reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

daffodill na chłopca najlepiej celować w owulkę :tak: tzn. wtedy jest największa szansa :happy2:
u was sie to sprawdzilo???
ja odczuwam owulacje bolem jajnika.... wiec mam pewnosc kiedy jest z tym ze ostatnim razem corke poczelismy tez w trakcie owulacji a wyszla dziewuszka...:-)

o szybko o kolejnego bobaska:-)w owulke najlepiej celować;-)

hehe nie ma na co czekac.... odchowam i spokoj s bardzo chcemy miec synka.... no i corcia bedzie miala z tego korzysci bo bardzo lubi towarzystwo... a jak moj chrzesniak mial pol roku gdy julka sie urodzila i sie spotkali to byl przestraszony a jak zaplakala to on wrzeszczal gorzej i dluzej niz ona:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Heyka

Cała niedziele spedzilismy we trojke, wybralismy sie do parku karmic ptaki, bylismy na placu zabaw, Remik wyszalał sie z M,
jak dwa dzieciaki
Dziesiaj wstalismy o 7, jedzonko, zapaliłam w kominku i poszlismy po kozie mleczko, zakupy oraz
do drugiego przedszkola zaniesc podanie, w kazdym razie wnioski złozyłam w dwoch. Jutro idziemy na kilka godzin, zobaczymy jak to przedszkole wyglada, jak tam spedzaja dzien.
Potem niespodzianke zrobiła mi dobra kolezanka i przyjechała z synkiem. Własnie wyszli, a Remik poszedł spac. Chłopaki maja energii...
Ja odpadam, zalało mnie w niedziele nad ranem.

Paula no to zdradze co obstawiam: zdrowa dziewczynke:):) A na ktora masz usg?
U marcelkowej mamy obstawiam chłopca, ale nic sie nie odzywa
Kiki wszystkiego czego sobie wymarzysz... no to urodzinki zaliczasz do udanych:):)...
Paula,Kinga drzewka podlane

Ide cos zrobic na obiad.................

Miłego wszystkim................
miło spędziliście czas:)przykro mi że @ przyszedł:((((((((((((((

u was sie to sprawdzilo???
ja odczuwam owulacje bolem jajnika.... wiec mam pewnosc kiedy jest z tym ze ostatnim razem corke poczelismy tez w trakcie owulacji a wyszla dziewuszka...:-)
daffodill nie wiem bo ja nie planowałam nigdy płci ;-) a samo odczuwanie owulacji poprzez ból jajnika nie wystarczy do zaplanowania płci potrzebna jest wielocyklowa obserwacja, mierzenie temperatury, testy owulacyjne a najlepiej monitoring :tak: jedno jest pewne nawet przy takiej obserwacji nie możesz mieć pewności że zaplanujesz odpowiednią płeć...wszystko jest już z góry zaplanowane :tak: niemniej jednak życzę Ci aby udało Wam się trafić w chłopca :tak:

Heyka

Mam lenia, powinna isc z dzieckiem na dwor ale mi sie nie chce....
Zrobiłam nalesniki z serem, Remik zjadł ze smakiem a teraz robi bałagan, jutro o ile pogoda dopisze to po przedszkolu pojdziemy do parku i na plac zabaw

daffodill witaj, podejscie masz dobre, razem sie maluchy wychowaja, ale ja bym rady nie dała, nie pisze sie na dzieci rok po roku....
a Ty teraz nie masz rozregulowanych cykli?
Planowanie nie mozna brac na powaznie, to tylko taki wspomagacz, ktory sprawdza sie tylko u Tych co znaja swoje ciało, najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy chcecie miec drugie dziecko czy syna? jak to drugie to odpuscie...
W owu jak dziewczyny pisały zwieksza sie szanse na chłopca ale ja tez gdzies czytałam ze jak kobieta wie kiedy ma owu, tzn odczuwa sielne bole jajnikow to u tych rodza sie dzwieczynki? ale ile w tym prawdy to nie wiem..........
w kazdym razie powodzenia............

Paula jak emocje? chyba spac nie bedziesz mogła?

..................

Witam.

Byłam u ginka... Torbiela już nie ma i prawie wszystko jest ok. Piszę prawię bo znów w lewym jajniku jest dużo pęcherzyków i znów moga sie robić torbiele. Ale przepisał mi ginek Duphaston od 17 dc przez 10 dni i problem torbieli będzie rozwiązany. Mam go brać przez 4 miesiące a to wyrególuje mi cykle do 28-30. A ogólnie wszystko jest ok. I ginek powiedział że gdyby teraz te wszystkie pęcherzyki popękały to by były bliźniaki jak nic... tylko że ja w to nie wierzę...mnie już chyba nic dobrego nie spotka. Jest piekna pogoda, wszystko jest piękne a ja mam jakiegoś dołka.... Mam nadzieję że to szybko minie...

Paula ja obstawiam Dziewczynkę.... mówiłam już. No to tyle.
Kindzia szkoda że cie zalało... ale następnym razem:):):)
Kinga no to tzymam kciukaski:) oby to było nie planowane poczęcie hi hi hi...

Dzastina!!!!!!!!!!! co to za podejscie........zobaczysz nie bedzie blizniakow tylko trojaczki:):):)
Paula...tez jest bardzo ciekawa co pokarze usg. Kiedy mialas robione ostatnie? nie bylo wtedy widac? Kolezanka robila w 16 tygoniu i juz jej powiedział. Ja ide gdzies za 3 tygodnie to tez sie łudze ze moze juz bede wiedziec......a co do przeczuc, to raz jestem pwenoa ze to dziewczynka a zaraz ze nie to jednak chlopiec hahahhaha

A ja siedze i delektuje sie cisza po burzy ...synek pokazał dzis na co go stac, zdemolował pol domu... po czym stwierdził ze jest spiacy:/ poraz pierwszy w zyciu poprostu poszed polozyl sie i usnoł:/ spi od 17

Dzastina przyniosłaś dobre wieści od ginka i masz dołka?!!! kochana jest wiosna i zobaczysz że i do Ciebie bocian przyleci albo i dwa ;-):tak: głowa do góry!

Joanna ja byłam ostatnio na usg chyba w 12tc, wolałam zaczekać do tego 20tc żeby było bardziej widać i żeby lekarz był pewniejszy :tak: mam nadzieje że dzidzia się ujawni jutro :blink:

reklama
Do góry