reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Aga uwierz mi i nieszczep sie. Za duze ryzyko :-)

no właśnie nie jestem przekonana do tego szczepienia.
w życiu szczepiłam się raczej sporadycznie - na zasadzie od przypadku do przypadku - chyba ze trzy razy, maks cztery.
i jakoś teraz nie za bardzo miałam zamiar, tylko tak się po tych cholernych lekturach zaczęłam zastanawiać.

reklama
Aga - mnie też dziewczyny wybiły szczepienie z głowy ;-)
już gdześ na wątku rozkładałyśmy ten problem na czynniki pierwsze :tak:
Ja taka mądra po lekturach naczytałam się że w ciąży jak najbardziej wskazane jest szczepienie przeciw grypie
A wszystkie (albo prawie wszystkie) dziewczyny na forum stwierdziły zgodnie żeby się nie szczepić!!!! - i posłuchałam :laugh2:

emilka witaj :-):-)
pisz jak najczesciej :tak:

oj plecki mnie dzisiaj bola
ach dzien jak codzien , ostatnio budze sie z potwornym bolem kregoslupa :-:)-(

ale dzisiaj czuje sie ladniejdza , mimo ze lapki i nozki mam spuchniete

ja się nie szczepie na grypę i córki też nie szczepię. Oliwię szczepiłam skojarzonymi bo tylko jedno wkłucie. Teraz co chwilę słyszy się o powikłaniach po szczepieniach. Najchętniej w ogóle bym teraz maleńkiej nie szczepiła. Dziecko się urodzi i już szczepią dla mnie to jest chore.

Ja też się nie szczepię, bo w praktyce od wielu, wielu lat nie miałam grypy. Przeziębienie, zapalenie gardła - owszem. Ale klasycznej grypy nie. Więc znając życie i złośliwość losu, jak tylko bym się zaszczepiła, to osłabienie organizmu by sprawiło, że bym grypę złapała.
A poza tym tak samo jak dziewczyny uważam, że wprowadzanie zarazków do organizmu w czasie ciąży jest niebezpieczne - te szczepionki co roku są inne i nikt nie jest w stanie zapewnić, że się to nie odbije negatywnie na dziecku.

ale dzisiaj czuje sie ladniejdza , mimo ze lapki i nozki mam spuchniete

Miloku ja też dziś z samopoczuciem lepiej i też jakby moją ocena osobista się podniosła.

Ja tez nie szczepię się przeciwko grypie, generalnie to ja chyba na grypę nie chorowałam jakieś dobre parę lat, a jak już się cos przyplątuje to poważne zapalenie oskrzeli i choruję wtedy przez 3 tygodnie Ale ostatnio jakos mnie to omija, odpukać, odkąd podnieśliśmy wilgotność powietrza w domu (wcześniej było bardzo sucho, bo strasznie lubiłam ciepełko) i przede wszystkim śpimy przy uchylonym oknie.:happy:

reklama
Ja tez sie nie szczepie w ciąży!! Kiedys sie zaszczepiłam ale nie wiem czy cos pomogło bo i tak byłam chora!A teraz to ja mam problemy ze spaniem w nocy tak mnie kregosłup boli... Dobrze ze chociaz pogoda ładna - słoneczko pieknie swieci to na spacerek wyjde:))

Do góry