reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

Nuska unikaj solarium!!!!Moze jeszcze tego nie widzisz ale juz niedlugo Twoja skora bedzie w oplakanym stanie.Naprawde nie warto to jest nie tylko moje zdanie ale kolezanek z ktorymi latalysmy namietnie na solare.
To co teraz dzieje sie z moja skora to koszmar.Przebarwienia na twarzy a plecy,rece,dekolt wygladaja jakby "obsrane przez muchy"

reklama
Nuska unikaj solarium!!!!Moze jeszcze tego nie widzisz ale juz niedlugo Twoja skora bedzie w oplakanym stanie.Naprawde nie warto to jest nie tylko moje zdanie ale kolezanek z ktorymi latalysmy namietnie na solare.
To co teraz dzieje sie z moja skora to koszmar.Przebarwienia na twarzy a plecy,rece,dekolt wygladaja jakby "obsrane przez muchy"
Wiem że masz racje:tak: ja chodzę na solarium bardzo bardzo rzadko teraz byłam po długim czasie raz na 5 minut i wczoraj na 7 i juz nie pójdę a poszłam bo ja mam bardzo bladą karnację i to ciągłe "ale jesteś blada" dobija mnie a z tymi przebarwieniami masz rację mam na plecach piegi:szok::realmad::huh: a wcześniej (czytaj 10 lat temu:zawstydzona/y:, Jak to brzmi:zawstydzona/y:) nie miałam i to nie tylko od solarium tak po prostu od opalania :baffled: A co do solarium to
zgadzam się z Tobą całkowicie i staram się unikać choc czasami sie łamie jak teraz:zawstydzona/y::rofl2: ale w sumie dobrze że napisałaś bo chciałam iść jeszcze tylko raz a tak już sobie daruję .

Moje lico tez jest bardzo blade.Uzywam kremu do twarzy ktory ma samoopalacz i jest o wiele lepiej.Poza tym uzywam kremu z filtrem uv na inne nie zwracam juz uwagi.
A jak zrobi sie cieplej i bede latac wydekoltowana to bede sie smyrac balsamem samoopalajacym i bedzie gites.

ja też używam samoopalacza, bo na solarium po prostu szkoda mi kasy, ale powiem szczerze, że jakbym miała to na pewno bym chodziła. A co raz się żyje.

Moje lico tez jest bardzo blade.Uzywam kremu do twarzy ktory ma samoopalacz i jest o wiele lepiej.Poza tym uzywam kremu z filtrem uv na inne nie zwracam juz uwagi.
A jak zrobi sie cieplej i bede latac wydekoltowana to bede sie smyrac balsamem samoopalajacym i bedzie gites.

Też czasami uzywam i działa tylko strasznie brudzi nawet jak piszą że nie no chyba że masz coś godnego polecenia???

A ja dziś właśnie byłam na solarium:zawstydzona/y: i szczerze nie mam zamiaru rezygnować. Co roku chodzę jak przychodzi wiosna w miarę regularnie tzn np raz na tydzień a jak już mnie chwyci to raz na dwa tygodnie i odpuszczam jak już można się wydekoltować. To moje uzależnienie :zawstydzona/y: ale z drugiej strony robię tak od jakiś 5 lat ( z przerwą jak byłam w ciązy i bardzo mi tego brakowało:zawstydzona/y:) i nie mam żadnych przebarwień ani innych skutków ubocznych:no:

Ja szczerze jakbym miała kase jak nie mam to też chętnie skorzystałabym z tych usług : ) lubiałam leżeć sobie w cieplutkim łóżeczku

Ja szczerze mówiąc nigdy nie byłam w solarium i raczej z tego powodu nie ubolewam.Przypuszczam, że nie wyladuję tam w przyszłosci. Należe raczej do przeciwników tego rodzaju praktyk aczkolwiek nie mam zamiaru nikogo krytykować za to że tam chodzi. Za super przykład i jednocześnie przestrogę przed solarium mam znajomą, która ma 23 lata a wygląda na dojrzała 35 latkę ze zniszczoną cerą- bez tapety na twarzy juz sie nie pokazuje.

Wiecie z tym solarium to też zależy ile i na jak długo ktoś chodzi. Mam koleżankę która wygląda gorzej niż Leper:-D od wielu lat jeszcze w technikum pamiętam biegała cały rok minimum raz dwa razy w tygodniu i minimum 20 minut na maksymalnych lampach teraz faktycznie wygląda jak wygląda:nerd: ja nigdy nie przekroczyłam 15 minut ale nie chcę żeby ktoś to odebrał że się tłumaczę. To moje uzależnienie i nie zrezygnuję z niego:no: bo to też nie tyle dla mnie opalanie co relaks i taki czas tylko dla siebie zwłaszcza na łóżku z aromatoterapią:zawstydzona/y: na dobrą sprawę powszechnie wiadomo że nawet na słońcu nie powinniśmy się opalać a przecież większość to robi. Ja natomiast nie potrafię plackiem wytrzymać na słoneczku dłużej niż 20 minut a opalam się strasznie ciężko zwłaszcza nogi.

reklama
Do góry