• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2008

U nas w ciągu dnia mały je tak średnio co 2 , 3 godz czasem chce nawet co godzine.
Ale w nocy to je tak ok 11 później ok 4 rano i ok 7 lub 8 więc noce przesypiam.
Jak narazie to na czówaniu byłam tylko kilka nocy:-)

reklama
No i stalo sie tak jak podejzewalam M zasypial juz na tv i zostaw mu dziecko na pol nocy a jak on zasnie to niec nie jest w stanie go obudzic :no:Mala jest teraz bo cycu i butli Ja sciaglam troche jeszcze z obu piersi ale bylo tego jak kot naplakal.Mala teraz zasypia ale nie wiem czy dlugo pospi bo mleka bylo niewiele 70 ml a ona je kolo 100 ml wiec moze zaraz plakac W nocy jak nie bede miala sily to powiem M niech ja usypia ja najwyzej bede spala w tym samym pokoju aby miec go na oku czy nie zasnie z Oliwia na rekach Oj z facetami Jakby mu przyszlo tyle funkcjonawac z nia co mnie to padlby po 2 dniach :baffled:
Ja sie zaraz klade jak Mala pozadnie usnie bo musze spac poki ona spi:tak:

DOBRANOC MAMUSKI
Aha M chce dzis zatrudnic bo jutro ma wolne wiec moze mi pomoc nie myslcie sobie ze chce go meczyc jak on idzie do pracy ;-)

wanilka i blond ja mam b. dobrego pediatre i jak przychodzi do nas to jest z 1,5h.Nasze słonko też ma stierdzoną nietolerancje laktozy spoczątku mała miała być odstawiona zupełnie od piersi odstawiłam ją tylko na 2 dni a teraz co 2 posiłek dostaje bebilon pepti- na początku dostawała nan sensitiv bo tam tez jest mało tej laktozy ale wtedy wyszło uczulenie na mleko krowie noi ja teraz nie moge żadnego nabiału a tak mi sie teskni.Kupy wzasadzie robiła normalne i często ale miała dużo kwasów w tych kupkach i odparzała sobie tyłek teraz przyzwyczaja sie do tego bebilonu i jest rozolnienie.Dzieczyny uważajcie z tym sojowym nutramigenem bo jak malec sie przyzwyczai do tego śmiedzącego mleka to później piersi nie chce.Przepraszam za te podkreślenia ale nie moge tego wyłączyć.Blond po tych twoich objawach wydaje mi sie że to tez nietolerancja laktozy,moja tez ma miekki brzuszek a mimo to są nerwy.
Dzieczyny wasze bobaski to duzo jedzą moja ma juz prawie 2 mies za tydzien a ona pije 60,raz jej sie zdarzyło 110,i jeszcze przy tym są nerwy.No ale przybiera prawidłowo na wadzę,porostu jedne dzieci potrzebują więcej drugie mniej.
Zazdroszczę mamą które w nocy mogą sobie pospać ja to wstaje tak z 5 razy w nocy,ale jak je na śpiąco to jest dobrze bo zaraz zasypia gożej jak sie wybudzi-a zawsze sie wybudza przy zmianie pieluszki.
My wczoraj mieliśmy super dzionek byliśmy z małą w kościoóku, na spacerku na jasnej górze porobiliśmy zdj i mała naprawdę była grzeczna,a dzis ja poleciałam rano na uczelnie a Jagunia z tata została.
Acha dostałam okres a zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne czy to normalne bym w trakcie tabletek dostała? A już myślałam że nie będę miała bo niektóre kobiety jak karmią piersią nie mają okresu.
Ja pije herbatkę koperkową bo małej nic nic nie podaje bo inaczej w ogóle nie zje.
Dobrej nocki życzę.Buśki

Witam sie z rana
WESOLTKA a jak tam z M ? mam nadzieje ze jest ok:tak:

