reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

brrrr, ale zimno az nic sie nie chce, a ja w pracy siedze dzisiaj caly dzien :( mam tylko nadzieje ze cos sie bedzie dzialo i nie zasne na biurku :) milej niedzieli dziewczynki.
Ewuska-trzymaj sie, malemu napewno szybko bedzie lepiej......

reklama
ja tez zdecydowanie nie chciałabym urodzic 14.02, zdecydowanie nie lubię tego dnia. ale chciałabym bardzo urodzić wcześniej, najlepiej z 2 tyg, bo u mnie macierzynski zacznie biec w momencie w którym skończę pracę a wolałabym go wykorzystać już po urodzeniu. planuję pracować do 38tc, zobaczymy jak wyjdzie.

w uk nie robi się krzywej cukrowej jeśli podstawowe badanie na cukier wychodzi ok.

crazy_mama, mój synek jest z kwietnia 2004 więc u nas będzie taka sama różnica jak u Ciebie :-)

Witajcie Dziewczyny, wczoraj najadłam się strachu nie na żarty. Od piątku moja Córeczka w ogóle nie dawała żadnych znaków. Zero kopniaczków, przewracania się w brzuszku. Jestem już po poprzedniej ciąży pewnie przewrażliwiona i taka cisza strasznie mnie stresuje. W piątek bolał mnie brzuch i to wstyd się przyznać dlaczego - licytowałam marynarkę na allegro i tak się zestresowałam, że później miałam za swoje. Na szczęście wczoraj około południa dała w końcu znak, że jest i ma się dobrze. Za to wieczorem "odbiła" sobie tę ciszę :)

ewela.s juz nie pamiętam jakie to jest uczucie się nudzić, zawsze mam coś do zrobienia w domu lub mnóstwo ksiazek których nie mam czasu przeczytać albo chociazby coś w internecie, tyle jest stron na których mozna coś ciekawego poczytać, czy złapać inspirację
Sonia u mnie to chyba zwykłe lenistwo było bo też mam sporo książek do przeczytania, programów do nadrobienia ale o czym bym tylko pomyślała to nic mi się nie chciało;)

Natasza a jednak zakupy/licytacje szkodzą na allegro:) Ale dobrze jak dzidzia daje o sobie znać;)

Hej dziewczynki.. weekend szybko minął, jutro znów do pracy, ale to dobrze przynajmniej będzie co robić:tak::-)
Podsumowanie dnia.. z okazji naszej rocznicy mąż być bardziej uległy niż zwykle i dał się wyciągnąć do centrum handlowego:happy2: Miałam mu kupić czapkę, ale oczywiście mąż wyszedł z pustymi rękoma a ja obkupiona jak rzadko:-D Kupiłam bluzkę i spódnicę ciążową oraz super ciepłą czapkę z rękawiczami. Pierwszy raz w ramach edukowania się nabyłam też gazetkę dla przyszłych mam... zobaczymy co tam mądrego piszą:tak:

Poza tym nadal odliczam dni do usg połówkowego...zostało jeszcze 8 dni:-( Niech ten 6 października szybciutko przychodzi!!!

pani_cinkowa uściski rocznicowe, a tak w ogóle to i ja 6 października mam wizytę:-)

Wiecie co, chyba mi puchną nogi - może nie jakoś spektakularnie, ale czuję pewien dyskomfort. Kupiłam sobie krem Perfecty, ale poprawy nie odczuwam. Może mi krążenie trochę siada - jednak 8 godzin za biurkiem robi swoje.

Do swoich "narzekań" dorzucę jeszcze brak komfortu w bieliźnie - w majtkach konkretnie. Pokupowałam sobie większy rozmiar, a i tak mam wrażenie, że gumka mi się wciska w podbrzusze. Nie wiem, czy sobie nie ubzdurałam, ale to i tak nie zmienia faktu, że jutro lecę po kolejne. Kurcze, może w XL uderzę, to będę zadowolona ;-) Ale chyba najlepiej zrobię, jak kupię takie typowo ciążowe.

rachell ja tez miałam ten problem z majtkami i pokupowałam sobie zwykłe bawełniane majtki tylko, że niskie i takie co nie mają za dużo gumek na około, bo mi się wżynały.
Bo takie ciążowe to też są niskie albo bardzo wysokie ale drogie.

cześć dziewczynki
u nas dzisiaj deszczowo i zimno, a przez to bardzo śpiąco
nie mogłam się zwlec z łóżka o szóstej rano
trochę się martwię, bo znowuż mam jakieś plamionka, jak mówię ginkowi o tych jedno czy dwu dniowych plamieniach raz na jakieś półtora - dwa tygodnie, to nie umie mi powiedzieć co to jest :(( tak sobie pomyślałam, że może mam jakąś infekcję pochwy i stąd to, chociaż nie odczuwam żadnych dolegliwości... chyba sobie profilaktycznie kupię lactovaginal, z tego co wiem to raczej nie ma przeciwwskazań do brania go w ciąży, a może pomoże...już sama nie wiem, co mam myśleć na ten temat, a denerwuje mnie to..

reklama
Czesc kochane :-)
Co tam u Was??
U mnie pogoda sie pogorszyla, jest ponuro, zimno i leje :-(
Musialam poprosic mame zeby odprowadzila malego do przedszkola bo zrobilo mi sie takie odparzenie w pachwinie ze nie potrafie chodzic :-( :-( ma ktoras z Was taki problem??

Do góry