• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❄️⛄️🌟 Nowy Roczek, nowy kroczek - niech się zjawi tutaj Smoczek! 🍼👶🏻🧸

Wrzucam już tutaj bo od jutra działamy w nowym wątku 😊

Mam już wszystkie wyniki badań

TSH 1,84 ✅
FT4 0,97 ✅
Anty-TPO <3,00 ✅

w 4dc
FSH 5,54 ✅
LH 3,33 ✅
Estriadol 24 ✅
Prolaktyna 19,25 ✅
Testosteron 36,38 ✅

Glukoza 91 ✅
Insulina 8,60 ✅
Hemoglobina glikowana - jeszcze czekam
Cholesterol 219 ❌

Ferrytyna 48,92 ✅ ale do podniesienia 4,63-206
Żelazo 102 ✅
Wit B12 279 ✅ ale do podniesienia 187-883
Kortyzol 13,8 ✅

Witamida D 43,7 ✅ trochę do podniesienia 30-80
Kwas foliowy 17,2 ✅
Magnez 0,85 ✅
Homocysteina 7,47 ✅

No nie ma się do czego przyczepić 🤷‍♀️ wyniki chyba idealne, a ja nadal bez ciąży 😅
@Hermeneg zerknij czy coś byś poprawiła 🤔

reklama
Wrzucam już tutaj bo od jutra działamy w nowym wątku 😊

Mam już wszystkie wyniki badań

TSH 1,84 ✅
FT4 0,97 ✅
Anty-TPO <3,00 ✅

w 4dc
FSH 5,54 ✅
LH 3,33 ✅
Estriadol 24 ✅
Prolaktyna 19,25 ✅
Testosteron 36,38 ✅

Glukoza 91 ✅
Insulina 8,60 ✅
Hemoglobina glikowana - jeszcze czekam
Cholesterol 219 ❌

Ferrytyna 48,92 ✅ ale do podniesienia 4,63-206
Żelazo 102 ✅
Wit B12 279 ✅ ale do podniesienia 187-883
Kortyzol 13,8 ✅

Witamida D 43,7 ✅ trochę do podniesienia 30-80
Kwas foliowy 17,2 ✅
Magnez 0,85 ✅
Homocysteina 7,47 ✅

No nie ma się do czego przyczepić 🤷‍♀️ wyniki chyba idealne, a ja nadal bez ciąży 😅
@Hermeneg zerknij czy coś byś poprawiła 🤔
Zazdroszczę wyników 🥹 U mnie dużo się poprawiło z cukrami i tłuszczami, ale dalej jestem poza normami laboratoryjnymi.
Nawet nie wiedziałam że poziom magnezu we krwi można sobie zbadać 😅
O ile się w tym cyklu nie uda to też planuje iść na badania hormonów w 4 dc. Swojego trochę gonię na badanie nasienia, bo pali i ma stresująca pracę.

@natkusia B12 na pewno do podwyższenia i starałanym się obniżyć glukozę bo jest w normie laboratoryjnej ale jeśli brać pod uwagę funkcjonalną to nie powinna przekraczać 85 😊
To co napisałaś, że jest
do podwyższenia to się zgadzam 😃
Ogólnie myślę, że jest całkiem spoko 😊
Dietka od nowego roku więc postaram się z tą glukozą 😁 a co najlepiej na ferrytyne, żelazo? Ale znowu żelazo i hemoglobina dobra 🤔

Zazdroszczę wyników 🥹 U mnie dużo się poprawiło z cukrami i tłuszczami, ale dalej jestem poza normami laboratoryjnymi.
Nawet nie wiedziałam że poziom magnezu we krwi można sobie zbadać 😅
O ile się w tym cyklu nie uda to też planuje iść na badania hormonów w 4 dc. Swojego trochę gonię na badanie nasienia, bo pali i ma stresująca pracę.
Dziołcha wiesz ile można badań zrobić? 😅😅
Mój idzie pod koniec stycznia na badanie nasienia. Zobaczymy eh

