reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mam pytanie do pracujących ciężarówek - idziecie na L4 czy pracujecie do końca? A jeśli chcecie zwolnienie lekarskie to od którego tygodnia/miesiąca??

reklama
Witam się z rana:)

lena takie ciągnięcie jest normalne, przynajmniej ja takie miałam.

dzięki:) też mi się tak wydaje,ale wolę zapytać żeby się nie denerwować za bardzo;)

Ja miałam dzisiaj rano kryzys emocjonalny przez test.
Mianowicie, zrobiłam drugi, innej firmy i wyszły znów 2 kreski ale ta druga była jaśniejsza od tej z niedzielnego testu.i spanikowłam no bo powinna być ciemniejsza już dzisiaj ale już wiem,że to się zdarza, że nie tylko ja tak miałam i że to o niczym nie świadczy.a jutro idę na betę i wszystko będzie wiadomo.a Wy dziewczyny może miałyście takie sytuacje?

wiolcia - warto popracowac chociaz 3-4 miesiace. Nie pamietam juz jak to bylo ale wiem ze na tym zyskalismy. Musze zapytac Beaty jak to bylo

Szwarou chyba chodzi ci o to, że na L4 możesz byc pół roku później musisz składać wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (czy jakis tam) i wtedy wzywaja cie na kontrolę w ZUS'ie (chociaz nie zawsze). Oba przypadki są płatne w 100%

Witam się z rana:)

dzięki:) też mi się tak wydaje,ale wolę zapytać żeby się nie denerwować za bardzo;)

Ja miałam dzisiaj rano kryzys emocjonalny przez test.
Mianowicie, zrobiłam drugi, innej firmy i wyszły znów 2 kreski ale ta druga była jaśniejsza od tej z niedzielnego testu.i spanikowłam no bo powinna być ciemniejsza już dzisiaj ale już wiem,że to się zdarza, że nie tylko ja tak miałam i że to o niczym nie świadczy.a jutro idę na betę i wszystko będzie wiadomo.a Wy dziewczyny może miałyście takie sytuacje?

witaj ja tez tak mialam do tego lekarz powiedzial ze ciązy nie widzi jutro mam wynik bety

Lena_R to nic zlego. Spokojnie. W 4 tygodniu ciąży takie zawirowania się zdarzają, nie denerwuj się i nie słuchaj głupot. Lekarz często nie widzi na początku ciązy bo jest własnie mała. Każda ciąża rozwija się inaczej więc spokojnie, bez nerwów :)

dzień dobry!

Joamar- tu nie ma co płakać tylko się cieszyć że czujesz się najnormalniej na świecie :) Ja ci zazdroszczę- z chęcią oddałabym ci mdłości i wymioty jeżeli poprawiłoby ci to humorek :p

l4 mnie nie dotyczy

Wczoraj się dowiedziałam że koleżanka męża z pracy jest w ciąży- z tego co mi mówił ma termin na 17 grudnia :) Fajnie- tylko ona taka chudzinka że ja teraz przy niej to jakieś monstrum :p To wstyd będzie się przy niej w zaawansowanej ciąży pojawić ..hihihi

Dziś trochę popołudniu pobuszuję po sklepach.

Mam pytanie do pracujących ciężarówek - idziecie na L4 czy pracujecie do końca? A jeśli chcecie zwolnienie lekarskie to od którego tygodnia/miesiąca??
Ja zamierzam iść na L4 w sumie już teraz bym poszła, ale ponieważ jestem zbyt emocjonalnie związana z koleżankami z pracy i nie mam zamiaru zwalać im na głowę ogromu moich obowiązków to pewnie pójdę dopiero pod koniec czerwca, bo wtedy definitywnie skończę wszystko. Pracuję w dziekanacie a mój rok akurat w tym roku się broni:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lena_R to nic zlego. Spokojnie. W 4 tygodniu ciąży takie zawirowania się zdarzają, nie denerwuj się i nie słuchaj głupot. Lekarz często nie widzi na początku ciązy bo jest własnie mała. Każda ciąża rozwija się inaczej więc spokojnie, bez nerwów :)
dziękuję:) boję się troszkę bo byłam pewna,ze ta kreska po 2 dniach powinna być ciemnijesza ale to test innej firmy,może dlatego tak się dzieje...i masz rację, każda ciąża jest inna.muszę wierzyć ,że będzie dobrze bo oszaleję;)

dzień dobry!

Joamar- tu nie ma co płakać tylko się cieszyć że czujesz się najnormalniej na świecie :) Ja ci zazdroszczę- z chęcią oddałabym ci mdłości i wymioty jeżeli poprawiłoby ci to humorek :p

l4 mnie nie dotyczy

Wczoraj się dowiedziałam że koleżanka męża z pracy jest w ciąży- z tego co mi mówił ma termin na 17 grudnia :) Fajnie- tylko ona taka chudzinka że ja teraz przy niej to jakieś monstrum :p To wstyd będzie się przy niej w zaawansowanej ciąży pojawić ..hihihi

Dziś trochę popołudniu pobuszuję po sklepach.

Będziesz wyglądała przy niej pięknie bo po Tobie będzie widać,że jesteś w ciąży a po tej koleżance pewnie nie bardzo;)
Ja byłam w pierwszej ciązy taka chuda i jak poszłam na porodówkę w 9 miesiącu to mnie określili po gabarytach na 5:D tylko piłeczka mi wystawała a reszta ciała się nie zmieniła:p teraz to będzie co innego.bo już wyglądam jak kobieta i odstaje mi tu i tam;)

Do góry