reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek :-D
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.

Ojej:rofl2:
Super!!:tak::-D
Juz nie moge się doczekac jutra i tego zdjęcia:tak::-D

to tak jak ja nie umiem i sie boję ze mnie widzą i obserwuja ale czasem mi sie udało:rofl2:
No ja za bardzo tez nie umiem:-pAle mam komfort psychiczny jak mam ściąge przy sobie:tak::-D

Dobry wieczór:laugh2:

myślicie że mi nospa pomoże na to kłucie??
na klucie mi nospa pomagała
tak w ogole to witam sie :-)

no coraz lepiej,nabiera ksztaltow! sporo was to pracy kosztowalo.
ja przesylam fotke plytek,ktore wybralismy (zdjecie z salonu z plytkami),no i umywalke tez ta kupujemy.
łał pieknie to bedzie wygladało..
Co do chlapania to odrazu przypomina mi sie pewna historyjaka, NIkolas mojego szwagra synek mial 2.5 roczku zaczol robic wszystko sam i byl bardzo dumny z tego pewnego wieczoru zrobilo sie bardzo cicho ale nagle wola by jego mama przyszla do lazienki, a lazienla "tonie", woda wszedzie a on w niebo wziety bo myje raczki :-) Aaaaa i krzyczy "mamaus look, look" bo mowil polowe po polsku i polowe po angielsku, a on palec w kran i wola "mamus prysznic" ahhahahahaha
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: ubaw po pachy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D jej az nie moge sie doczekac az moje tak bedzie robic.. :-D:-D:-D:-D
to proponuje zaopatrzyc sie w termometr owulacyjny!!! są dokładniejsze i można krocej mierzyć! :-) nawet rtęciowym owulacyjnym waginalnie to tylko (zalerzy od metody NPR) 2 min! ja swoim mierze przez 1-1,5 min :tak:
ja mam microlife MT 1622 GT (zlota koncówka) mierze az zapika a to praktycznie chwilka.. moze minuta
WITAJCIE KOBIETKI ;-):-);-)

Dawno mnie tu nie bylo, ale staralam sie was czytac codziennie:tak:. W koncu tez moge pochwalic sie, ze jestem w ciazy, na ktora tak dlugo czekalam - od wrzesnia staralismy sie z mezem o dzidzie z miesieczna przerwa. Tak bardzo sie ciesze i zarazem boje, zeby wszystko bylo oki. O ciazy wiem od tygodnia, ale balam sie od razu pochwalic. Dzis zrobilam 3 test:tak:. Najgorsze jest to, ze jest to 5 tydz i juz przyplatala sie angina i biore antybiotyki od dzisiaj, ktore przepisal mi lekarz. Powiedzial, ze sa bezpieczne w czasie ciazy, ale na necie roznie mowia:-(. Moj maz ciagle powtarza, zebym sie nie martwila i z dnia na dzien cieszy sie coraz bardziej, mowi ciagle, ze bedziemy mieli malego smyka z nami :-D.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!!!!!!
Gratulacje i to wielkie.. kochana ciesze sie twoim szczęściem..
Tak bardzo sie ciesze i przesylam fluidki:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Po tym co mnie spotkalo, wierze ze kazdej sie uda:tak::tak:
lapie lapie i prosze o jeszcze:)
Ja jak zwykle wpadłam po radę. Wiec zaczne od tego ze jest to mój 48 dc cykle mam zazwyczaj 30 dnoiwe w 34 miałam usg ktore nic nie pokazalo w 38 robiłam bete tez negatywna w 40 znowu usg przepisano mi luteine 3 razy dziennie po 100mg przez trzy dni po 2 powinnam dostać@ i nic minęlo juz 5 a u mnie nadal @ nie ma. Pytanie moje brzmi po jakim czasie po luteinnie powinna przyjśc @. Z gory dzieki za odp.
KAPRYCHA- TY to masz przezycia kobito jak ty to wytrzymujesz:-p
kochana ja bralam luteine 2 tabletki dziennie przez 10 dni i w niedziele skonczylam brac i w piatek dostalam @
ja bym chciala tak jak i moj M za pierwszym rzutem dziewczynke.. maz w ogole chce tylko jedno ja oczywiscie mu przytakuje ale drugie to juz moja w tym glowa aby sie pojawilo.. "wpadke" zaliczymy

dziewczynki ponawiam posta pomoze ktos?
FSH 4,88 (norma: 3-20)
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9)
Testosteron 1,79 (0,36-3,33)
LH 11,23 (1,2-12,5)

(normy podalam dla fazy folikularnej bo mam jeszcze owulacyjna i lutealna)