Jeszcze chciałam zrobić amh w tym miesiącu ale nie wiem czy jest sens wywalać kasę 🤔

Dietka od nowego roku więc postaram się z tą glukozą 😁 a co najlepiej na ferrytyne, żelazo? Ale znowu żelazo i hemoglobina dobra 🤔

Dziołcha wiesz ile można badań zrobić? 😅😅
Mój idzie pod koniec stycznia na badanie nasienia. Zobaczymy eh

Jeszcze chciałam zrobić amh w tym miesiącu ale nie wiem czy jest sens wywalać kasę 🤔
Od siebie powiem że biorę teraz z Olimpu Chela Ferr Med (koniecznie wersja Med, bo ma sam diglicynian żelaza bez innych składników) na pusty żołądek i zapijam woda z cytryną. Ważne żeby nie mieszać żelaza z kofeina i nabiałem, dlatego właśnie biorę na czczo. Minie godzinka to dopiero jem 😁 Pójdę niedługo zobaczyć czy moja ferrytyna się poprawiła, która robiłam w październiku, bo też była w normie ale na niskim poziomie (mimo żelaza w normie). Ferrytyna tak na prawdę mówi ile organizm ma zmagazynowanego żelaza.

Od siebie powiem że biorę teraz z Olimpu Chela Ferr Med (koniecznie wersja Med, bo ma sam diglicynian żelaza bez innych składników) na pusty żołądek i zapijam woda z cytryną. Ważne żeby nie mieszać żelaza z kofeina i nabiałem, dlatego właśnie biorę na czczo. Minie godzinka to dopiero jem 😁 Pójdę niedługo zobaczyć czy moja ferrytyna się poprawiła, która robiłam w październiku, bo też była w normie ale na niskim poziomie (mimo żelaza w normie). Ferrytyna tak na prawdę mówi ile organizm ma zmagazynowanego żelaza.
Ooo dzięki za pomysł, poczytam o tym bo właśnie muszę zacząć suplementowac 🙂 w sobotę mam teleporade z endokrynolog to może coś podpowie

@natkusia na ferrytynę i żelazo swojego czasu sama robiłam zakwas z buraków 🤣
Suplementowałam też Prenacaps Ferr C. Tam była też laktoferyna więc fajne combo 😊 teraz sobie tym nie zaprzątam głowy bo ferrytynę mam na poziomie 60 a żelazo 79 więc nie jest źle 🤣

A amh myslę, że warto zbadać. Osobiście wolałabym wiedzieć 😁

@natkusia na ferrytynę i żelazo swojego czasu sama robiłam zakwas z buraków 🤣
Suplementowałam też Prenacaps Ferr C. Tam była też laktoferyna więc fajne combo 😊 teraz sobie tym nie zaprzątam głowy bo ferrytynę mam na poziomie 60 a żelazo 79 więc nie jest źle 🤣

A amh myslę, że warto zbadać. Osobiście wolałabym wiedzieć 😁
To zależy, ja wiem i ta wiedza mnie dołuje... każdy kolejny miesiąc porażki przy tak niskim amh to boli bardziej niż bez tej wiedzy. Wiem od sierpnia tak BTW.
P.s. jak teraz nie wyjdzie to zmieniam lekarza i szukam alternatyw, albo chociaż monitoringu owu.

To zależy, ja wiem i ta wiedza mnie dołuje... każdy kolejny miesiąc porażki przy tak niskim amh to boli bardziej niż bez tej wiedzy. Wiem od sierpnia tak BTW.
P.s. jak teraz nie wyjdzie to zmieniam lekarza i szukam alternatyw, albo chociaż monitoringu owu.

Mnie też zdołowało bo był moment, że miałam amh na poziomie 0.14 ale z drugiej strony jakbym nie wiedziała to dalej bym traciła czas na naturalne starania, niewiadomo ile 😊

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry