reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Sarka ja miałam dumox dwa razy i do tego w szpitalu jakis antybiotyk krótko bo to crp tez było dodatnie. I tez miałam mieszane uczucia ale, jak masz crp wysokie, to lepiej weż, żeby cos powazniejszego sie nie przyplątało...

sarka ty tam nei krzycz tylko wracaj do zdrowia szybciochem :) bo spotkanie czeka tylko nie wiem czy ja jeszcze zdarze ;) a pisze nie czesto bo nei mam wlasnego neta tylko "kradziony" z ppodstawowki ktora jest obok mojej kamienicy :p wiec raz net jest raznie ma, raz znika i ucieka mi w polowie pisania posta takze jednym slowem kicha ale nie oplaca mis ie na kilka miesiecy brac stale lacze jak umowy sa na minimum rok ale o tym juz chyba pisalam ;)
nawet nie wiedzialam ze inhalacji nie mozna robic... ja wiem ze nasiadowek nie wolno. ja jak bylam chora to tylko inhalacja woda z sola zwykla kuchenna lub euphorbium. ale czlowiek sie duzo moze dowiedzie cjuz po fakcie...

sarka duomox miałam brać 10 dni 2 razy na dobę, w razie nagłej szybkiej poprawy 8, ale brałam 7 bo zaczęło mnie swędzieć całe ciało, a tam w ulotce w działaniach niepożądanych napisane było coś o uczuleniach, świądzie, zaczerwienieniach skóry, więc uznałam, że wszystko mnie swędzi po antybiotyku, ale jak 2 dni później byłam na kontroli u lekarza to powiedziałam,że odstawiłam, ale już po tych 7 dniach była poprawa i nie było szmerów w oskrzelach

zanim zresztą wykupiłam ten duomox to zadzwoniłam do gina i on powiedział, że mogę brać i nic się nie stanie,

reklama
Ja zaliczyłam wizytę u laryngologa....mam ostre zapalenie zatok, i tak jak myslałam Bioparox mi za słaby, mam przepisany Augumentin (brał ktoś????) do tego krople do nosa z antybiotykiem, krople obkurczające -Buderchin i Sinupret oczywiście. Przy okazji odebrałam swoje wczorajsze badania i tam wszelkie normy dot. m.in zapalenia bakteryjnego mocno pozawyżane np CRP 24! :/ Na razie powiedzia żebym się do jutra z Augumentinem wstrzymała i spróbowała samym antybiotykiem w kroplach do nosa - jak do jutra nie przejdzie do włączyć jeszcze doustny....z jednej strony oczywiście najlepiej poczekać a z drugiej się boje bo ja juą kaszlę jak moja siostra przy zapaleniu płuc:(....załatwiłam się nie na żarty....teraz ja trochę odpoczywam bo chłopaki pojechali do kuzuna Wiktorka się pobawić, więc mam chwilę wytchnienia bo chorować przy absorbującym dziecku to masakra:/
a jaki Ci zapisał ten Augumentin? ja tego lekarstwa nienawidzę!! brałam zwykły i mi ch... pomógł, zapalenie ucha środkowego powracało 3 razy!! brałam też Augumentin SR (taki o przedlużonym działaniu) i nie dosyć, że i tak mnie z tego zapalenia nie wyleczył, to jeszcze zasypiałam siedząc, jedząc.... zawroty głowy, nudności.... na mnie działa bardzo źle.

Do góry