reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

1. Nie waz się codziennie. Staraj się jeść regularnie i rozsądnie.
2. Suple nie musisz ale np Wit d warto bo nie wierzę że w południe jesteś godzinę na słońcu z odsłonięty mi ramionami.
Ja biorę różne witaminy ale patrzę też często czy jest to lek czy suplement.
3. Jeśli jesz mięso to jedz jakie chcesz byle po obróbce termicznej i ogranicz podróby bo mają dużo Wit A.
4. On to powinien iść do psychiatry.
Skoro tobie pomaga to jak najbardziej korzystaj z psychologów.
5. Kiszonki w ciąży są zdrowe. Cukier no nie na każdy posiłek ale jak masz ochotę to jedz. Jedynie jeśli byś miała cukrzycę ciążową tfu tfu to odstaw.

Twój szaman lepszy od tego
@white_lotus

Myślę, że mnie nie ale mogę się mylić 😂
Co do punktu 2 z odsłoniętymi ramionami i bez kremu z filtrem😉

reklama
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi! 🩷 Nie chcę do niego chodzić, zmieniam go i mam nadzieję, że już tam nie wrócę. Nie czułam się dobrze w tym gabinecie. Myślę, że zaufanie jest też niesamowicie ważne... Ja np. teraz dostałam od niego na receptę leki na wymioty (Xonvea) i cóż, zamiast je kupić i wziąć od razu to się waham. Co jak co, ale leki chciałabym brać o ile się da "w ciemno", bazując na zaufaniu do lekarza, bo przecież to on powinien mieć tę wiedzę... Na moje nieszczęście nie mam zaufanego lekarza sprzed ciąży, który mógłby mnie poprowadzić, ale na szczęście nie jestem skazana na tego z dziś, jest dużo opcji, mieszkam w dużym mieście 🤞🏻Następny już za tydzień, a jak NFZ już mnie dobije to zacznę chodzić prywatnie z polecenia 😊

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi! 🩷 Nie chcę do niego chodzić, zmieniam go i mam nadzieję, że już tam nie wrócę. Nie czułam się dobrze w tym gabinecie. Myślę, że zaufanie jest też niesamowicie ważne... Ja np. teraz dostałam od niego na receptę leki na wymioty (Xonvea) i cóż, zamiast je kupić i wziąć od razu to się waham. Co jak co, ale leki chciałabym brać o ile się da "w ciemno", bazując na zaufaniu do lekarza, bo przecież to on powinien mieć tę wiedzę... Na moje nieszczęście nie mam zaufanego lekarza sprzed ciąży, który mógłby mnie poprowadzić, ale na szczęście nie jestem skazana na tego z dziś, jest dużo opcji, mieszkam w dużym mieście 🤞🏻Następny już za tydzień, a jak NFZ już mnie dobije to zacznę chodzić prywatnie z polecenia 😊

Pamiętam że w 3 ciazy od początku miałam okropne mdłości. Męczyły mnie całymi dniami i nie tylko na poczatku, ale praktycznie do samego końca ciąży. Ogromną ulgę przynosiły mi gumy Pregna Vomi

Akurat xnovea i bonjesta to stosunkowo nowe leki na mdlosci i wymioty i działają cuda, więc bierz jak jest źle 😊

Cześć dziewczyny 🙋🏻‍♀ chciałam dołączyć do Waszego grona. Jestem w 7 tyg ciąży i już po pierwszej wizycie u gin., termin mam na 3.04. To moja druga ciąża, mam 11 miesięczną córcię. Chętnie będę Was odwiedzać tutaj 😊. Pozdrawiam Was kochane 🌷
Witaj 😊 miałaś wizytę serduszkowa już?
Ps. Będziesz miała różnice wieku jak ja między moimi najstarszymi ❤️

reklama
Do góry