reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

moja to dopiero kruszynka wazy ok 3700 :sorry: a dzisiaj skonczyla 6 tyg ale ale ona w drugiej dobie wazyla 2360 ...wiec przyrost dobry jak bylismy we wtorek u lekarza to nam powiedzieli ze w 6 tyg dziecko powinno przybrac min kilogram od najwiekszego spadku
No to ładnie jak Fabian miał 6 tyg to od największego spadku 3090 przybrał prawie 2 kilko bo wazył dokładnie 5000g. - ło matko jest grubasny.
Moje pierwsze dziecko Kamilek ciągle walczyło z niedowaga i problem jest do dziś , a drugi taki grubasek :-):-):-):-):-)
Każde dziecko jest inne, nawet te z.. jednej matki:-)

reklama
Czy którejś mamusi tu na forum listopadówek też tak dzieciątko expresowo przybiera jak moje ????- jest już co nosić na rękach podczas kolek:tak::tak::tak:

to moje to chyba nie plesniawki bo przemyłam gazikiem i znikneło!!! Olaf w trakcie nie zakwilił nawet więc chyba nie bolało. Diagnozuję nalot :) ale na wszelki wypadek zacznę przemywac wnętrze buzi i ten aftin kupię i też przemyje od czasu do czasu.

A ja dziewczyny mam strasznego doła... zamartwiam sie naookraglo... :-:)-(

Otoz 3 dni temu z mezem przy kapieli zauwazylismy ze maly ma duzego guza na glowie po prawej stronie. Guz jest bardzo miekki i nie boli Oliverka przy dotykaniu.
Bylam z nim wczoraj u lekarza ktory skierowal mnie do szpitala.
W szpitalu zbadala go jakas posrana P.doktor i stwierdzila ze nigdy czegos takiego nie widziala i ze pewnie to nic takiego i mamy czekac az samo zniknie. NIC TAKIEGO? jak lekarka ktora nie wie co to jest moze cos takiego powiedziec :-:)wściekła/y:
Moj synek urodzil sie za pomoca tej calej przyssawki ktora byla przyczepiana do jego glowki 3 razy przez co mial znieksztalcona glowke ale opuchlizna zeszla a ten guzek jest swierzy i napewno wczesniej go tam nie bylo. Na internecie nie moge znalezc odpowiednich informacji na temat takich guzkow i poprostu nie wiem co mam robic... 1000 koszmarnych mysli przechodzi mi przez glowe :-:)-(
Dodam ze od 2 dni moj synek jest strasznie niespokojny... moze to nie ma nic wspolnego z tym ale jednak...
co ja mam zrobic ? :( nie mam naprawde gdzie z tym isc... ani kogo zapytac :-(

Klaudzia, masz prawo zmienic lekara tak samo, jak mozesz zmienic polozna, health visitor itp., popros o drugie skierowanie na badania, lekarzy jest tylu, ze na pewno trafiszie innego.
Poki co nie martw sie, u mojego bratanka tez byl guzek po ciezkim porodzie, sam sie wchlonal po kilku tyg. ale musisz obserwowac (tzn. lekarz) czy sie wchlania i kiedy, nie rozumiem dlaczego cie nie skierowali na usg i jesli nawet stwierdzila ze to nic takiego to powinna spr. co sie z tym dzieje, jakas wariatka ta "lekarka". Porozmawiaj z health visitor zeby ci to zalatwila, ona ci nie da skierowania ale moze zalatwic z GP.
I nie martw sie, bedzie dobrze.

my mamy zalecone żelazo Ferrum pół godzinki przed karmieniem
Michasi oczywiście bardzo smakuje :tak:

podawałam też kwas foliowy ale ją uczuliło wysypało ją na brzuszku i dostała biegunki na drugi dzień jak nie podałam spokój
narazie odstawiłam jutro mamy lekarza spytam co dalej

ogólnie nie mam problemu z podawaniem leków Martynia wszystko wypluwała zwracała i przez to nie raz lądowaliśmy w szpitalu na dożylnym leczeniu
a Michasia zjada wszystko

klaudzia mam nadzieję że wchłonie się wszystko faktycznie nieciekawie że nie możesz tego nigdzie skonsultować dla spokoju
narazie obserwuj czy coś się z tym nie dzieje
trzymam kciuki żeby się zmniejszało

Na moim zelazie jest napisane sodium federetate, ale nie ma firmy itp, tutaj sie na zamowienie robi w takich sloiczkach, wiec nie wiem ile tego zelaza tam jest nawet, jaka dawka.
A kiedy je podajesz? Przed czy po karmieniu?
Ja wlansie musze powtorzyc badania krwi, bo mala czesto wiatminy wypluwa, zelazo czasem tez, ona ulewa po kazdym posilku wiec malo co jej zostaje.
Poza tym czytalam ze zelazo jak podajesz dziecku, to wchlania sie tylko w 10% a reszta jest wydalana z kalem, ehhh...

moja to dopiero kruszynka wazy ok 3700 :sorry: a dzisiaj skonczyla 6 tyg ale ale ona w drugiej dobie wazyla 2360 ...wiec przyrost dobry jak bylismy we wtorek u lekarza to nam powiedzieli ze w 6 tyg dziecko powinno przybrac min kilogram od najwiekszego spadku

ja na rota szczepie na pneumo po drugich urodzinach

oj, nie przesadzaj, moja konczy za 6 dni 2 miesiace a wazy 3700, a w najnizszym momencie miala 2300

reklama

ja na rota szczepie na pneumo po drugich urodzinach

Jak to jest z tymi rotawirusami? Na stronie :
Powstrzymaj Rotawirusy
jest informacja, zeby caly kurs szczepien na rota zakonczyc w 24-26 tygodniu.?

Do góry