• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe mamy 2026

W ogóle byłam na NFZ i widziałam bicie serduszka ale bez słuchania bo właśnie lekarka powiedziała, że to za wcześnie i jestem pozytywnie zaskoczona tym, ale kilka razy pokazała te tkaneczki pulsujące. Jedynie co, to niechętnie mi dała L4, wyprosilam tylko do końca tygodnia ze względu na mdłości, a ona stwierdziła że poleca pracować we wczesnej ciąży… dziewczyny z pracy mówią żebym poszła sobie prywatnie i wzięła L4 długie jak będę potrzebować
Te aż są zalecenia takie, że nie słucha się bicia serca we wczesnej ciąży.
Nie chce być nie miła ale mdłości to nie jest powód do wzięcia L4. Istnieje wiele przesłanek do wzięcia L4 od początku ciąży ale taka ciążą musi być zagrożona. W pracy można poprosić o przeniesienie na inne stanowisko, np.

reklama
Nie chce być nie miła ale mdłości to nie jest powód do wzięcia L4. Istnieje wiele przesłanek do wzięcia L4 od początku ciąży ale taka ciążą musi być zagrożona. W pracy można poprosić o przeniesienie na inne stanowisko, np.
Z drugiej strony, jak masz jelitówką, to raczej bierzesz L4. Wydaje mi się, że mogła dać takie zwykłe. Tym bardziej, że chciała tylko na kilka dni.

W ogóle to czesc. Widzę dużo na 4.05 ma termin, porodówki będą oblężone ;)
Ja mam dziwne myśli, bo co jakiś czas pojawia się ta żywa krew. Nie jadę znowu na sor, bo i tak babka mi powiedziała w zeszłym tygodniu, że nic nie zrobią. Ale zapisałam się na czwartek jeszcze na wizytę, mimo że kolejną miałam mieć na początku października. Tyle dobrego, że to krwawienie się nie nasila, głównie jest przy podcieraniu i pewnie potęguje to dużą ilość śluzu. Co jakiś czas zakuje mnie w pochwie i myślę, że stąd jest źródło krwawienia. Mam nadzieję, że się nie mylę, bo czasem myślę, że nic z tego nie będzie.

Wiem o zaleceniach, ale nie każdy lekarz je stosuje dlatego się zdziwiłam :D a skąd masz takie informacje o mdłościach, że to nie jest wskazanie do L4? Może dokonałam skrótu myślowego, ale nie chodziło o same mdłości, tylko również zmeczenie i pierwsze objawy baby brain bo już je widzę

Z drugiej strony, jak masz jelitówką, to raczej bierzesz L4. Wydaje mi się, że mogła dać takie zwykłe. Tym bardziej, że chciała tylko na kilka dni.

Ja mam dziwne myśli, bo co jakiś czas pojawia się ta żywa krew. Nie jadę znowu na sor, bo i tak babka mi powiedziała w zeszłym tygodniu, że nic nie zrobią. Ale zapisałam się na czwartek jeszcze na wizytę, mimo że kolejną miałam mieć na początku października. Tyle dobrego, że to krwawienie się nie nasila, głównie jest przy podcieraniu i pewnie potęguje to dużą ilość śluzu. Co jakiś czas zakuje mnie w pochwie i myślę, że stąd jest źródło krwawienia. Mam nadzieję, że się nie mylę, bo czasem myślę, że nic z tego nie będzie.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🥺🌸

Ja tam mdłości nie miałam i pracowałam do połowy ciąży w szkole (aż w końcu znalazłam covida, bo tam każdy na każdego smarka i kaszle, mimo że to LO 😂🫣), ale jak ktoś naprawdę wymiotuje kilka razy dziennie, to sobie jakoś nie wyobrażam, jak ma pracować. ;P

Przy takim wieku owszem wózek bliźniaczy jest dobrym pomysłem. Tylko musisz dobrze wybrać wózek jeden za drugim .. nie polecam z własnego doświadczenia Ciężko podnieść przód na krawężnikach jak dziecko starsze siedzi z przodu. W niektórych sklepach ciężko się zakręca. A jeśli chodzi o Wózki obok siebie musisz patrzeć na wymiary bo nie wszędzie wjedziesz. Ja w pewnym momencie miałam bliźniaczy wózek i dwa osobne. Jak jechałam na spacer sama brałam bliźniaczy a jak z kimś to 2 osobne
Oo dziękuję za rady ♥️w sumie nie pomyślałam o minusach 🤣cenne rady to muszę coś wybrać, a Ty jaki miałaś?

Wiem o zaleceniach, ale nie każdy lekarz je stosuje dlatego się zdziwiłam :D a skąd masz takie informacje o mdłościach, że to nie jest wskazanie do L4? Może dokonałam skrótu myślowego, ale nie chodziło o same mdłości, tylko również zmeczenie i pierwsze objawy baby brain bo już je widzę
No nie są wskazaniem do dania L4. Co innego jeśli faktycznie cały czas wymiotujesz, całkiem inna sprawa 🙃.

Jelitówka to całkiem inna sprawa jest bo przy tym masz i gorączkę i wymioty i biegunkę.

reklama
Ja tam mdłości nie miałam i pracowałam do połowy ciąży w szkole (aż w końcu znalazłam covida, bo tam każdy na każdego smarka i kaszle, mimo że to LO 😂🫣), ale jak ktoś naprawdę wymiotuje kilka razy dziennie, to sobie jakoś nie wyobrażam, jak ma pracować. ;P
No jak się wymiotuje kilka razy dziennie to serio jest całkiem inna sprawa ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry