reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Witam sie i ja. Obecnie 7+4, termin wedlug om 23 czerwca. Jestem mama 3 dziewczynek17, 12 i 7. Nie planowalam juz wiecej dzieci a tu taka niespodzianka nam sie trafila. Z jednej strony sie ciesze a z drugiej mam strach poniewaz najmlodsza ma stwierdzony autyzm i adhd. Co prawda jest dzieckiem wysoko funkcjonujacym ale nadpobudliwym i impulsywnym. Swoja gniew i rozgoryczenie wyladowuje poprzez krzyk i to duzy. Boje sie ze sobie nie poradze psychicznie.
Ogolnie poprzednie ciaze znosilam latwiej, zero mdlosci wiecej sily. Teraz poczatek byl ciezki z mdlosciami, zaparciami i wzdeciami.
Hej:) jestem mamą 3 dzieci w tym syn autyzm i adhd a corka autyzm więc wiem co czujesz:) sama biore leki na nerwice bo dużo mnie kosztowało to wszystko. Ale to nie jest wstyd pamiętaj aby zadbać też o siebie:) u nas też 4 nie planowana ale jest jak jest u mnie dzis 9+5 ale nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy i mam trochę obaw bo wiem ze ze strony rodziny będzie 'gadane':/

reklama
@Olcik1987 i @A1990 oj mam w rodzinie dziecko z autyzmem, co prawda ma jeszcze inne zaburzenia i wiem niestety z bardzo bliska jakie to jest ciężkie.. także dużo siły dziewczyny, jesteście wielkie że dajecie radę!

@A1990 u mnie już przy trzecim było gadane.. teksty typu „to co Wy piątkę dzieci chcecie móc?” I inne takie i co, będzie nawet więcej niż 5 😅 ale będą gadać znów.. z rodziną mam chłodne kontakty więc się staram tym nie przejmować. Ale jak jestem w terenie z dziećmi a jestem baaaardzo często to strasznie ludzie nas liczą. Nigdy nie usłyszałam nic przykrego ,raz tylko jak miałam 3 dzieci to dziadki siedziały na ławce i jeden do drugiego „o patrz idzie , 500, 1000 i 1500 plus” jeśli już ktos zaczepia to pozytywnie ale za każdym razem są zdziowone spojrzenia i ewidentne liczenie 😅

@Olcik1987 i @A1990 oj mam w rodzinie dziecko z autyzmem, co prawda ma jeszcze inne zaburzenia i wiem niestety z bardzo bliska jakie to jest ciężkie.. także dużo siły dziewczyny, jesteście wielkie że dajecie radę!

@A1990 u mnie już przy trzecim było gadane.. teksty typu „to co Wy piątkę dzieci chcecie móc?” I inne takie i co, będzie nawet więcej niż 5 😅 ale będą gadać znów.. z rodziną mam chłodne kontakty więc się staram tym nie przejmować. Ale jak jestem w terenie z dziećmi a jestem baaaardzo często to strasznie ludzie nas liczą. Nigdy nie usłyszałam nic przykrego ,raz tylko jak miałam 3 dzieci to dziadki siedziały na ławce i jeden do drugiego „o patrz idzie , 500, 1000 i 1500 plus” jeśli już ktos zaczepia to pozytywnie ale za każdym razem są zdziowone spojrzenia i ewidentne liczenie 😅
W jakim wieku masz dzieciaki? :) szacun za ogarnianie takiej gromadki ❤️ Ja się boję jak ogarnę z 3 🙈

Wrzucam, bo może któraś z was bierze ten lek a jeszcze nie widziała komunikatu

Załączniki

• IMG_3966.png
    IMG_3966.png
    257,9 KB · Wyświetleń: 43
Dziewczyny a jak tam wasza waga ? 🥴 ja 1,5kg, nie mam mdłości ani wymiotów, ale za to czuję się taka mega zmęczona najchętniej o 20 już bym spała, szybko się męczę ja nie wiem co będzie później 😉

witamy wszystkie nowe mamy :) fajnie, że nas przybywa!

@matkaniewariatka współczuję problemów żołądkowych:( ja mam okropne zaparcia, radzę sobie jak mogę już wszystkie możliwe sposoby w tym picie dużej ilości wody co mnie wnerwia bo sikam co 20 minut.. to jest niestety moja przypadłość w każdej ciąży.. w 4 ciąży przez to już wiedziałam że coś jest na rzeczy zanim test zrobiłam .. no i niestety u mnie ten problem trwa aż do końca ciąży..:/
rozumiem Cię doskonale, u mnie było to samo w ciąży z córeczką tylko kilka tygodni później przyszło. pewnie też teraz tak będzie. najtrudniej pić duże ilości jeśli żołądkowe są też objawy.
ja mam dokładnie to samo, ból w górnej części brzucha i czuję się wiecznie przepełniona a nie jem jakoś dużo, zwłaszcza w nocy mi to dokucza

a na mdłości bierzesz bonjeste? ja dostałam receptę ale nie wymiotuję tylko mam mdłości więc zastanawiam się czy w ogóle jest sens wykupywać
tak. mnie szarpało na wymioty i miałam mdłości, ale nie wymiotowałam często. mimo wszystko było to tak dokuczliwe i uniemożliwiało mi jedzenie i doszedł ten ból żołądka straszny, że się zdecydowałam. jestem po 3 tabletce i delikatnie mdli ale bez porównania - jeśli masz możliwość, a mdłości są dokuczliwe to polecam spróbować.

Dziewczyny a jak tam wasza waga ? 🥴 ja 1,5kg, nie mam mdłości ani wymiotów, ale za to czuję się taka mega zmęczona najchętniej o 20 już bym spała, szybko się męczę ja nie wiem co będzie później 😉
nie ważyłam się jeszcze, nawet nie wiem od czego startuję 😁 na pewno od wyższej wagi niż w pierwszej ciąży. w pierwszej przytyłam przez całą jakieś 6kg.
nie martw się zmęczeniem, bo może od drugiego trymestru będzie lepiej :) tak sobie przynajmniej wmawiam 😂

reklama
+4kg od początku starań ale jestem na sterydach, więc się z tym liczę:(

Do góry