reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny tyle piszecie ze naprawde nie jestem w stanie sie wepchać ...wieć pozdrawiam wszystkie i zycze miłego dnia

Aniu zawsze dasz rade się wepchnąć :tak::-) jest miejsce i dla Ciebie i dla każdej z nas ;-):tak: zresztą widzę że całkiem pokaźny post Ci wyszedł :tak: dawno nie widziałam u Ciebie takiego ;-):-)

Paula ...wiesz jak to jest im wiecej sie czyta a róznych chorobach itd tym sie bardziej człowiek stresuje ...mysle ze powinnas zaufac lekarce jesli uwaza że jest wszystko ok i mozesz sie starac to teraz mysl tylko o tym przyjemnym i do dzieła

to prawda że im więcej się czyta tym więcej się człowiek stresuje ale przed ostatnią ciążą nie czytałam i zobacz co mnie spotkało :-( może gdybym zrobiła wcześniej badania na toksoplazmoze byłoby inaczej....no nic gdybac to sobie można ale teraz już podchodzę do tego inaczej i jeśli jest możliwość to powinnam się przebadać....a to że nie mamy na wszystko wpływu to swoją drogą :-(
lekarce nie ufam do końca dlatego zdaje się na siebie...

reklama
Paula kochanie ciesze się że dziś Ci lepiej:) i że porozmawialiscie sobie z mężem i doszliście do takich wniosków:happy: zrób sobie te badania i zobaczysz co dalej. Życzę Ci oczywiście aby wyniczki były jak najlepsze i abyście mogli się postarać w końcu o rodzeństwo dla synka:tak: Tulę mocno:**

Dziękuję kochana :-) boję się tych badań ale muszę je zrobić dla własnego spokoju i czystego sumienia :tak:

Dziewczynki mam pytanie...wczoraj miałam lekkie plamienia krwią a dzisiaj dopiero @ się rozkręciła więc który dzień mam uznać za pierwszy dzień cyklu???:confused::confused::confused: zawsze mialam tak że @ od razu na maxa była...:confused:

Hej kochane!
A dzis nareszcie sie wyspalam! I z tego wszystkiego zapomnialam wziasc w nocy tabletke :( ale wezme nastepna dawke i bedzie ok, tym bardziej ze juz nie szaleje z porzadkami.
Tesciowie juz w drodze, przezyje ich. Tesciu jest nawet zabawny i taki swojski, tesciowa zawsze obiecuje pomoc(za 5minut to zobmy) i w gruncie rzeczy kolo niej trzeba chodzic, bo on nigdy sie nie wyrabia. Te golabki-fakt, robi pyszne :) Przemyslalam na spokojnie wszystkie plusy i doszlam d wniosku, ze zapedze ja jutro do pieczenia ciasta, niech sie wykaze, bedzie miala zajecie a ja jedno danie mniej do przyrzadzenia na imprezke. Dobrze i tak, ze robimy ja wspolnie z dziadkami, bo byloby mi ciezko...a mam lenia.

Kinga-z takich spontanicznych przytulanek najczesciej wychodzi fasolka :) moze szczescie rocznicowe dopisalo i traficie akurat dziewczynke:)))

Anufifi-Ty tu jestes nam potrzebna i nie zajmujesz miejsca, kobietko, Ciebie trzeba chyba przywolac do porzadku, ze takie glupoty wypisujesz!!!

Paula, na spokojnie porob badania jesli potrzebujesz tego dla siebie. Ja tez wczoraj ogladalam w wiadomosciach o tych dzieciaczkach i ryczalam jak bobr...Ja w ogole taki placzek jestem, ze jak sie wzrusze, ze szczescia, ze smutku itd to zaraz lzy mi plyna strumieniami...

Reszty dziewczynek nawet nie wymieniam tylko goraco pozdrawiam!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej kochane!
A dzis nareszcie sie wyspalam! I z tego wszystkiego zapomnialam wziasc w nocy tabletke :( ale wezme nastepna dawke i bedzie ok, tym bardziej ze juz nie szaleje z porzadkami.
Tesciowie juz w drodze, przezyje ich. Tesciu jest nawet zabawny i taki swojski, tesciowa zawsze obiecuje pomoc(za 5minut to zobmy) i w gruncie rzeczy kolo niej trzeba chodzic, bo on nigdy sie nie wyrabia. Te golabki-fakt, robi pyszne :) Przemyslalam na spokojnie wszystkie plusy i doszlam d wniosku, ze zapedze ja jutro do pieczenia ciasta, niech sie wykaze, bedzie miala zajecie a ja jedno danie mniej do przyrzadzenia na imprezke. Dobrze i tak, ze robimy ja wspolnie z dziadkami, bo byloby mi ciezko...a mam lenia.

Kinga-z takich spontanicznych przytulanek najczesciej wychodzi fasolka :) moze szczescie rocznicowe dopisalo i traficie akurat dziewczynke:)))

No widzissz Ania! :) tesciowe do kuchni zagnaj to ci pomoże i bedziesz miała lżej :tak::-) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;-) z teściem pożartujecie i bedzie git!

Dziewczynki mam pytanie...wczoraj miałam lekkie plamienia krwią a dzisiaj dopiero @ się rozkręciła więc który dzień mam uznać za pierwszy dzień cyklu???:confused::confused::confused: zawsze mialam tak że @ od razu na maxa była...:confused:
ja to bym już policzyła ten dzień z plamieniami też :tak: bo u mnie tak zazwyczaj jest.

Wiecie co.... bo nie wiem czy mówiłam:) wczoraj dostałam od męża piękny bukiet róż i jeszcze biżuterię pięknie zapakowaną :-) jaka ja byłam mile zaskoczona.
Zresztą my kobiety lubimy być zaskakiwane chyba co:-p;-)

Zmykam zaraz z synem na rower:happy:

Witajcie :-)
Ja juz dzisiaj rano zaliczyłam pobieranie krwi, więc jestem od rana na nogach :)
A teraz jem drożdżówkę i popijam sobie ciepłe mleczko :happy:

Kinga ciesze się że mieliście udany wieczór z Mężem, może akurat niespodziewanie uda się zaciążyć! hehe ale by było :-D nigdy nie zapomnielibyście daty kiedy dziecię poczęte :-)

Patrysiu na szczęscie wyniki masz ok, super ;-)

Royanna własnie musisz tylko obrac właściwą strategię na spędzenie czasu z tesciami i dasz radę! A jak się czujesz w ogóle?

Anufifi :-) ja już wózeczek mam w domu i tez mi się podoba :tak: a spacerówka rzeczywiście na płasko się rozkłada, no i to składanie i rozkładanie wózka, albo wpinanie i wypinanie elementów! Szybko, łatwo i przyjemnie :happy: Aniu nie chcę Ci głowy zawracać, ale pewnie zapomniałaś, pytałam Cię wczesniej o ten balsam dla maluszka jaki używasz z apteki. Jakbyś znalazła chwilkę na sprawdzenie byłabym wdzięczna :tak::happy:

Paula wiesz ja robiłam to badanie na cytomegalię, bo sama chciałam, ale mój gin mówił że i tak nie ma możliwości leczenia tego więc tylko nerwy i stres niepotrzebnie, a to nie jest tak że jak raz wyszło że się nie ma, to do końca ciązy nie można juz zachorować, niestety można, więc mój gin twierdzi że to badanie nic nie zmienia :sorry2:

Margarittka dawno Cię nie było u nas! Jak żyjesz? Co tam u dziewczynek? Buziak ;-)

Kiki jak tam malutka się miewa? A jak Twoje samopoczucie?

Beti a Ty masz juz jakies objawy? Nie dziwne że Twój M szaleje, w końcu kolejny potomek w drodze! :-D:-D:-)

Kicia szkoda że nie ma Cię z nami na forum, mam nadzieję że i u Ciebie wszystko w porządku i u Twojej córeczki też :)

Gosia, Agniesia, Pati, aishabg i wszystkie Dziewczyny pozdrawiam i życzę milego dnia!

Witajcie dziewczynki!!

Aishabg...moze to ze nie ma lekarza teraz to własnie dobry czas na przemyślenie ...pamietaj jednak o tym , że zawsze znajda sie za i przeciw , zawsze moze byc lepszy ale i gorszy czas ...mysle ze czasem lepiej zostawic to losowi ...chyba ze sie jest pewnym decyzji ...pozdrawiam i zyczę olsnienia

dzięki Anufifi :tak:zostawiam to swojemu biegowi ;-)

Paula, ja gdzieś przeczytałam teraz nie wiem czy na 28dni czy w tej książce o planowaniu płci czy gdzieś indziej że liczy się już dzień plamienia jako 1 dzień cyklu, ale widzę że na forach są rożne zdania ;-)

Pozdrawiam wszystkie pozostałe laseczki, żeby nikogo nie pominąć :-)

Aha, Paula ja tez myślę żeby liczyć ten pierwszy dzień plamienia, skoro była krew :tak: a nie tylko brudzenie..

Dziewczyny mi już zostalo w sumie niewiele rzeczy kupic dla Małego, ale zapytam Was jeszcze raz o butelki, chyba już pytałam kiedyś, ale nie pamiętam co mi radziłyście. Podobają mi się butelki Dr Brown's i chciałabym Sebusiowi kupić, chociaz mam zamiar karmić, ale wiadomo na wszelki wypadek chce miec butelkę. I tu moje pytanie - lepsze są butelki z szeroką szyjką? Bo Dr Brown's ma i z wąską i z szeroką szyjką i nie wiem które wybrać. No i chyba trzeba dwie - jedna na mleko a druga na herbatki czy inne płyny prawda? Myślałam żeby jedną małą jedną dużą, ale może lepiej dwie duże? Jak myślicie? Patrysia mi pisała na ten temat, ale kurcze zapomniałam...:sorry2:

reklama
Gosia aha, tez się zastanawiałam nad tymi butelkami, ale na pewno chce miec tez Dr Brown's. A trzeba az tyle butelek jak napisałaś? Ja sądziłam że mi 2 wystarczą na początek :sorry2:
A te Twoje butelki będą pasowac do podgrzewacza Aventu? Patrzyłam wczoraj na podgrzewacze i jest napisane że pasują do nich wszystkie rozmiary butelek i smoczków, ciekawe czy to prawda :sorry2:
Ja własnie nie wiem czy od razu kupowac laktator czy zaczekać i zobaczyc jak będzie z laktacja u mnie. A wezmę Aventu ręczny Isis. A TY?

Do góry