Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczyny dajcie spokój z tymi durnymi przesądami.
"Gdzies to słyszałam , ale nie wiem dlaczego...."
No i dobrze !!!
Po co masz słuchać genezy powstania takich bzdur.
Zajmij się dzieckiem i wybierz na chrzestnych takich ludzi, którzy Twoim zdaniem będą najbardziej nadawac się na rodziców chrzestnych bez względu na to czy są po rozwodzie, z brzuchem itd.
ale z brzuchem, jeśłi to brzuch z małżeństwa, pewnie nie ma przeciwwskazań :-)no to pojechałaś :-) na chrzestnego po rozwodzie to się kościół nie zgodziale z brzuchem, jeśłi to brzuch z małżeństwa, pewnie nie ma przeciwwskazań :-)
a moi znajomi rok temu byli chrzesnymi i ona i on zyli ze soba w konkubinacie oczywiscie byli na rozmowie u ksiedza zeby uswiadomil ze "czysci" duchem nie przystepuja czy cos takiego ale efektem koncowym byli chrzestnymi a co do brzucha to chyba tez zalezy od ksiedza... :|
Trochę się odprężyłam dzięki temu.coś takiego... przecież po rozwodzie nie można nawet do komunii przystępować... a moim dzieciom kościół odmówił chrztu, bo nie mamy slubu kościelnego z moim mężem i podobno uparcie żyjemy w permanentnym grzechu.... a ja sądziłam, że "morale" rodziców chrzestnych jest wazniejsze niż prawdziwych.. no chyba , że piszesz o innym kościele niż katolicki?
Laundzia a gdzie ty chcesz rodzić?? w wojewódzkim w eskulapie czy może jeszcze gdzie indziej??
katolicki ... komunii nie przyjmowali wiec troche dziwny ten chrzest w sumie ... ale oni ci chrzestni znali troche tego ksiedza wiec to mzoe tez przewazylo ze pozwolił im chrzcić duzo zalezy od ksiezy