reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Mnie ostatnio przeszedł bój kręgosłupa (szczególnie dolny odcinek), pytałam się o to lekarza. Ten powiedział że nie jest to spowodowane cieżarem a zmianą środka cieżkości, który zmusza nas do ciągłego prostowania pleców i napięcia dolengo odcinka (a tak wogle to dotyczytałam się że ten dolny odcinek u kobiet jest 5 razy mocniejszy niż u meżczyzn, co pozwala nam przetrwać ciąże).

Oprócz bólu kręgosłupa, miałam drętienie prawego pośladka i uda, coś tam uciskało, szczególnie rano albo na wieczór. O dziwo przeszedł ból pleców (który czasmi nie dawała spać) i mineło drętwienie. Teraz macica zaczyna stopniowo wędrować w górę - więc u was na dniach napewno też się to poprawi :-)

reklama
Hej, mnie strasznie boli lewa pachwina zwlaszcza jak poleże..
Co do stanikow do karmienia to moge wam spokojnie pplecic triumpha - sa drozsze ale jedna reka mozna odpiac i zapiac czego nie mozna powiedziec o baby-ono. Zdaje se sprawe ze za ta kase mozna kupic 3 inne ale dla mnie komfort byl nieporownywalny. Ja normalnie nie spie w staniku a po urodzeniu trzeba bedzie niestety. Nie lubie tego strasznie i dla mnie te triumpha byly wygodniejsze.

nie musisz stanika zakładać na noc ale bardzo szybko to zrobisz. Przyjdzie pokarm to piersi zrobią się większe i jeśli chcesz żeby biust był porządnie podtrzymywany to musisz zainwestować w stanik. Do tego nawał pokarmu przez to piersi robią się bardzo ciężkie i wyciek pokarmu wtedy bez wkładek laktacyjnych ani rusz no chyba że będziesz co chwilę się przebierać.

Ja mam duży biust i śpię w staniku bo jest mi tak o wiele wygodniej niż bez. Jak stanik jest dobrze dobrany to nie powinnaś go w ogóle czuć. Nic nie powinno uwierać.

Ja do stanik do karmienia miałam z "triumpfa" bo tam znalazłam swój rozmiar i bardzo sobie go chwaliłam.

Slyszalam tez, ze nie warto kupowac bialego stanika, bo mleko bardzo brudzi bielizne i jest po jakims czasie cala zolta. Nie wiem ile w tym prawdy. Ja nosze tylko i wylacznie biala bielizne. Nie wiem, jak przestawie sie na czarna. Spac w staniku tez nie lubie...

W staniku nosi się wkładki latacyjne, dobrej jakości i odpowiednio często zmieniane nie przeciekają :tak: Karmiłam długo, i jednyne co się stanikowi stało, to zszarzał, jak to bawełna po wielokrotnym praniu ;-)
Właśnie wczoraj kupiłam sobie kilka nowych :tak:

Ja się zastanawiam czy ze mną wszystko w porządku, biust mi jak narazie wogóle nie urósł tylko takie żyły widoczne się pojawiły i troszkę brodawki zciemniały ,
wymioty dalej mnie męczą rzadko średnio raz na tydzień ale jak zacznę wymiotować to trzyma mnie cały dzień , a do tego gdzieś tak od ponad miesiąca mam potworną zgagę i nie mam na nią żadnego sposobu nie wiem czy to normalne?? Mam nadzieje że z didzią wszystko ok za tydzień mam usg połówkowe i boje się strasznie , że coś może być nie tak .Co prawda ostatnie usg miałam w 16 tygodniu i niby wszystko było ok , dzidzia duża miała prawie 200 gram, Strasznie męczą mnie ostatnio obawy o zdrowie malucha czy wy też macie czasem takie czarne myśli??

reklama
Wszystko bedzie dobrze. Kazda ciaza jest inna i kazdy inaczej przechodzi. Moja kolezanka jeszcze jadac do porodu rzygala wiec luz..
A na zgage sprawdze w domu jak sie lek nazywa. lekarz mi przepisal i jest rewelacyjny. Dam znac popoludniu

Do góry