U mnie w nocy mialo byc tak pieknie a skonczylo sie wielka klotnia z M :crazy:
Poszlam spac kolo 21,30 M juz spal w innym pokoju Mala wstala kolo 1 wiec dalam jej piers ale jak zaczela ryczec to dalam znac M i podgrzal butle i ja nakarmil a ja sciagalam pokarm w tym czasie i z obu sciaglam tylko 40 ml :szok::szok::szok:nie dziwie sie ze Oliwia sie nie najada ale z drugiej strony jakby ona wiecej ssala to ja mialabym wiecej mleka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i jak M ja nakarmil to usypial z nia na siedzaco Pozniej sie z nia polozyl i on usnal a ona nie i ja ja wzielam na rece i zaczylam ja ja usypiac a M spal w najlepsze A jak go przebudzilam i mu powiedzialam DZIEKUJE ZE JA USYPIASZ to sie wkurzyl bardzo i wyszedl z pokoju i poszedl spac Ja sie poryczalam i poszlam do niego i powiedzialam mu kilka slow A wczesniej zanim M wyszedl spac mimo ze mnie obiecal ze dzis w nocy sie bedzie nia zajmowac to jeszcze mi dogadal Czujecie obiecuje mi ze jedna jedyna noc mi pomoze Nie wywiazuje sie z tego i jeszcze ma pretensje ze ja sie wogole odzywam I wyszlo ze to moja wina I po tym jak poszlam do niego to on przyszedl i z wielkim fochem sie nia zaczal zajmowac a ja sie polozylam ale nie usnelam Pozniej kolo 4 usneli oboje Ja M obudzilam i on poszedl spac a ja z mala zostalam i nie umialam zasnac :-(
Teraz sie cycolimy A na M jestem zla i sie nie odzywam

U nas w nocy byl przymrozek i tak juz chyba bedzie coraz zimniej na dworze

Dorotko u mnie z M już ok.A ty sie kłótnia nie przejmuj tacy są mężczyźni nie mjaa tego instynktu do dzieci mój np w nocy na początku słyszał jej najmniejsze stękanie a teraz może sie ona drzeć a on nic nie słyszy w najlepsze sobie śpi.Głowa do góry.

Ja dzis wstawałam w nocy chyba z 10 razy bo Jagusia ciągle prykała i sie przy tym bardzo denerwowała i ja jestem strasznie niewyspana.M juz poszedł do pracy a my sobie siedzimy.
Wiecie moja Jagusia to sie tak zakochała w smoczku że ciągle płacze bez niego ja jej próbuje wcisnąc butle z jedzeniem a ona wyczuwa że to nie jest smoczek bo leci i płacze.No ale dzięki niemu mam grzeczniejszą córeczkę.
Ja w brzydką pogodę małą stawiałam miedzy drzwiami balkonowymi by jej nie wiało,dziś tak zimno ale chyba trzeba też ją wystawić niech sie przyzwyczaja bo przecież w zimę też sie na dwór z dzieckiem wychodzi.

Miłego dnia życzę wszystkim.Dorotko głowa do góry:)
P.s Ja kiedyś mówiłam , że mężczyzna to inna odmiana rabarbaru:P

Witajcie z rana - ależ zimno jest.
No i tylko patrzeć aż zima przyjdzie ze śniegiem :baffled:

U mnie też Sebastian zjada co 2-3 godzinki, czasem domaga się cycusia co godzinkę.

Miłego dnia dziewczyny- ja dziś w planach mam sprzątanie chałupki.
Buziolki :-)

Hej kobitki

Z sentymentu do października weszłam na momencik na wasz wąteczek żeby przesłać wam duże buziole od mamusiek roczniaków - październik 2007 :-D:-D:-D

nasze maluszki już łazikują, gadają na całego, jedzą różniaste jedzonko...a przede wszystkim śpią w nocy!!!!! A wiem że o tym marzycie :tak::tak:...Już niedługo kobitki :-D:-D:-D...nawet nie zuważycie jak wasze październikowe maleństw zdmuchna pierwszą świeczkę :tak::tak:

Gratuluję Wam !!!!!! I tęsknie czasem za takim maleństwem jak wasze bąbelki

Buziole
mama Domisia z październik 2007

Czesc dziewczyny serdecznie witam w ten sloneczny ale zimny dzionek. My juz po badaniu krwi mały strasznie płakał ale jest oki. Jutro echo serca zobaczymy co wyjdzie.
DOROCIU nie denerwuj sie mezem wszystko bedzie ok jakos sie dogadacie. My z mezem tez darlismy koty codziennie kłotnie, musiałam mu wszystko mowic co ma robic itp. Teraz juz sie troszke dopracowalismy opieki nad malutkim, maz wstaje w nocy robi butelke potem karmi i stara sie utulic maluszka a jak nie daje rady to daje mi go do utulenia. Ala na poczatku był koszar nawet kazałm mu sie pakowac i wyprowadzac do mamy.
wANILA ja tez z Antosiem jestem na beblon pepti i maly zjada od60 do 90 . Jak mi sie chce mleka to biore jego mleko i sobie rozpuszczam i pije i działa bo mały nie dostaje uczlenia ani na buzce ani na brzuszku. Nie jem wcale nabiału tzn sera zóltego i mleka. A co do okresu to tez jeszcze toeszke karmie i nie dostała biore tez tabletki ale maz chce abym odstawiła je. Życze miłego dzionka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry