reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam, wszystkie dziewczyny, od roku podczytuje tą strone razem z Eni i Niania czekałam na ich upragnione IIkreseczki a teraz postanowiłam do Was dołączyc:tak: Witam raz jeszcze :-) Mocno kibicuje każdej z Was:tak:
Gratuluje Ani jak i Medio i reszcze dziewczyn ktorym udalo sie:-)
Moze przedstawie sie jestem z ślaska mam synka ma teraz 3,5latka z mezem o drugie dzieciatko staramy sie juz 10cykl, w tym ze 8cykli bylo na dziewczynke a 2 prosto w owulke i niestety do tej pory nic. Ja chodze na monitorin kazdy cykl mam monitorowany więc dokladnie wiem kiedy jest owulacja ale jak widac efektu niema a 10cykli mialam monitoring za kazde badanie place 50zł wiec sporo pieniazkow, w tym cyklu chce poprostu starac sie poznajac po sluzie, szyjce i tu wlasnie mam pytanie z tego co widze to wszyscy piusza ze Ania jest ekspertem jak wyglada ten sluz 3 dni przed owulka ja mam teraz 10dc i niewiem czy starac sie czy jeszcze czekac bo tak jak pisalam wyzej ciezko jest cos zaplanowac jak nawet gdy w owulke bylo przytulanko nic z tego niebylo ale warto probowac:tak:

reklama
agnieszka12 witaj.
10 cykli to sporo i jeszcze wszystkie miałaś monitorowane. A robiłaś badania na tsh, prolaktynę?
Wiesz śluzem też nie ma co zbytnio się sugerować ani temperaturą. Bo są tu dziewczyny które mają dużo płodnego śluzu, temp. mają książkową a dziecka do tej pory nie mają. A mąż się badał?
Może zabardzo chcesz być w ciąży i dlatego tak się dzieje. Blokada w psychice i koniec!
Nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę w pierwszym czy drugim cyklu.
Zobacz ja od kilku cykli serduszkuję 3 dni przed owulką a potem poprawiam w owulację i 2 dni po, a efekt jest mizerny.

Hej Dziewczyny!

U mnie dzis kiepsko. Brzuch mnie ciągnie do dołu więc nie wiem czy do końca tygodnia wytrzymam i się wczesniej nie rozsypię. Co do tego eksperta to przesada. Ja tylko poczytałam trochę publikacji złozyłam do kupy zastosowałam w praktyce i się udało.

Spiot tak jak pisała Jarzębinka kilka stron wcześniej masz wypisane, Podstawa jest określenie dnia owulki a na podstawie testu tego nie zrobisz tym bardziej że 3 dni wychodzi Ci pozytywny. Musiałby byc wykres i sprawdzić które objawy sie pokrywają, a tak..... ja nic nie umiem doradzić.

agnieszka12 kurcze faktycznie sporo cykli....i własnie nie wiadomo czemu tak jest że niektóre dziewczyny mimo że wszystko jest ok nie zachodzą w ciążę, ale jeśli miałas monitoring to może faktycznie powinnas przebadac żołnierzyki Twojego m.
Co do śluzu to u mnie było tak że po @ było sucho prawie wcale go nie było a jesli juz to lepki i bardzo mało. Od 11dc pojawiał się śluz który był nieprzejrzysty ale zaczynał sie powolutku ciągnąć między palcami. Od milimetrów do centymetrów w owulkę. I w owulke zmieniał się w przeźroczysty.

Hej dziewczyny...u mnie się zaczyna cięzki okres ...kontraktowanie z NFZ więc koszmar ...choć widzę jeden plus...nie będę tak skupiona na starankach i może dzięki temu sie uda :tak:.
Uświadomiłyście mi że czas się zabrać za prezenty , a mam tego chyba tu rekordowo:szok:brat męza z zona i dwójką dzieci, drugi brat z prawie żoną , teście , mama , babcia siostra z prawie szwagrem i oczywiście mąż i moję aniołki !!!!!!!! chyba najwyższy czas zacząć :) :tak:bo nawet nie mam pomyslu :-(.

Witam nowe koleżanki będzie nam raźniej:-D:tak:;-)
Ja juz zaplanowałam z Anią mój obecny cykl :-D:-D:-Di czas staranek wg wszelkich obliczeń i mam nadzieje , że sie uda .

