reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki 🤞za betę, ja to idę jutro albo pojutrze na wyniki. Co do objawów raczej mam ciągnięcie, gdy szybko wstanę, no i nie polacam kichania :D jakby mi macice miało rozerwać... No i mega ból piersi. Mam od dwóch dni ból głowy, a że nie chce brać na razie leków, to zdycham, wczoraj przespałam cały dzień, nigdy nie byłam tak bardzo zmęczona. No i brak apetytu, ale teraz trochę wiecej jem. Najgorzej odstawić mi napoje gazowane, uwielbiam cole z lodem <3
Ja też pije cole zero, pomaga mi ma ewentualne mdłości 🤐 narazie nie ma tego dużo ale powoli zaczynam je czuć. U mnie właśnie o dziwo bólu piersi kompletnie brak, w poprzedniej ciąży biochemicznej bolały jak jasny fiks, teraz zero Oo mega to dziwne

reklama
Hej, to i ja nieśmiało dołączę.. 🫣 ostatnia miesiączka 10.09. W sobotę 04.10. Pierwszy pozytywny test i beta z tego dnia 41,30 mIu/ml progesteron 15,7 ng/ml
Dziś byłam powtórzyć betę i zobaczymy jaki będzie wynik 🤞🏼
W czerwcu zaszłam w swoją pierwszą ciążę niestety w lipcu operacja, ponieważ ciąża okazała się pozamaciczna. Natomiast we wrześniu miałam badanie drożności jajowodów i lekarz dał zielone światło na starania, choć te doświadczenia sprzed kilku miesięcy nie pozwalają jeszcze się cieszyć..
Przyciągam dobrą energię i pozytywne wibracje 🤞🏼♥️
Hej! Tutaj możemy na spokojnie pogadać o objawach 🤐🔥 w sobotę byłaś ile dpo? Idziemy równiutko bo u mnie okres był 11.09 ale ja byłam na pierwszej becie dopiero dzisiaj i zastanawiam się ile może wynosić mniej więcej 🤔

Ja też pije cole zero, pomaga mi ma ewentualne mdłości 🤐 narazie nie ma tego dużo ale powoli zaczynam je czuć. U mnie właśnie o dziwo bólu piersi kompletnie brak, w poprzedniej ciąży biochemicznej bolały jak jasny fiks, teraz zero Oo mega to dziwne
Też uwielbiam colę zero 😂 u mnie zawroty głowy teraz dość odczuwalne, w poprzedniej ciąży tej nieprawidłowej też miałam straszne bóle piersi natomiast teraz nie bolą prawie wcale.
Hej! Tutaj możemy na spokojnie pogadać o objawach 🤐🔥 w sobotę byłaś ile dpo? Idziemy równiutko bo u mnie okres był 11.09 ale ja byłam na pierwszej becie dopiero dzisiaj i zastanawiam się ile może wynosić mniej więcej 🤔
Pozytywny test owulacyjny miałam 23.10. Rano więc w sobotę to chyba był 11 dpo, jeden do przodu dzień przed Tobą 😊 jak będę mieć wyniki z bety dziś to napiszę Wam od razu to sobie porównamy 🤞🏼

Niestety nie powinno pić się dużej ilości napojów słodzonych i słodzików. Niestety ja potrafię wypić spokojnie dwie butelki 2l coli i mąż mi jęczy od kiedy wie że jestem w ciąży. Dużo poczytałam co można, a co nie i staram się omijać.

Jeszcze zapomniałam o jednym pozytywnym objawie ciąży. Mam mega humor i pozytywne nastawienie. Jako osoba która zmagała się (bądź może nadal się zmagam) z depresją to bardzo pozytywny wpływ ma na mnie ciąża. Tryskam energią i endorfiny szczęścia są na wysokim poziomie :D 🥰

Pierwszym objawem jaki miałam to tak koło 10 dpo straszny skurcz i takie kłucie trwające no maks 10 minut. Wtedy test był bielusieńki, więc pomyślałam, że okres nadchodzi, bo wcześniej też tak potrafiło mi się zrobić. Później już codziennie ucisk i rwanie jak na @. Dopiero 12 dpo zrobiłam kolejny test, ultraczułego pinka, i coś tam było widać, ale nie wiedziałam czy mi sie nie przewidziało. 14 dpo betę miałam 16, 16dpo beta 50 i prog 22,3. 😍
Z objawów to mam straszne uderzenia gorąca i jestem bardzo "niewytrzymała", ledwo coś zrobię i już muszę usiąść, bo się mega męczę 🥵

Dzisiaj czekam z niecierpliwością na wyniki kolejnego przyrostu🤞

Pierwszym objawem jaki miałam to tak koło 10 dpo straszny skurcz i takie kłucie trwające no maks 10 minut. Wtedy test był bielusieńki, więc pomyślałam, że okres nadchodzi, bo wcześniej też tak potrafiło mi się zrobić. Później już codziennie ucisk i rwanie jak na @. Dopiero 12 dpo zrobiłam kolejny test, ultraczułego pinka, i coś tam było widać, ale nie wiedziałam czy mi sie nie przewidziało. 14 dpo betę miałam 16, 16dpo beta 50 i prog 22,3. 😍
Z objawów to mam straszne uderzenia gorąca i jestem bardzo "niewytrzymała", ledwo coś zrobię i już muszę usiąść, bo się mega męczę 🥵

Dzisiaj czekam z niecierpliwością na wyniki kolejnego przyrostu🤞
No to czekamy wszystkie 🔥❤️

Hej 🙋‍♀️

Nie wytrzymałam i byłam dzisiaj znowu na usg widać pęcherzyk wielkości 6mm, prawdopodobnie widoczny pęcherzyk żółtkowy, ale na to jeszcze za wcześnie. U mnie objawy się wyciszyły. Wcześniej ból piersi teraz nic.

reklama
Do góry