reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama
Dzien dobry :-):-)

chyba sie juz przyzwyczailam do siedzenia w nocy przy malym, ze teraz nawet jak ladnie spi, ja nie moge :sorry2:

dziekuje za troske, kochane jestescie, Davidek hmmm juz dobrze, zachowuje sie normalnie, tylko rozwolnienie ma, tzn wczoraj zrobil tylko 2 razy ale normalnie sama zielona woda. :baffled::baffled: podalam mu lacidobaby - mam nadzieje ze pomoze

women masz racje ze teraz to mam wiecznie cos z Davidkiem, Danny sie smieje ze polskie powietrze mu nie sluzy :-D:-D no ale w umie moze i ma racje, tam mial, czyste, morskie, swieze powietrze a tu wszedzie brud i kurz i spaliny naokolo
w angli to mi w ogle nie chorowal - tzn raz byl przeziebiony a tu w niecaly miesiac juz normalnie z 3 razy chcialam jechac do szpitala.
Szkoda gadac, no ale mam nadzijeje ze juz bedzie dobrze
a Dorianek ok?

anulka lecimy juz za tydzien - 21.10 i wracamy 7 czy 8.11 nie pamietam teraz, a potem Danny 26.11 do 31 przylatuje do nas na urodzinki.
z tym kolorkiem to nie pomoge

annineczka jak tam klimatyzacja? dzieci tesknia za tata?

beata 100 zl to cienko jak na babcie :-D:-D :rofl2: ja bym chyba tez kupiła cos innego niz nocnik

ja juz od ponad miesieca trabie mojej rodzince ze musza zbierac kase na WIELKI prezent dla małego :zawstydzona/y: :-D w koncu 1 wnusio, siostrzeniec, bratanek itd... :-p a co!
A Danny to chyba jeszcze gorszy i bardziej podekscytowany urodzinami synka niz ja, bo ostatnio sie mnie pytal gdzie mozna urzadzic mu jakas wielka impreze - chodzilo mu o cos w stylu jak robia w Mc D tlyko ze gdzies indziej, ale ja uwazam ze na takie cos jest jeszcze za maly

przepraszam ze reszcie nie odpisze, ale tak tylko na szybkiego przeczytalam i wiecej nie pamietam.

Milego Dnia mamuski

dzien dobry:baffled:

nocka byla do bani...

oj, nawet czopek nie pomogl... Juz nie wiem... co moze byc przyczyna, ze Oskar budzi sie co chwile i placze, nawet nie owierajac oczek... moze ma koszmary? Moze musze go odczarowac ... co?? w ostatnim dniu na wakacjach takie kelner tak go wystraszyl, ze Oskar plakal jak nigdy a na jego widok az piastki zaciskal... moze ten kelner go meczy w nocy...??

Wisienko, to fajnie, juz niedlugo bedziecie razem z Dannym, no i zycze by juz Davidek sie zaaklimatyzowal i nie chorowal wiecej:tak::tak:

Women, wierzysz w takie cuda... bo ja w akcie desperacji chyba zaczynam:-p

przelewanie wosku nad śpiącym dzieckiem przynosi wymierne korzyści. Dziecko się
nie zrywa w nocy, w dzień jest spokojniejsze.
Do całego rytuału potrzebny jest wosk z poświęconej gromnicy. Im więcej razy
byłą święcona tym ma większą "moc". Obcinamy około 2-3 cm gromnicy i topimy wosk
w garnuszku. Następnie nad głową śpiącego dziecka (UWAGA - żeby go nie poparzyć)
lejemy wosk do naczynia z wodą. Coś w stylu wróżb andrzejkowych tylko bez
klucza. Wyciągamy wylaną formę z wody, zawsze jest tak, że forma przedstawia to
co dziecko wystraszyło - pies, człowiek itp. Następnie łamiemy wosk i chowamy do
następnego razu. Po takim zabiegu dziecko śpi jak suseł.

dzień doberek:-)
Kapik czyta książkę przed snem a ja mam chwilę;-)
zaraz idę kaweczkę zrobić:-)
Wisienka o kurde biedny davidek:-( ucłuj go od ciotki:-) i dużo zdróweczka mu życze:-)
ale fajnie że już niedługo będziecie z Dannym znów:-)
Anulka, WOmen u mnie też nocka do bani... kurde jak młody pięknie usypia ok. 19.30 bez zająknięcia i śpi do 23 -24 to potem się przebudza buuu
Anulka super że sofa zamówiona bo jest supcio:-)
a i dzięki za linka do sanek bo mojemu maluszkowi muszę zakupić;-)
Elbra rowerek boski:-) włąsnie chcę żeby mi sie rodzinka poskładała na jakies prezenciki większe;-)
Anulka ja robie dokładnie tak samo jak Anineczka z wyczajaniem zabków:-) tańcze śmieje się i pod światełko;-)
Bira a jak dziś ze smoczkiem?;-) fontanna supcio:-) a stolik supcio też:-) tyle że kurde ja już nie mam gdzie tych zabawek trzymać:-( a tyle rzeczy bym chciała kupić;-( ehhh
Beatko o kurcze to mialaś dzień:-( a jak Michałek dzisiaj?? mam nadzieje że już wsio ok:-)
Anineczko a u was jak nocka?:-) a i jeszcze jedno to jak z tym nowym watkiem?? zakładamy?;-) kto sie zajmuje tym? itp itd?:-) bo to już niedługo zaczną sie nam urodzinki dzieciaczków:-) no i nasze urodzinki też wpisujemy tak?;-) fajnie by było wszystko poukładane:-)

kawka gotowa potworek usypia;-)
buźka

Ostatnia edycja:
Anulka hehe jak spróbujesz i się uda to moze ja też sprówbuje;-) ale ja nie wierze w takie rzeczy:-(
a Beatko ja też bym wolała coś fajniejszego niż nocniczek;-) i ucałuj Oleńkę:-) i udanego wypoczynku z mężusiem;-) a jego zagoń do pracy przy dzieciakach;-) hihih
buziak

reklama
Do góry