reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Tak samo przy drugiej ciąży przy wypróżnianiu pojawiła się u mnie krew i to taka krwisto czerwona już myślałam ze ciaza poleciała, na szczęście właśnie to był krwiak dostałam leki musiałam leżeć tydzien i później faktycznie brudziłam już na brązowo ,ale wchłonął się po tygodniu .
Ale to było plamienie czy już krwawienie?

5) Zakazał mi zupełnie wszystkiego co zawiera cukier (pokreślone dwieście razy że zero ciastek, zero lodów, zero ciast, bo to szkodzi dziecku), wszystkiego co słone (3 razy powtarzał że nie mogę ogórków kiszonych), wszystkiego co ostre, połowy owoców. Cukier mam w normie, wyniki mam w normie... On to przedstawił jako normalną dietę ciążową.

Przepraszam że tak się wbiłam w Waszą rozmowę, ale usłyszałam tyle dziwnych rzeczy na tej wizycie, że nie chciałam zapomnieć 😮‍💨

4) W psychologów ten pan nie wierzy, mam spojrzeć w lustro, powiedzieć sobie: to nie ja, to moje hormony, i "dam sobie sama radę", "do 13 tygodnia minie", "stany depresyjne na początku ciąży są zupełną normą, psycholog tu nic nie pomoże"
Zmień lekarza. Osoby szczupłe, które mają wagę poniżej normy mogą przytyć więcej i to nie zależy od ciebie. To jest chore. Nie waż się codziennie bo psychicznie się wykończysz - wiem co mówię. Do jedzenia to prawda, możesz się zmuszać żeby jest tyle ile powinnaś, ale zdecydowanie nie powinnaś się odchudzić.
I psycholog to nie wymysł. To specjalista. ***** mac, niech ten lekarz się jebnie w łep.

5) Zakazał mi zupełnie wszystkiego co zawiera cukier (pokreślone dwieście razy że zero ciastek, zero lodów, zero ciast, bo to szkodzi dziecku), wszystkiego co słone (3 razy powtarzał że nie mogę ogórków kiszonych), wszystkiego co ostre, połowy owoców. Cukier mam w normie, wyniki mam w normie... On to przedstawił jako normalną dietę ciążową.
Nie ma diety ciężarnej oprócz surowych produktów etc. Możesz jeść wszystko. Tylko wiadomo, balans. Balans jest ważny. Jedz dla siebie i dzidzi, bo dziecko zje z ciebie wszystko czego potrzebuje.

Brązowe plamienie raczej właśnie nic złego nie zwiastuje, bardziej żywa krew, ale tak malutko to raczej nie masz powodów do obaw.
No u mnie właśnie brązowe plamienie zawsze zwiastowało poronienie. A taka żywa krew w tak niewielkich ilościach daje mi nadzieję, że to tylko jakieś naczynko pękło. Szczególnie że widzę to tylko przy wypróżnianiu

reklama
Do góry