Pozdrawiam

Beata2710 tak 10cykli to sporo na monitoring zdecydowalam się poniewaz chcialm byc pewna ze zrobiłam wszystko zeby miec dziewczynke, a o trzecim dziecku niemysle bo męża napewno nieprzekonam:-( u mnie bylo tak testy to sa dla tych co im obojętne lub chca chłopca to super sprawa:tak: ale na dziewczynke nie ma co ich uzywac jedynie monitorin, na nim lekarz pokazuje jak pechcerzyk rosnie mniejwiecej pecherzyk peka gdy osiagnie wielkosc 22-24mm, ja chodzilam przewaznie w 10dc i powiedzmy ze wtedy mial 15mm to sie liczy srednio na dobe ze rosnie 2 mm, i mniejwiecej obliczalam w ktory dzien bedzie owulka przez pare cykli podajze 7sprawdzalam ja i zawsze zgadzala sie wg usg jak i moich odczuciach - bol, rwanie brzucha , ale potem zeby zaoszczedzic bo tak jak pisalam kazde usg to 50zł to poprostu chodzilam tylko raz w miesiacu 10dnia cyklu i potem doliczlam na kazdy dzien po 2mm czyli jak tego 10dc byl pecherzyk 15mm to owulka mniejwiecej 13lub 14dc i zgadzalo sie i tak teraz robie niekupuje testow tylko poprostu jednorazowo ide na ten monitoring a potem po bólu wiem ze mam owulacje i kiedy, wsumie to dopiero teraz zaczynam tak robic bo duzo pieniazkow ten monitoring mniejuz wykosztowal. Przy pierwszym dziecku udalo sie za trzecim razem ale teram mam pewne podejzenia gdyz mąz pracuje w chemikaliach farby, aceton a to wszystko osłabia własnie plemniczki ale na badania niepojdzie taki z niego uparciuch:-D ja go zmuszac tez nie bede najwazniejsze ze mamy juz jedno dziecko a jak Bozia da drugie to bedziemy szczesliwi jak nie to trudno tak miało być..:-(Aniu Ciebie pewnie juz nam tu zabraknie za niedugo, ale bedziesz w końcu cieszyć sie swoja Córeczka ( swoja drogą podziwiam Cie ze tak szybko postaralas sie o dzieciatko twoj synek to jeszcze dzidizus ja jak mój synek mial tyle miesiecy to nastepne dziecko to byla ostatnia rzecz o ktorej myslalm naprawde jestes niesamowita:tak:) jestem Ci bardzo wdzieczna za każda wskazówke ktora tu przeczytałam naprawde duzo wiem własnie od Ciebie:tak:Zycze wszystkiego dobrego i zaglądaj czasem tutaj:tak:;-)
aha a co do śluzu to ja mam 10dc przy cylach28 i on jest bialawy troche sie juz rozciaga ale tak do 1cm, (a ten super plodny to u mnie nawet do 8cm )wiec moze juz zaczac... ale to wszystko jest cieżkie,,, lepiej by było nic niewiedziec i poprostu sie kochac a tak człowiek myśli:-D
pozdrawiam wszystkie kobietki;-)miłej nocki życze:tak:

AGNIESZKA masz rację ..lepiej by było nic nie wiedzieć ....ja dzięki Ani teorie opanowałam jak nic w zyciu chyba:-D:tak::-). no i mocna się czuje tylko w teorii ...jak przychodzi do badania sluzu itp to mam mętlik w głowie!!!!

Wielkie HELP,słuchajcie nie wiem co jest grane,robieę testy owulacyjne 2razy dziennie i od 4 dni wychodza mi pozytywne.Teraz to ja już zgłupiałam i zupełnie nie wiem kiedy mamy z mężem się starać??????????

Medio słyszałam że przyspieszaczem porodu jest porządny orgazm...... :-D:-D:-D więc do dzieła, połączcie przyjemne z pożytecznym..... :tak::tak::tak:
A tak poważnie, to trzymam kciuki za expresowy poród i kilka dni przed czasem.... ;-)

.....:-D
No zawsze po orgazmie , mam skurcz, czyli twardnienie macicy. Musze jeszcze poczekać z 2 tyg i później mogę próbowac działć, bo jakby co to jeszcze za wcześnie na poród.

reklama
Wielkie HELP,słuchajcie nie wiem co jest grane,robieę testy owulacyjne 2razy dziennie i od 4 dni wychodza mi pozytywne.Teraz to ja już zgłupiałam i zupełnie nie wiem kiedy mamy z mężem się starać??????????

tak naprawdę, to mam mało doświadczenia z testami owu, ale jak są II to czas na przyjemność więc do dzieła :tak:....... tylko dziwne,że aż przez 4 dni .....:szok: ja miałam jednego dnia, mocną i słabą, drugiego prawie równe i koniec ...... potem już tylko jedna kreseczka ......

a ja mogę się pochwalić,że moja siostra w końcu ( po 4 latach problemów) urodziła wczoraj zdrowego synka przez cesarskie cięcie - 4 400 i 58 długi i 10 punktów :-p cała rodzinka w końcu odetchnęła z ulgą,że się już wszystko skończyło i na szczęście tym razem dobrze

Do góry