wiec tak. Bylam wczoraj na tej wizycie,w polskiej 'Zielonej przychodni'. Troszke kieszen mam lzejsza

Mimo to bardzo sie ciesze,poniewaz zobaczylam swoje dziecko w 3,4d. Wyglada bosko

Wstawie zdjecia na odp watku. Natomiast pani gin zapytala mnie o samopoczucie, powiedzialam o kolkach-po prawej str, o bolu w prawym posladku,na co stwierdzila,ze jest wiekszy ucisk na te strone,ok. Powiedzialam tez o skurczach. Zdarzaja mi sie od srody, czasem 3razy dziennie. Jesli jestem w domu to biore wtedy nospe i leze,obawialam sie o nie bo brzuch twardy jak kamien. Pani na to,ze nospy sie nie bierze,bo jest rokurczowa, przez co skrocilam sobie szyjke i nast. razem doporowadze do poronienia..... Powiedziala zebym brala magnez. Zbadala mnie gin...tzn wlozyla palucha,powiedziala,ze szyjka jest bardzo miekka(
powinna byc miekka czy twarda?) i skrocna do 2,5cm... jaka dlugosc Wy macie?? ale jak mozna okreslic dlugosc szyjki palcem??!! i czy nospa mzoe tak dzialac?! przeciez wiele z was bierze ja profilaktycznie. Ja przez cala ciaze wzielam moze z 7-10tabletek zwyklej nospy...i przeciez jest to zalecany lek...Usg tez robila na odwal. chyba jej sie spieszylo,bo bylismy ostatnimi pacjentami wieczorem. Wlaczala doplera, sprawdziala przeplywy w pepowinie, wokol serca i w mozgu,powiedziala,ze ok. widzialam,ze mierzyla dlugosc kosci udowej,wielkosc glowki i brzuszka,ale nic dokladniej. to normalne?nagle kazala mi polozyc sie na lewym boku,powiedziala,ze tetno dziecka szaleje,bo za dlugo lezalam na wznak...dodam,ze usg trawlo max10min...myslalam,ze po chwili jeszcze badanie bedzie trwalo,ale nie.koniec... najabrdziej jednak wkurzla mnie ta szyjka, nie wiem co myslec i co robic
kajdusia - gratuluje udanych wizyt!! A z ojcem masz niezla historie,jak z filmu normalnie! dobrze,ze jestes z tym pogodzona,a on na pewno nieraz sie przez to gryzie.I dobrze mu tak!
Niezly zakup!!Bedziesz pieknie grala swemu maluszkowi
Agi78 - niezle!ja tez slabo dzis spala,ale nie az tak jak Ty. Mnie tez przeraza tak dluga podroz samochodem,ktora czeka mnie w drugiej poliwie kwietnie,kiedy dokladnie jeszcze nie postanowilismy,ale wtedy to sie pomecze, w 30tyg z brzuchem wyzej nosa...
krakowianka79 - piekny wiersz.
gniesha - 3maj sie kochana, dbaj o siebie,niebawem bedzie lepiej
nadika - gratuluje. Tez mialam wczoraj taka wizyte
athena83 - ach, ci lekarze... 3/4 z nich to konowaly,nic wiecej!
cobra - Ciesze sie,ze wszystko dobrze i ze trfilas na
takiego lekarza....
aga_sto - dokladnie, tez tak slyszalalam.
Najbardziej prawdopodobny termin to ten z pomiedzy terminu z ostatniej miesiaczki, a z pierwszego usg,kiedy stwierdzono ciaze i wielkosc pecherzyka. Jesli te terminy nie pokrywaja sie,to najprawdopodobniej bedzie ktorys dzien posrodku. Przesuwanie terminu teraz to wynik m.in. z dlugosci kosci udowej, ktora maluch dziedzyczy po rodzicach,jesli sa niscy,termin bedzie pozniejszy,a jesli wysocy termin wczesniejszy.