reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Menu naszych pociech :)

skąd masz jagody?:-)
Mój niejadek to wybredna bestia :tak: Próbuję wszystkiego i nic - tylko te GRUSZKI I GRUSZKI!! No osiwieję :szok:
I jabłuszko tylko akceptuje w postaci soczku...
o warzywach zapomnijcie...
:

juz nie pamiętam z czego to był słoiczek, ale to były jagody z jabłkiem :)

W końcu udało mi sie podać małej marchewke z ryżem, a dziś zjadła cały słoik zupki jarzynowej :tak:
Poza tym wprowadziłam jeszcze śliwki
Było podejscie tez do ziemniaka (sama zrobiłam w parowarze, młodego ziemniaczka), ale baaardzo jej nie smakowało, nawet nagraliśmy to bo miny robiła straszne, az sie otrząsała i krzyczała po nas :-)

reklama
u mnie owoce to juz mus !! jabluszko tarte, a w sloiczkach jablko z bananem, z brzoskwinia, z winogronami, gruszki, sliwki ... jak narazie co smak to jest ciekawiej !!

zobaczymy jak nam pojdzie eksperyment z marchewka i ryzem :) ... zastanawiam sie czy aby najpierw nie dac jej zupki jazynowej :) jak sadzicie ??

Ja najpierw dałam marchewkę z ryzem, a potem jarzynową bo tam jest wiecej warzyw

No i przypomniałam sobie, ja takie cos mam i naprawde to jest warte polecenia, gryzak do jedzenia:tak:
___ NUBY gryzak do owoców i warzyw POKARMU 10m+ (1022585598) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
3537534977_286b4b5b46.jpg

wyglada ciekawie:-), ale jeszcze troszke bo widze ze od 10 miesiaca

Przepisy są po to by je łamać! ; )
Ja swojemu takiego gryzola kupiłam miesiąc prawie temu, fajna sprawa, ale jako, że na stałych posiłkach jeszcze nie jesteśmy a mleka tam nie naleję to leży i czeka ; )

Tak, wkładasz mu w tą siateczkę np kawałek jabłuszka i dziecko to sobie ssie, gryzie itp, a Ty masz pewność, że nie odłamie się kawałeczek i że się nie zakrztusi:tak:

Daniel dziś jadł jabłko z winogronem i różanym puree, zjadł prawie wszystko :-)
akozka ale macie wybór w Szwecji! :szok:

To tylko jeden wypad do sklepu, ale dzięki ;-) Za to ja zazdroszczę Wam tych wszystkich zupek i kaszek... Tu nie ma zup a z kaszek jest bananowa i owsiana :-( Żadnych ryżowych czy pszennych :-( I ogólnie mnóstwo dla dzieci bezglutenowych, bezlaktozowych itp, a nie dla "normalnych".

No i przypomniałam sobie, ja takie cos mam i naprawde to jest warte polecenia, gryzak do jedzenia:tak:
___ NUBY gryzak do owoców i warzyw POKARMU 10m+ (1022585598) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
3537534977_286b4b5b46.jpg

My mamy coś w podobie, ale jak dałam w tym odrobinę banana do ciamkania to mi się zaczęłą dławić i dusić. Na razie czekamy, może jeszcze z miesiąc, dwa i drugie podejście zrobimy. Bratanek uwielbiał od 7 miesiąca, więc może...

mam pytanie co do kaszki - chce zaczac dawac ale nie wiem kiedy najlepiej ?? ktory posilek zastapic ?? od czego zaczac ??

a wogole to moje dziecko jest wszystkozerne!! normalnie wcina cokolwiek jej nie dam !!

mam pytanie co do kaszki - chce zaczac dawac ale nie wiem kiedy najlepiej ?? ktory posilek zastapic ?? od czego zaczac ??

a wogole to moje dziecko jest wszystkozerne!! normalnie wcina cokolwiek jej nie dam !!

No najlepiej wieczorem przed snem moim zdaniem, ale nie ma na to reguły :) A zacząć od tego, że kupujesz kaszkę albo mleczno-ryżową i dodajesz tylko wodę, albo ryżową i wtedy dodajesz mleko mod :)
I ciesz się Mea, że Twoje dziecko jest wszystkożerne, to akurat ogromna zaleta!

reklama
No najlepiej wieczorem przed snem moim zdaniem, ale nie ma na to reguły :) A zacząć od tego, że kupujesz kaszkę albo mleczno-ryżową i dodajesz tylko wodę, albo ryżową i wtedy dodajesz mleko mod :)
I ciesz się Mea, że Twoje dziecko jest wszystkożerne, to akurat ogromna zaleta!

ale zrobic taka do picia czy gesta papke ?

Do góry