reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Anja nie jesteś jedyna, bo ja tez nie chciałabym urodzić dziecka w walentynki, szczególnie syna ..

ewela.s juz nie pamiętam jakie to jest uczucie się nudzić, zawsze mam coś do zrobienia w domu lub mnóstwo ksiazek których nie mam czasu przeczytać albo chociazby coś w internecie, tyle jest stron na których mozna coś ciekawego poczytać, czy złapać inspirację

reklama
witam i ja popołudniowo ale mam dziś kiepski dzien wypiłam juz 2 kawy i dalej chodze zamulona jak zombi...
ja już w planowanie płci nie wierze hehehe... według tych naukowych poglądów Maja winna być chłopem, a nie jest, choć wcale nie mmniesza radość z dziewczynki jest jak była by z chłopa tylko mój mąż sie z 3 babami wykończy hehehe ;)

DorissŁ ja też mam termin wizyty na 5 X - już nie mogę się doczekać. Na początku mogłam nie wiedzieć a teraz już ciekawość bierze górę nade mną.
Moja wizyta o 16.40 - napiszę tak szybko jak będę mogła co u mnie w brzuszku bryka radośnie :)

Sobota - wstałam o 8 poszłam do brata popilnować chrześniaka i po 13 wróciłam do domku. Od razu zabrałam się za mysie okien, pranie firanek, prasowanie i trochę wieszanie, bo te cięższe mój mąż powiesił. Teraz Kubicę oglądam bo polubiłam F1
Pozdrawiam dziewczyny.

ja też mam w tym dniu..moze 6 X to zalezy czy bede na wsi, ale chciałam zapytac ciebie czy robisz to wypasione USG czy nie..? moj M chyba będzie chciał w 4D... ale czy genetyczne robisz?

dziewczyny witam sie szybciutko, bo czas goni, a jestesmy u mojej mamy, aktualnie remont nas pochłonął ( finansowo też), w dodatku kamienice nam odnawiają i nie mamy neta i dopiero od pazdziernika inna firma ma sie podjac załozenia, wiec nie piszcie zbyt duzo, błagam, bo nie nadrobie :)

u nas wszystko dobrze, mały kopie coraz mocniej, na tatusia reaguje bardziej niż na mamusie, jakis fenomen :p ;) albo mnie sie tak wydaje :) bylismy na usg z tydzien temu, mały ważył wtedy 270gram, jajca wystawił wzorowo, za to buźke zastawił i nie dał sie przez pol godziny panu doktorowi :) reszte opisze po powrocie do wirtualnego :) pozdrawiamy cieplutkoooo :)

my już w domu po odwiedzinach u wszystkich możliwych rodziców:tak: efekty wizyty: zostaliśmy poczęstowani obiadem, dostaliśmy obiad na dwa kolejne dni, a teściowa upiekła szarlotkę z okazji naszej jutrzejszej pierwszej rocznicy ślubu, no i dostalismy kupę owoców "dla bobasa"... lubię takie wyjazdy:-)

jedyny minus dnia była taki, że brzuch znów bolał, ale powoli stwierdzam, że to nie skurcze a najzwyklejsze wzdęcia:zawstydzona/y:

maleństwo porusza się rzadko, ale dziś zasadziło mi parę tak silnych kopniaków aż podskoczyłam:-D

a my cały czas w odwiedzinach, zostajemy u teściowej na noc... crazymama tesciowa faktycznie mam spoko :)
Ale najdałam się dzisiaj za troje chyba..... w domu tyle nie jem ale tu tesciowa co chwilke coś podkłada do jedzenia, potem czuje, że mi jelita skręca więc myśle pani_cinkowa, że to są wlasnie skutki uboczne wizyt u mamuś :))
Piszecie o tym 14 lutym.... Ja mam termin na 9 i ani razu nie pomyślałam, że chce 14, mimo że to 5 dni później.... o nie ja wole już w terminie albo krótko przed.... nie ze względu na date, ale chyba nie chce czekać i każdego dnia po terminie zastanawiać się czy to już dzisiaj????
pani_cinkowa wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy ślubu, ewelinka1 a Tobie z okazji 6 :))

witajcie w niedzielny poranek
pani_cinkowa i ewelinka - gratulacje z okazji rocznic ślubu :)))
u mnie dzidzia też przerw nie robi i sadzi mamie kopniaczki :))
czy wszystkie już czujemy ruchy czy pozostała jeszcze jakaś z nas, która na to czeka??

Czesc Dziewczynki
pani cinkowa, doriss wiem o czym mowicie ja od wczoraj u mamusi, dostaje pod nos wszystko jedzonko, owoce, herbatki, kompociki.... cos czuje ze wreszcie cos przybiore po tych czterech dniach tutaj ;) dzidzi tez sie podoba, wczoraj w ciagu 10 minut przetransportowala sie na druga strone brzuszka, bardzo przyjemne uczucie ;)
a propo 14, pierwszy termin lekarz mi wyznaczyl na ten dzien, ale osobiscie nie ma to dla mnie znaczenia, nawet w sumie wolalabym nie, wtedy to maz ma mnie zabrac na kolacje a nie zwalac naurodziny malego ;) buziaki milego dnia chociaz duzo mnie pogodnie :(

Witajcie niedzielnie:)
Mój Jasiek chory,ma zapalenie krtani,calą noc tak"szczekal" że wezwałam pogotowie....w pierwszej chwili skierowali nas do szpitala ale po namyśle kazali wlączyc pulmikort i poczekać do rano,rano lekarz osluchal włączył inne leki i zobaczymy,dobrze ze nie szpital,jakoś sobie nie wyobrażam teraz spania na ziemi:(
Dziś mamy parapetówkę i nie wiem czy wszystkiego nie odwołać ze względu na małego.Jednak to nie typowa impreza tylko obiad więc jak myslicie?
Co do 14-stego,nie obchodze Walentynek więc mi to bez róznicy,aby nie przenosić:)))
Moja coreczka też ostro kopie:))))
Od kilku dni mamy znowu lato,cudnie:)
buziaki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry