reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Kania super że coraz lepiej:-) A jeśli chodzi o szczepienia to zalecają dla wcześniaków szczepionki skojarzone-niestety płatne, np zamiast 3 ukłuć jest jedno i kosztuje 150zł ale wyhaczyłam że w aptece jest taniej niż w przychodni bo ta sama szczepionka kosztuje 100 zł i tak samo pneumokoki zamiast 310 to w aptece 250zł;-)

reklama
dzieki mamita:-)przyda sie nam ta wiedza na przyszłość Jasiek chyba znienawidzi zastrzyki lekarzem to on napewno nei zostanie:tak:pozdrawiamy a co do wagi no to dzić było 1580 gr kawał chłopa sie robi jak dobije do 1900 dostanie awans na łóżeczko szpitalne, bo ten ikubator to chyba juz mu sie znudził ciagle pełza po nim i siostry szpitalne musza go ciagle przekaładać dis pobił samego siebie i lezał w poprzek inkubatora:) wiec oto mój mały Jasiek stał się Jaskiem Wędrowniczkiem :)

Ostatnia edycja:
dzieki mamita:-)przyda sie nam ta wiedza na przyszłość Jasiek chyba znienawidzi zastrzyki lekarzem to on napewno nei zostanie:tak:pozdrawiamy a co do wagi no to dzić było 1580 gr kawał chłopa sie robi jak dobije do 1900 dostanie awans na łóżeczko szpitalne, bo ten ikubator to chyba juz mu sie znudził ciagle pełza po nim i siostry szpitalne musza go ciagle przekaładać dis pobił samego siebie i lezał w poprzek inkubatora:) wiec oto mój mały Jasiek stał się Jaskiem Wędrowniczkiem :)

no proszę jak Jasio nam się rozbrykał:-) oby tak dalej, dzielny chłopak:-D

no to super ze jasiek przybiera,a moja Julka tez wedrowala po inkubatorze :))) chyba tez jej sie nudzilo. a wczoraj bylysmy na kontroli oczek i znowu mamy za 2 tygodnie jechac by sie retinopatia wczesniacza nie zrobila ,a ja juz sie boje skoro tych kontroli tyle to moze wyjsc cos nie tak. pozdrawiam

Ja z moim Emilkiem jeździłam na badanie wzroku co 3 tygodnie. W sumie 6 razy. Za każdym razem myślałam, że to ostatni raz. Ostatni raz byliśmy jak mały miał 4 i pół miesiąca. Najgorsze jest patrzenie na to badanie. Ja z mężem go trzymaliśmy, a pani doktor grzebała w oczkach i jeszcze miała pretensje, że mały się rusza. Nie jeden rodzic wychodził stamtąd z płaczem.

no to badanie jest straszne ,tu dzieci trzyma pielegniarka a duzo mam wychodzi by na to nie patrzec. ja stalam twardo by widziec co robia mojemu dziecku. no tyle ze my co 2 tyg jezdzimy juz 4 raz ma badania.

A i jeszcze co mnie czeka ten sluch ja nadal mam wrazenie ze Julka nie slyszy :(((((,ale chyba wychodzac ze szpitala cos by powiedzieli a nie ze wszystko ok. sama nie wiem i juz sie boje jej zadne chalasy nie przeszkadzaja mozna sie tluc a ona nic :(((((((((((((((((((((((((((((((((. co wy o tym myslicie.

ologasior niektore dzieci sa takie ze im nic nie przeszkadza ze moga spac w wielkim chałasie...nie martw sie na zapas gdyby było cos nie tak to lekarze powinni byli powiedziec

A badanie oczków to faktycznie dosc nieprzyjemne...ja nigdy nie umiem odpowiednio trzymac Adaska a jezdzimy ciagle

A i jeszcze co mnie czeka ten sluch ja nadal mam wrazenie ze Julka nie slyszy :(((((,ale chyba wychodzac ze szpitala cos by powiedzieli a nie ze wszystko ok. sama nie wiem i juz sie boje jej zadne chalasy nie przeszkadzaja mozna sie tluc a ona nic :(((((((((((((((((((((((((((((((((. co wy o tym myslicie.
Moje dziewczynki tez długo spaly w kazdym hałasie:tak:I nie było Im nic zlego,poprostu tak malutkim dzieciom jeszcze nie przedszkadza hałas:-)Gdyby były jakiekolwiek watpliwosci to napewno powiedzieli by Wam w szpitalu:tak:
Kiedys bedzie Tobie brakowałao tego ze mozesz robic wszystko i mała sie nie budzi;-):-)

reklama
ciesz sie z tego bo moim znajomych urodzila sie coreczka ktora musi spac w absolutnej ciszy...nawet nie wiesz jakie to ucazliwe...poprostu staraj sie kazda rzecza cieszyc, nawet najdrobniejsza

Do góry