reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja na razie postanowiłam nic nie mówić. Najchętniej poczekałabym do testów genetycznych. I generalnie do tego 12 tygodnia. To jest moja największa obawa czy dziecko bedzie zdrowe (na tyle ile sie da to wiadomo w tych prenatalnych i testach 1 trymestru wybadać). Ja już pisałam, że dla mnie ciaża to nie jest fajny czas. Najchętniej to w ogóle bym mogła dostać takiego 1.5 latka 🤣

reklama
Ja na razie postanowiłam nic nie mówić. Najchętniej poczekałabym do testów genetycznych. I generalnie do tego 12 tygodnia. To jest moja największa obawa czy dziecko bedzie zdrowe (na tyle ile sie da to wiadomo w tych prenatalnych i testach 1 trymestru wybadać). Ja już pisałam, że dla mnie ciaża to nie jest fajny czas. Najchętniej to w ogóle bym mogła dostać takiego 1.5 latka 🤣
To ja takiego noworodka, kocham ten etap, ale bez porodu i połogu potem 🤣

To ja takiego noworodka, kocham ten etap, ale bez porodu i połogu potem 🤣
Pracowałam jako niania dzieci od 3 miesiąca życia na stałe i pojedyncze dni u młodszych. Cudze noworodki fajne i mogę się zajmować cały czas ale ja to takiego 2 latka już poproszę. No od roku już jest lżej 😂

To ja ogólnie lubię być w ciąży, lubię ten stan. Ale może też dlatego że przy pierwszym dziecku zmęczenie mi nie przeszkadzało, po prostu robiłam sobie drzemki a mdłości miałam zazwyczaj delikatne. Jedynie co to brzuch mi trochę twardniał i to było stresujące. No i wiadomo, na końcówce też nie jest łatwo 😅 Teraz zobaczymy jak będzie, bo dziś w trakcie obiadu musiałam trochę posiedzieć nad kibelkiem 😬 Co prawda nie wymiotowałam, ale było blisko

To ja ogólnie lubię być w ciąży, lubię ten stan. Ale może też dlatego że przy pierwszym dziecku zmęczenie mi nie przeszkadzało, po prostu robiłam sobie drzemki a mdłości miałam zazwyczaj delikatne. Jedynie co to brzuch mi trochę twardniał i to było stresujące. No i wiadomo, na końcówce też nie jest łatwo 😅 Teraz zobaczymy jak będzie, bo dziś w trakcie obiadu musiałam trochę posiedzieć nad kibelkiem 😬 Co prawda nie wymiotowałam, ale było blisko
ja dziś miałam odruch wymiotny jak wkładałam skarpetki do pralki 🤣

U mnie wiedzą już najbliżsi o ciąży i dziewczyny w pracy. Z szefem pogadam po wizycie - wolę powiedzieć wcześniej, u mnie to różnie może być i nie chce nagle zniknąć na l4. W pierwszej ciąży miałam CC w 25tc. Z młodym od 10tc na l4 i leżenie, w 12tc już miałam otwartą szyjkę i zakładany szew, co chwile w szpitalu, także ze względu na mój OWP, różnie to może to może być, gin na pewno zachowa ostrożność.

reklama
Wczoraj i dzisiaj przy podcieraniu zobaczyłam na papierze taką nitkę krwi, jasnoczerwoną. Za każdym razem było to przy wypróżnianiu, więc nie mam do końca pewności, skąd ta krew się bierze... Mam nadzieję, że to po prostu pękło jakieś naczynko. Bo jakby to zwiastowało coś złego, to myślę, że to plamienie byłoby raczej brązowe, co? Wiecie coś na ten temat?

Do góry