reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam nie mam sznas was doczytactyle tego dzis nastukalyscie :)

Co do termometra ja mam sprawdzony taki :

Termometr cyfrowy BRAUN IRT 4020 Wysyłka GRATIS (1001107748) - Aukcje internetowe Allegro ale tak jak kiedys pisalam trzeba sie na nim rozeznac przy zdrowej osobie jak mierzy moj zaniza o 1 stopien

Pampersy to z doswiadczenia wiem ze najlepiej maksymalnie dlugo trzymac dzidzie w 1 bo posiada ta specjalna wkadke na kupe:) pozniej zdazalo nam sie tak ze Oli byl uwalony kupa po pachy :)

jesli uda mi sie cos jeszcze doczytac to napisze :)

reklama
mam pytanie czy zamawiałą któraś z Was pieluchy tetrowe na allegro??

Chyba raczej się nie opłaca, chyba że bierzesz więcej rzeczy i pieluszki to raczej dodatek.

Masakra..... 13. akumulatorków dużych:szok::szok::szok: Każdy po 20zł + 70zł ładowarka, MATKO to się równa 300zł:szok::szok::szok:
Właśnie się zastanawiamy czy te rzeczy da się przerobić na prąd, tak jak mam przerobioną karuzelkę.

No wróciłam

maly lezy głowka w dół,kregosłup po prawej stronie , wazy 1920g i mierzy 36cm :-)

Lena ja kupywałam po 1,80zł,ale u tego samego psrzedawcy bralam tez podklady na lozko do szpitala.

Masakra..... 13. akumulatorków dużych:szok::szok::szok: Każdy po 20zł + 70zł ładowarka, MATKO to się równa 300zł:szok::szok::szok:
Właśnie się zastanawiamy czy te rzeczy da się przerobić na prąd, tak jak mam przerobioną karuzelkę.

Co do zabawek - LR44 (takie "guzikowe, jak do zegarka", bardzo duzo zabawek z nich korzysta) polecam kupic od razu kilka blistrow (po 10 szt), noname z allegro - koszt b. niewielki. A za firmowki nie ma co przeplacac - 1 kosztuje tyle co 1 blistr chinola, a przeciez tez z Chin .. ;D
Jesi chodzi o tradycyjne paluszki - polecam baterie "1" z Carrefoura Expressa (to d. Globi:p) - ich "wlasna marka", moze i troche gorsze (ale za to SPORO tansze), ale w zabawkach bardzo dlugo trzymaja. Akumulatorkow nie polecam - szczegolnie do karuzelki, wyczerpywala mi je doszczetnie. Potem trzeba bylo "na chama" formatowac najprostrsza ladowarka bezchipowa - chipowa juz nie wykrywala ich w ogole :>

czarna wiedzmo - Ty tę nianie switela kupujesz te drozsza czy tansza (patrze na allegro, w sumie glownie 2 opcje sa ;D).

lenaDTR - ja tetre zamawilam z allegro, ale to bylo przy Malgosi .. lepsze niz te co w marketach widzialam, a 2 razy tansze ;) zwroc uwage tylko, czy sa to "wieksze" czy "mniejsze" sztuki (ja bralam wieksze). Zamawialam przy okazji zakupu innych rzeczy. A tetre chyba najlepiej kupic zwykla -- mozna kupic kilka sztuk flanelowych z obrazkami - rewelacyjnie sie sprawuja jako "kocyk" w upalne dni - a takie beda na poczatku dla naszych malcow ;)

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem:-)

hefi
-pokoik jest słodki,dużo pracy was kosztował

zdec-zaszalałaś z tym praniem

liliti-super,że już możesz wychodzić na słonko,to zawsze poprawia humor i dodaje sił

ewus2090-masz super rodzinkę

Ola_fasola-Ty nie słuchaj tych bzdur serwowanych przez teściów.Każdy poród jest inny,ale jedno wiadomo,że bez bólu się nie obędzie i na to się trzeba przygotować sychicznie,ale o tym szybko się zapomina.Coraz więcej dzieci rodzi się z alergiami,ale to że macie psa nie musi oznaczać,że dziecko będzie na niego uczulone.A rozwarcie położna lub lekarz sprawdza wkładając palce dowcipnie i każdy palec liczy się jako 2cm,mnie nie bolało.

cobra18-ja do mycia używałam mydła nivea i do ciała i do główki

Lencja-podobno powinno się jeść dużo selera,bo on oczyszcza organizm i pomaga pozbyć się opuchlizny,którą powoduje zastój wody w organiźmie

julia0903-witaj

ewela28-ja zawsze zaliczam samolocik

athena83-do noska kupiłam Frida nosek,do pępuszka używałam samego spirytusy,który odkaża i wysusza pępowinę i szybciej odpada,do brodawek używałam Bephanten maść,chyba różowe opakowanie,a dodatkowo kupiłam osłonki na brodawki Avent,bo przy Guśce ich używałam z dobrym skutkiem

emalia82-niezły facet z tego twojego synusia i serduszko jak dzwon

neti79-ja od początku używałam Nivea i sobie chwaliłam,co do pieluch,to na zmianę pampers i huggi

gniesha-czytałam,że tak może być,ponieważ poziom hormonów tak szybko nie spada

SIABA-gratuluję udanej wizyty

lenaDTR-ja też kupowałam tetrę na allegro po 1,39zł,ale razem z innymi rzeczami.

U nas już coś zaczyna być widać,kuchnia pomalowana i wykończona,brakuje tylko mebli.Dziś malowaliśmy przedpokój,jutro powtórka.Jestem padnięta i idę już spać.Dobranoc

Zdec ja mam w domu od cholery akumulatorków paluszków R6 i mój mąż kupił adaptery które je przerabiają na R14 i R20 więc z paluszków robisz inne baterie, to dobre rozwiązanie. Coś w tym stylu ADAPTER BATERII R6 na R14 vipow KOWERTER 1szt NOWY (1003996811) - Aukcje internetowe Allegro na allegro tego pełno, a pozwala wykorzystać to co ma się w domu.

Dzięki athena:) Niezły pomysł, bo właśnie potrzebne mi te R14 i R20 i to w sporych ilościach:) A ładowarkę do R6 i kilka tych R6 mam:) Ale jeszcze mój mąż ma pokąbinować, żeby to wszystko na prąd poprzerabiać, może to coś da (karuzelkę już kupiłam przerobioną teraz tylko muszę do niej odpowiedni zasilacz kupić) Zobaczymy co z tego wyjdzie....:)

Uciekam powoli spać, życzę wam wszystkim miłego wieczorka i spokojnej, przespanej nocy:)

Siaba - super, że córcia prawidłowo rośnie:tak:

ogólnie super wieści dziś po wizytach - oby juz takie były do końca

a ja życzę dobrej nocy i zmykam;-)

reklama
Dzień Dobry:-)
Ja dzisiaj nie spie od 2 masakra:-( maluszek zaczął tak szaleć w nocy że mnie obudził a jak on przestał to mąż zaczął chrapać:baffled: i tak na zmiane.
Ja weekend spędziłam u mamy ;-) przy okazji odwiedziłam moją koleżanke która urodziła w lutym i ma takiego słodziutkiego synka:happy: boże jak ja już bym chciała czerwiec. Dostałam od niej pare ciuszków z których Mikołaj już wyrósł i dostałam dwie butelki i smoczek i próbki kosmetyków johnson. Ostatnio wpadłam w wir prania rzeczy dla maluszka że zapomniałam ze nasze ciuchy też trzeba wyprać:laugh2:
A od wczoraj siedze i prasuje ciuszki wczoraj mi zleciało 2,5 godzinki a to dopiero połowa:rofl2:

Do góry