reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cześć
wpadłam się pochwalić ze nam sie dolna jedyneczka przebiła :-)
Gratulacje!!!!

My już po szczepieni.Byłam u lekarki chyba z pół godziny,tłumaczyłam mi wszystko co i jak...Czytała zdanie z wyników i tłumaczyła na nasze:-D:-D:-D
Alanek ma jeszcze oprócz tej niedomykalności ma jeszcze drożny otwór który powienien być zamkniety w życiu płodowym,Ale zdarza się tak że nie zamknął się.Jeśli do 2 lat się sam nie zamknie to trzeba będzie robić operację czy zabieg...
Osłuchała go no i powiedziała że te szmery muszą być malutkie bo ona nic nie słyszy przez słuchawki teraz(kiedyś słyszała):tak:

Odnośnie alergii na kaszkę malinową powiedziała że mogę dopiero za 3 miesiące ją podać i żeby spróbować inną ale nie truskawkową bo też bardzo często uczula.Resztą powiem na oddzielnym wątku.

Alanek ma też uczulenie/podrażnienie od czapeczki-tak jak sądziłam i mamy na to maść o nazwie HYDROCORTISONUM i mam mu smarować 3x1 dziennie a jak mu zacznie przechodzić to 2x1.

Jestem o niebo spokojniejsza!!!I tu pytanie czy nie mogła tak ta kardiolog wszystkiego mi wytłumaczyć???A nie tylko stwierdziła że narazie operacji nie trzeba i do widzenia!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Alanek był 3 razy kuty w nóżki i rączkę-płakał:-(
Waży OK,bo przytył od ostatniej wizyty 1kg20 na 6 tygodni.
ufff to chyba tyle:tak::tak:

reklama
konniczynka ty odciagasz mleko rano na caly dzien?? to musisz miec niezla produkcje, ja bym musiala przez kilka dni zbierac zeby moja wykarmic :cool:

2 dni zbieram :no: Jak do tej pory, jak musialam na caly dzien wyjsc, to sciagalam mleko na 2 karmienia, a na jedno karmienie dziadek albo P. mala mi przywozili na zajecia

konniczynka- gdzie chodzisz na pilates?gdzie studiujesz?co robisz z mała jak idziesz na wykłady?a ja myślałam ze na tak dużym osiedlu jak Chełm to jest dużo mam z wózkami:-)

Moze dlatego, ze to takie duze osiedle, to sie rozmijamy z tymi wozkami :confused: Poza tym dopiero niecale 1,5roku tu mieszkamy, wiec nikogo nie znam :no:
Na pilatesie bylam w Zaku, wczesniej chodzilam do Akademosa, a teraz chce chodzic na Morenie, bo mam najblizej :) a na Morenie prowadzi ta sama dziewczyna, co w Żaku i kiedyś w Akademosie i jest taniej :tak:
Koncze magisterke na pielegniarstwie. A jak jestem na wykladach, to Emilka u dziadkow zostaje albo z P., jak ma wolne. Na szczescie mam juz bardzo malo zajec (1, 2 razy w tygodniu) i ten tydzien caly wolny, wiec czystosc mieszkania na tym zyskuje :-)
My już po szczepieni.Byłam u lekarki chyba z pół godziny,tłumaczyłam mi wszystko co i jak...Czytała zdanie z wyników i tłumaczyła na nasze:-D:-D:-D
Alanek ma jeszcze oprócz tej niedomykalności ma jeszcze drożny otwór który powienien być zamkniety w życiu płodowym,Ale zdarza się tak że nie zamknął się.Jeśli do 2 lat się sam nie zamknie to trzeba będzie robić operację czy zabieg...
Osłuchała go no i powiedziała że te szmery muszą być malutkie bo ona nic nie słyszy przez słuchawki teraz(kiedyś słyszała):tak:

Odnośnie alergii na kaszkę malinową powiedziała że mogę dopiero za 3 miesiące ją podać i żeby spróbować inną ale nie truskawkową bo też bardzo często uczula.Resztą powiem na oddzielnym wątku.

Alanek ma też uczulenie/podrażnienie od czapeczki-tak jak sądziłam i mamy na to maść o nazwie HYDROCORTISONUM i mam mu smarować 3x1 dziennie a jak mu zacznie przechodzić to 2x1.

Jestem o niebo spokojniejsza!!!I tu pytanie czy nie mogła tak ta kardiolog wszystkiego mi wytłumaczyć???A nie tylko stwierdziła że narazie operacji nie trzeba i do widzenia!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Alanek był 3 razy kuty w nóżki i rączkę-płakał:-(
Waży OK,bo przytył od ostatniej wizyty 1kg20 na 6 tygodni.
ufff to chyba tyle:tak::tak:

Super, ze juz spokojniejsza jestes :-) Duzo zdrowka dla Alanka :-)

Zyrraffka,zła jestem na tą kardiolog-bo tyle nerwów co straciłam,a ona nie miała czasu na tłumaczenie chyba...ehhh jak nie zapłacisz to takie są rezultaty...

Zyrraffka,zła jestem na tą kardiolog-bo tyle nerwów co straciłam,a ona nie miała czasu na tłumaczenie chyba...ehhh jak nie zapłacisz to takie są rezultaty...

dokładnie, jak chodzę na szczepienie z synkiem to lekarz nawet pięciu minut nie ma, musze ubrać Łukaszka a on w tym czasie już następnego pacjenta przyjmuje i nawet nie mam jak go się wypytać o cokolwiek. Co dopiero Twoja sytuacja, gdzie są problemy z serduszkiem, jak można tak traktować pacjentów, jedyna rada- płacić, płacić i jeszcze raz płacić.

No właśnie.Ja w przychodni mam jedną taką lekarkę własnie że aby szybciej... i mam takiego ortopedę-robi tylko usg i następna.A teraz do drugiej pediatry chodzę i jestem bardzo z niej zadowolona...
Jak byliśmy pierwszy raz u tej kardiolog to prywatnie i wytłumaczyła wszystko a teraz to normalnie szok!!!

A właśnie jeszcze jedno do mam których dzieciaczki jeszcze się nie przewracają z boków na bok.
Kazała mi go kłaść na brzuszek i delikatnie szczypać boczki lub mu naciskać i faktycznie prawie się Alanek przewrócił na boczek:tak::tak: Tak samo mi mówiła jak główki nie chciał podnosić żeby karczek mu naciskać:tak::tak:
I żeby nie wieszać mu zabawek nad główką tylko na bokach raz na prawy raz na lewy żeby nauczył się sięgać rączkami by się przewracać:tak::tak:

reklama
Do góry