robione w 4 dc

Ej zgłupiałyscie mnie nie bylo tylko pare godzin a tu tyle stron!!!!! :confused2:
AAa bo bym zapomniala @ nie przyszla a miala byc rano ale poczekamy jeszcze to sie okaze co tam sie dzieje trzymajcie kciuki kochane:)
:eek: niuch niuch czuje fasolkę!! :-D
A od dawna prześladują mnie dwie myśli:
1. Że zginę w wypadku zamochodowym
2. (o której nie mówiłam M.) Nie będą mogła miec dzieci:-:)-(
GŁupia jestem prawda??
i tu cie zaskocze mam dokladnie takie samo przeczucie ze zgine w wypadku samochodowym!!! :confused2: z tymi dziecmi to tak nie do konca bo mam wrazenie ze beda jakieś problemy ale nie wiem jeszcze z czym związane! :baffled:
Martwie sie tylko tym, ze mam uplawy mleczno-zoltawe i czasem zaboli mnie brzuch jak na okres tak ok 1min.
taki sluz mleczny to naturalny objaw podobno byle nie bylo przy tym odczucia swędzenia czy pieczenia bo wtedy to infekcja! :sorry:
dziewczyny musze sie wam pochwalic! zdalam dzis prawko!!!!!!!!:laugh2::laugh2::tak: wkoncu!! nie pytajcie za ktorym razem hehe ale zdalam !!!!!!!! :-D:-D
Wiedziałam !!!!!!!! czułam to końcem noska!!!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: jak rano powiedzialas ze sie spieszysz na coś ale nie powiesz na co to mi to caly czas chodzilo po glowie!!!! :-D
GRATULUJĘ!:-)

Takie moje niedyskretne pytanie moje kochane :zawstydzona/y:czy w czasie seksu wspomagacie sie jakimis gadzetami zeby bylo lepiej czy nie bo u mnie z tym orgazmem to roznie bywa i tak wlasnie mysle:zawstydzona/y:
no to ja się dołanczam do nienormalnych! :zawstydzona/y: bo jak nie ma miziania Ł to nici z trzęsienia ziemi! :confused2: a dla mnie najlepszym gadżetem jest wyobraźnia i dlugie podchody (+przebieranki) :-D

soczku:-)? bo taka będzie najlepsza dla nas wszystkich;-)
przyłączam się do gratulacji:-)
ja wybieram się na bete w poniedziałek, na razie mam kilka objawów i 2 testy(pierwszy z 2 kreseczkami w tym 1 perłowa i drugi robiony dzisiaj negatywny) pozdrowienia:)
Witaj! i ty z takim spokojem to piszesz!!!!???? :eek: po 1 sprawdz czy drugi test ktory wyszedl negatywny czy nie byl o slabszej czulości od 1 !! :eek:
pomocy dziewczyny!!! jak mam usunąc buraczki z rak???:szok::szok: tarlam przed chwila na surówke i mam cala dlon czerwona!! jak mam to usunąc!!!:szok:
no to zapamietasz do konca zycia ze buraczki sie trze w rękawisiach! :-):-):-):-):-)
no u nas jest chyba inaczej... z tego co zauwazylam to u facetow zdaja prawie sami faceci a u kobiet same baby,. Tez myslalam ze z facetem bedzie lepiej, a to sie usmiechne , pomrugam oczkami hihi i sie uda a tu dupa!!! na takich gburów trafaialam ze masakra!!
i czulam ze jak bede jechac z babka to sie uda , przy niej sie wogole nie stresowalam a jak jezdzilam z facetem to mialam stresa ze bzdury takie robilam ze hoho:-) dzieki:laugh2: tez tak sądze ze prawko to wolnosc!! teraz bede małża molestowac zeby mi jakies malutkie autko kupil!!:laugh2:
ja jak zdawalam tez trafilam na bufona!!!! wrrr.... ale zabawnie bylo w trakcie jazdy po miescie bo nagle na swiatlach radiowoz na lewym pasie kolo mnie stoi a tam 2 mlodych przystojnych policiantow! :-):-):-):-) i dawaj mnie zaczepiać! :-D pan egzaminator juz chcial wyrazic swoje oburzenie gdy skapowal ze to policja!!! :-D:-D:-D:-D:-D ale mialam ubaw!!!
a najzabawniejsze ze teraz gdy mi sie prawko skonczylo (5lat) to mi sie jeździc zachcialo!!! dokladnie tydzien temu pojechalam na miasto 1 raz od niepamietnych czasow!!! i fajnie mi sie jechalo!!! :sorry: i teraz mam taka wene ze obiecalam sobie ze jak tylko prawko odbiore to ja bede jezdzic do pracki i przy kazdej mozliwosci!!! :-)

:-):-):-):-):-):-) piekne wieści!!!! czekam na fotke! :-)
dziewczynki ponawiam posta pomoze ktos?
FSH 4,88 (norma: 3-20)
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9)
Testosteron 1,79 (0,36-3,33)
LH 11,23 (1,2-12,5)
(normy podalam dla fazy folikularnej bo mam jeszcze owulacyjna i lutealna)
robione w 4 dc
normy dobre podalas! brak tylko jednostek!!! o ile testosteron masz nmol/l to jest ok! prolaktyna kwalifikuje sie do obnirzenia!
niestety stosunek LH do FSH masz kiepski!!!
to ci wyjasni!
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

reklama
:-):-):-):-):-):-) piekne wieści!!!! czekam na fotke! :-)

normy dobre podalas! brak tylko jednostek!!! o ile testosteron masz nmol/l to jest ok! prolaktyna kwalifikuje sie do obnirzenia!
niestety stosunek LH do FSH masz kiepski!!!
to ci wyjasni!
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

wychodzi na to ze mam prolaktyne za wysoką.. i to PCOS.. musze o tym poczytać.. jeszcze ptogesteron robie miedzy 23 a 25dc.. i wtedy pojde do lekarza..
FSH 4,88 (norma: 3-20) mlU/ml
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9) ng/ml
Testosteron 1,79 (0,36-3,33) nmol/l
LH 11,23 (1,2-12,5) mlU/ml

dopisalam normy

Do góry