reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Mi się ostatnio śniło,że spotkałam po latach moją koleżankę z technikum i tylko po to,żeby się mnie czepiała ,że ją niby obgaduje 😆 a ja nawet nie obserwuje jej w socialach ani nie mam żadnego kontaktu ze znajomymi ze szkoły 😆😆 także nie wiem skąd ona mi wyskoczyła. A wcześniej dwa dni po miesiączce mi się śniło,że mój mąż stwierdził,że mam "ruchabne" usta i ,że dziwnie wyglądam i go bardziej niż zwykle kręcę i ,że to coś znaczy 🙄 hahaha 😆 mnie te dziwne sny czasami wykańczają
ruchabne 😂😂😂😂😂😂 sikam

reklama
No sny to są powalające. 😄

Mi się od tego testu to zdążyło śnić własne wesele, tyle że skończyło się moja awanturą z mężem i niesmakiem gości, kolejno śniło mi się że byłam na wakacjach i mi jakiś facet "pocisnął" że jestem przykra i mam śmiech jak stara kobyła i mi było trochę przykro haha, ostatnio śniło mi się że szwagierka wykłócała się, że mój mąż nie pomaga jej wybrać sukienki ślubnej i finalnie wybrali POMARAŃCZOWĄ, że jeden mój ex stracił nogę i kazali mi go rozpoznać na sorze a wieźli go do... kostnicy. 🤡
Mam tak głupie sny, że porażka. 😄

A ja wczoraj dostałam na twarz wiadomości od koleżanki z pracy, kiedy ma zrobić test bo cos czuje, ze mogła zaliczyc wpadkę przez opóźnienie w założeniu ringa i ją piersi coś bolą ale tak inaczej, a w ciazy być nie chcę i schizuje czy czasem nie zaszła.
Czaicie - do mnie z takim tekstem, ktora półtora tygodnia temu straciła wyczekiwana ciążę ...
Zero taktu, tym bardziej, że zna całą moją historię....

A ja wczoraj dostałam na twarz wiadomości od koleżanki z pracy, kiedy ma zrobić test bo cos czuje, ze mogła zaliczyc wpadkę przez opóźnienie w założeniu ringa i ją piersi coś bolą ale tak inaczej, a w ciazy być nie chcę i schizuje czy czasem nie zaszła.
Czaicie - do mnie z takim tekstem, ktora półtora tygodnia temu straciła wyczekiwana ciążę ...
Zero taktu, tym bardziej, że zna całą moją historię....
Pinda. Ale ludzie nie mają wyczucia

Wiem, że dziewczyny się starają miesiącami i latami, i bardzo im współczuję. Ale normalnie dziś jak wychodziłam wyrzucić test spotkałam babeczkę która mówi: ,, o test ciążowy( nie wiem skąd wiedziała z takiej odległości) no ja zaskoczyłam, a nawet nie chcialam" -mowila to z papierosem w ustach, normalnie pozniej siedziałam w samochodzie i płakałam jak dziecko. Dziewczyny jak Wy to znosicie?
3 cykle to krótki czas. My się staramy od grudnia. W grudniu się nie udało, w styczniu i lutym mieliśmy przymusową przerwę ze względu na moje problemy zdrowotne i zaczęliśmy od marca. W marcu i kwietniu udało się zajść, ale skończyło się ciążą biochemiczną. Teraz w maju mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i nie będzie kolejnego biochemu.
Dziwne, ale ja to przyjęłam normalnie, w sensie było mi przykro, że ciąża tak szybko się zakończyła, ale dla mnie lepszy jest biochem niż stracić ciążę np w 7-8 tyg. Wtedy pewnie psychicznie byłoby dużo gorzej.

Ostatnia edycja:
Pinda. Ale ludzie nie mają wyczucia
No dokładnie może być tak, że to falszywy alarm tym bardziej, że się zabezpiecza, ale poczułam jakbym w twarz dostała...
Po co mi wiedza, że ma takie rozterki, mi której dwa razy się już nie udało i to przed chwilą w zasadzie...
Powiedziałam beznamiętnie, że niech idzie na betę, bo tak to do okresu codziennie będzie rozkmina, szanse prawie 0, ale niech to rozstrzygnie, a nie ból zadaje takimi rozterkami...

U mnie chyba miesiące brania wiesiołka w końcu dają efekt - mam śluz! 🫣zawsze było totalnie sucho, w tym cyklu cos się nareszcie pojawia 🥰 dopiero 8 dc, z ciekawości robię już sobie owulaki, żeby sprawdzić jak zapewne rośnie mi pęcherzyk na lewym jajniku a później się zapada 😅 w tym cyklu odpuszczam monitoring, zobaczymy co z tego wyjdzie 😊
Ja też miałam wyrzut śluzu przedwczoraj- czyli chyba zaczęły się płodne, no i dzisiaj coś poszło- sikam na patyki i taka sytuacja u mnie ❤️‍🔥 także małżon musi się nastawić na wieczorne brykanko 🤣 i maraton 🙈

Załączniki

• IMG_9934.jpeg
    IMG_9934.jpeg
    169,5 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Slonce wyszlo to czlowiek werwy nabral. W godzine opierdolilam trzy strategiczne punkty, czyli punkt pobran, Pepco i apteka 😂 Tak zasuwalam ze az mnie teraz ledzwia ciagna. Zrobilam proga i uwaga! Estradiol. Podobno to sie liczy jakies ratio czy cos. Stosunek progesteronu do estradiolu. Ktoras slyszala o czyms takim? No i z racji tego, ze mam talent do rozpieprzania pieniazkow, szczegolnie meza, to jeszcze zrobilam… a jakze. Beta hcg 😂
Trzy strategiczne punkty 🤣🤣
Od razu mi się przypomniał mem 🤣🤣

Załączniki

• IMG_9936.jpeg
    IMG_9936.jpeg
    77,7 KB · Wyświetleń: 54
Do góry