reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Dziewczyny miałyście kiedyś jakieś badanie przez cewkę moczową ?
Moja ginka dmucha na zimne i kazała mi zrobić chlamydię i miałam właśnie przez cewkę bo z szyjki w ciąży nie wolno.
Nie dość że to boli jak cholera, to przy pierwszym sikaniu po zauważyłam lekkie różowe plamienie(głupia nie sprawdziłam przed nim czy wszystko ok), oczywiście już nerwy i stres ale sprawdziłam i wydaje się że to nie z rodnego.
Napisałam do babeczki z luxmedu na czacie czy to może się zdarzyć, napisała że w sumie tak, ale mam się dalej obserwować czy to przypadkiem nie z rodnego, no i już dostalaM tradycyjnie świra.
A niby czemu nie wolno? Miałam pobierane w każdej ciąży normalnie.

reklama
A niby czemu nie wolno? Miałam pobierane w każdej ciąży normalnie.
Tak twierdzi położna z luxmed, normalnie zmieniała mi na alarm skierowanie żeby brzmiało że z cewki, bo szyjki nie wolno w ciąży. Generalnie jak miałam cytologię ostatnio to też powiedziała że z szyjki nie bierze się w ciąży tylko z taki wymaz o.

Tak twierdzi położna z luxmed, normalnie zmieniała mi na alarm skierowanie żeby brzmiało że z cewki, bo szyjki nie wolno w ciąży. Generalnie jak miałam cytologię ostatnio to też powiedziała że z szyjki nie bierze się w ciąży tylko z taki wymaz o.

Sorry wtrącę się - ginekolog pobierała mi cytologię w 8tc normalnie z tarczy szyjki, była to cytologia płynna...

Ok. Cytologię w ciąży też mam zawsze normalnie przez dr. W necie też jest że to bezpieczne i tak się pobiera. No ale ja lekarzem nie jestem

Hej Dziewczyny.
Ja na szybko tylko chciałam Wam napisać że prenatalne wyszły bardzo dobrze i wszystko jest w porządku. Maluszek 4,5 cm, ssał palca 🙈 i jest starszy o 3 dni niż z OM. Mój mąż zakochany i tylko siedział całe popołudnie i patrzył na usg. Piękne przeżycie widzieć że wszystko jest ok, że maluch się rusza i aktywny i zakochanie męża w maluszku 😍

Hej Dziewczyny.
Ja na szybko tylko chciałam Wam napisać że prenatalne wyszły bardzo dobrze i wszystko jest w porządku. Maluszek 4,5 cm, ssał palca 🙈 i jest starszy o 3 dni niż z OM. Mój mąż zakochany i tylko siedział całe popołudnie i patrzył na usg. Piękne przeżycie widzieć że wszystko jest ok, że maluch się rusza i aktywny i zakochanie męża w maluszku 😍
4,5 cm? To się wstrzeliłaś bo od takiego crl można w ogóle wykonywać prenatalne.
Super że wszystko ok 🙂

reklama
Do góry