• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Moze powinniście zmienić otoczenie, wyjechać gdzieś na weekend, cieszyć się sobą wtedy kiedy macie na to ochotę a nie kiedy jest odpowiedni czas według testów. Tak żeby ze świeżym umysłem podejść znowu do tego
Wiesz to wszystko jest super kiedy możecie się widywać w tygodniu
W weekend zbiera się wszystko i pracę w domu i przy domu
Głupie koszenie trawy to pół dnia
A wyjechać gdzieś to też trzeba zaplanować i najlepiej celować w dni płodne aby tego nie zmarnować
Robiliśmy tak i chyba już oboje jesteśmy za bardzo w to wkręceni bo oboje wiedzieliśmy po co tam jedziemy
Ach trudne to

reklama
Wiecie co
Takie wieczorne myśli mnie dopadły
Skoro tak długi się nie udaje a wtedy w marcu było tak blisko
To czy starania mają jeszcze sens ?
Przecież się nie udaje i nie ma gwarancji że kiedyś się uda
Nie macie kiedyś dość ?
Może nie każdemu jest pisane dziecko ....

Proszę przywołać koleżankę do pionu, ja przyniosę laczek, ale do bicia się nie nadaje .. więc potrzymam :)
P.s nie, nie możesz się poddać ani tak myśleć!
Dziekuje za wyreczenie :D
No laczek leci jak ta lala! Skad te zle mysli? Robimy wszystko jak trzeba, badamy, analizujemy, staramy sie, dbamy o siebie! Tak wiele robimy dla siebie, a jednoczesnie jestesmy tak zle dla siebie z tymi myslami! Pomysl o sobie pozytywnie, ale tak bardzo pozytywnie, usmiechaj sie do siebie i zadbaj o dobre samopoczucie! To polowa sukcesu! Wiesz dlaczego? Poza wydzielanymi hormonkami tak zwyczajnie zmieniamy nastawienie do swiata i patrzymy z innej perspektywy na to co jest dobre i zle! Bedzie pieknie! Wierze w to bardzo mocno! ♥️ a dzisiaj przytulam! No i uzywam laczka :D

Dziś właśnie byłam u mojego fizjoterapeuty i pyta co u mnie więc trochę się wyżaliłam że tak mi przykro bo już zobaczyłam dwie kreski a to się okazała ciąża biochemiczna ale i tak czuję tą stratę a on mnie pyta czy się staramy o dziecko .
Ja że tak już się nie mogę doczekać kiedy będę się testować.
On że nie lubi określenia staranie się o dziecko bo to wypiera nas z uczuć i emocji wszystko co powtarzalne wchodzi w schemat i zapominamy po co to robimy i jakie emocje powinny być podczas seksu.
I tak mi dał do myślenia bo nie chcemy z mężem właśnie robić tego typowo technicznie ale wiem że kiedy u innych par trwa to dłuższy czas to jest tylko wyczekiwanie i seks na zawołanie bo to ten moment .
Może zamiast wyczekiwać dni płodnych to fajnie będzie zaplanować sobie randkę ? Iść do kina , teatru czy na tańce co lubcie że się odprężycie pośmiejecie a ochot ana seks przyjdzie sama bez obowiązku :)
Mam nadzieję że napisalam to w miarę zrozumiałe :)
Rozumiem co masz na myśli i brzmi to bardzo podniośle. Przypomnij - ile się staracie?
Zmierzam do tego, żebyś pomyślała czy byłabyś w stanie coś takiego poradzić osobom, które stoją w kolejkach w klinikach. Albo chociażby dziewczynom będącym na stymulacji, gdzie wszystko musi być czasowo perfekcyjnie dograne. Że to byłby dobry pomysł, żeby sobie z partnerami randki planowali, a nie uprawiali seks z obowiązku? No niestety, cytując klasyka - życie to nie bajka.
Przepraszam za dosadność, bo wiem, że nie napisałaś tego w złej intencji. Ale zachęcam do minimum refleksji - to co napisałam stanowi codzienność dla większości dziewczyn regularnie uczestniczących w tym wątku. Tutaj naprawdę mało kto trafia z przypadku. A takich rad jak piszesz fajnie się słucha na początku, później to czcze gadanie.

Ostatnia edycja:
Ja powiem tak.jak ktoś nie ma problemu z płodnością to faktycznie wystarczy seks co dwa dni i będą efekty :) jak w grę wchodzą zastrzyki na owulację i inne sretytety to niestety romantyzm idzie w pizdu i seks jest pod kalendarz bo inaczej się nie da.ba.. nawet lekarz powie ci co do godziny kiedy ten seks ma być 🤷 a i czasem to efektów nie przynosi.aktualnie mogę się codziennie kąpać w wannie spermy a beta nawet nie drgnie 🤷 a jak mi ktoś mówi że mam wyjechać na wakacje to napewno zajde to odpowiadam -nie mam za co bo wszystkie pieniądze wyjebałam na wizyty i leki 😅

Ja powiem tak.jak ktoś nie ma problemu z płodnością to faktycznie wystarczy seks co dwa dni i będą efekty :) jak w grę wchodzą zastrzyki na owulację i inne sretytety to niestety romantyzm idzie w pizdu i seks jest pod kalendarz bo inaczej się nie da.ba.. nawet lekarz powie ci co do godziny kiedy ten seks ma być 🤷 a i czasem to efektów nie przynosi.aktualnie mogę się codziennie kąpać w wannie spermy a beta nawet nie drgnie 🤷 a jak mi ktoś mówi że mam wyjechać na wakacje to napewno zajde to odpowiadam -nie mam za co bo wszystkie pieniądze wyjebałam na wizyty i leki 😅
Zareagowałam że to zabawne bo mam to samo 😁 próbowałam podliczyć ile już wydaliśmy na wizyty leki i badania i przy 5 tysiącach już przestałam liczyć, bo uznałam, że wolę nie wiedzieć. 😂. U mnie też już się robi problem z urlopem, do końca roku zostały 3 dni a możliwe że będę brała wolne na drożność, i może inne rzeczy się przytrafią medyczne. Zobaczymy :D

Dokładnie. Dlatego mnie tego typu gadanie po prostu drażni. 🙇🏼‍♀️

reklama
Zareagowałam że to zabawne bo mam to samo 😁 próbowałam podliczyć ile już wydaliśmy na wizyty leki i badania i przy 5 tysiącach już przestałam liczyć, bo uznałam, że wolę nie wiedzieć. 😂. U mnie też już się robi problem z urlopem, do końca roku zostały 3 dni a możliwe że będę brała wolne na drożność, i może inne rzeczy się przytrafią medyczne. Zobaczymy :D
To zaangażowanie Ci zaprocentuje, mocno w to wierzę. 🫂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry