reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
dzieciaczki rosna Wam jak na drozdzach :-D az milo!

a moj niesmialek wczoraj czyli dokladnie w 39 tygodniu zostal oszacowany na 3000g czyli jednak bedzie z niego miniaczek...no chyba, ze sie biedactwu cos pomylilo i ma zamiar jeszcze sobie u mamy w brzuszku posiedziec...oby NIE...:-D

chociaz sie tak wlasnie wczoraj zastanawialam, ze i ja i moj Mark mamy dosc solidne kosci...a niesmialka mierzy polozna metoda organoleptyczna..wiec moze sie okazac, ze jednak bedzie ciezsze niz sie nam wydaje...hmm...nie zostalo mi nic innego tylko czekac...
swoja droga...to czekanie doprowadza mnie do obledu:baffled:

reklama
ja na ostatnim wazeniu tydzien temu mialam wage nizsza o 2lb, ok 1kg. tak, ze przez 2tyg troche schudlam. zobaczymy czy wciagu tego tygodnia to nadrobilam czy stoi..:-)

u nas tak jak u Dusi, nie nacinaja i po prostu staraja sie jak moga, zeby rodzaca nie pekla niekontrolowanie poprzez przytrzymywanie glowki i krocza i wspolprace z rodzaca tzn. mowia kiedy przec, kiedy oddychac plytko, zeby dziecinka wolniej przez pochwe przechodzila i tym samym jak najmniej szkod po drodze narobila...przynajmniej taka teorie uslyszalam wczoraj na ostatnich zajeciach ze szkoly rodzenia....:confused:

no i wczoraj tez mialam ostatnia wizyte u poloznej...strasznie dziwne uczucie...teraz albo spotkamy sie na porodowce, albo mam dzwonic w dzien terminu na wizyte kontrolna juz w szpitalu i umowienie sie na wywolanie...:szok:

jakos nie moge w to uwierzyc, ze to juz...i jakos nie moge sobie miejsca znalezc...dobrze, ze jest bb bo juz calkiem bym oszalala....

ja co do nacinania słyszałam różne opinie, jedni mówią że lepiej jak się natnie niż jak się popęka... tylko że jak się natnie to jest to też przerwanie tkanek i popękac można dalej po nacięciu... a jak się nie natnie i się popęka.... ehhhh
powiem wam że mi to generalnie wisi..... byleby Mateuszek się zdrowy urodził..... jak stwierdza że muszą ciąc niech tną.....

reklama
Do góry