reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
nie jestem w stanie przeczytać tylu stron , dziewczyny biorę duphaston 2 dzień i usypiam na stojąco - nie ma takich objawów ubocznych w ulotce

reklama
ja nie bralam ale dziewczyny tu braly
pewnie sie wieczorem odezwa
wiem ze mialy podobne objawy
dlatego braly dupka na wieczor

lumina ja biore juz 3cykl dupka i nie mam skutkow ubocznych po nim. Tylko piersi mnie troche bola, a poza tym jest ok. A spiaca i padnieta jestem caly cykl ale to chyba przez pogode

justka bardzo ni przykro ale może jescze zdarzy się cud mojej mamy siostra przez 9lat walczyła żeby mieć fasolke różne leki i róźne zabiegi a jak sobie już odpuścili bo wydali całe oszczędności to zaszła w ciążę i teraz ma cudowną córkę, a może jak mąż tak nie chce invitro to może pomyślicie o adopcji??choć to też przejście przez mękę ale naprawdę warto i można pokochać jak swoje ,jest duuużo cudownych dzieciaczków i jeszce taka świadomość że dałaś Mu dom serce i stworzyłaś komuś rodzinę i dzięki temu pn nie jest już w bidulu ,nie jest sierotką tylko twoim największym skarbem.

Madzialka gratuluję i bardzo się cieszę że Wam się udało
ja jutro robię teścik , ale napewno będzie jedna kreseczka:( ale jak możecie to 3majcie mocno &&&&&&

bo taka jest prawda iza...tych u góry nawet gdyby mieli problem z płodnoscia to stac na in vitro bo co to dla nich jedna czesc wypłaty a dla nas????
dlatego Zycze że szczerego serca zeby nawet in vitro im nie pomogło. Jak te mohery wyzdychaja to w koncu bedzie spokój :-D coraz wiecej młodzieży ma problemy z płodnoscia i w koncu kościół umrze smiercia naturalna...

ja nie bralam ale dziewczyny tu braly
pewnie sie wieczorem odezwa
wiem ze mialy podobne objawy
dlatego braly dupka na wieczor
To bromegon bierzemy na wieczor ;-)
nie jestem w stanie przeczytać tylu stron , dziewczyny biorę duphaston 2 dzień i usypiam na stojąco - nie ma takich objawów ubocznych w ulotce
Ja nie mam zadnych skutkow ubocznych:no:
ja jutro robię teścik , ale napewno będzie jedna kreseczka:( ale jak możecie to 3majcie mocno &&&&&&
Na pewno to Ty mozesz OPR dostac za czarnowidzctwo!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Problem ze strony starających się jest taki, że nas po prostu nie stac:-( A te czuby w polityce i gdzieś tam jeszcze( nie chce nikogo obrazić) nie rozumieją, że bezpłodność jest juz niestety chorobą XXI wieku i każdy powinien mieć prawo aby móc sie leczyć na tą chorobę. Powinno być tak że małżeństwa powiedzmy po 5 latach leczenia bez skutku powinny być kierowane na inseminację lub in vitro na NFZ, a nie płacic kupe kasy za coś co nie ma 100% pewnośći powodzenia. A tak w ogóle to zycze tym wszystkim politykom i ludziom odpowiedzialnych za to ze własnie tak jest zeby oni i członkowie ich rodzin przezywali to co my teraz i NIGDY nie doczekali sie potomków, NIGDY!!!!!

Ale mnie poniosło.....:szok:

a ja sie wciaz bede upierac, zbey najpierw leczyli chorych na nowotwory, stwardnienie rozsiane i inne swinstwa a potem in vitro. Polska jest zbyt biednym krajem na refundacje takiej procedury. Jest to przykre ale taka jest prawda. Jak juz podstawowe badania i zbaiegi bedzie mozna wykonac bez horrendalnego czasu oczekiwania i placenia, to wtedy zgodze sie na refundacje in vitro. nie mam zadnych innych ale wzgledem tej refundacji. Ludzie chodzic nie moga, w bolach wielkich leza i panstwo sie nimi nie opiekuje - najpierw to, potem reszta... Tylko bogate kraje moga sobie pozwolic na taka refundacje. W sszwajcarii jest ona mozliwa ale trzeba spelnic mase wymagan i tylko wtedy, kiedy wykarze się, że inna forma zaplodnienia nie jest mozliwa - nie podpada tu np. nieplodnosc idiopatyczna. Ale to jest bogaty kraj!!!

ja progesteron tez biore na wieczor - tak radzil gin i ulotka. Dupek podobno ma mniej objawow ubocznych niz progesteron, moze dlatego. Ja biore czysty prog i lepiej na wieczor...

maćku dziękuję:p za każdym razem czekam na ten dzień z taką radochą a tu zawsze dół bo jedna krecha:(
ale wiecie co postanowiłam że jak tym razem się nie udało to odstawiam luteinę bo jak czytam to zazwyczaj tak miezy 14 a 17dniem zachodzi się a jak ja od rana 16 biorę już luteinę a ona blokuje więc lipa i może właśnie dlatego nam się nie udaje:-( ale też mam dylemat ....czy ją odstawić całkiem czy brać nie od 16 dc tylko od 21??co o tym myślicie do gina narazie nie pójdę bo nie bardzo mam nawet jak w te dni jakie ja mam wolne to moja gin nie przyjmuje:wściekła/y:a do Polski dopiero w czerwcu

bo wsztstko było by ok gdyby moje cykle były zawsze takie same a nie czasami 29 czasami 32 idzie oszaleć!!!!!!!!!

a ja uważam że nie powinni wybierać kogo będą leczyć a kogo nie!!!pieniądze muszą się znaleźć dla wszystkich którzy tego potrzebują!!! gdyby in pensje dali takie jak normalnie ludzie mają a nie taką kasiorę i dali na leczenie !!! jak we wtorek w ekspresie reporterów był reportaż że miesięczny koszt leczenia 6letniego chłopca wynosi 20tys zł a nfz odmówił refundacji leku to skdą rodzice mają wziąć takie ogromne pieniądze??i nie leczą go już i z chłopczyka robi się roślinka a te czuby w rządzie mają kasy jak lodu i za nic nie muszą płacić!!!to jest właśnie polska rzeczywistość i nigdy się nic nie zmieni bo jak wchodzi ktoś kto chce coś zmienić to mu nie pozwalają

reklama
maja - a luteine bierzesz sama z siebie czy gin Ci przepisal? Bierze sie ja po owulacji i zwykle robi sie na poczatku monitoring. Mi gin powiedzial, ze mam zaczac brac 2 dni po pozytywnym tescie owulacyjnym wzglednie wieczorem dnia skoku temperatury. Nie wolno jej brac przed owu wlasnie dlatego, ze ja blokuje.
sprobuj jednak skontaktowac sie ze swoim ginekologiem, chocby telefonicznie. z lekami hormonalnymi lepiej sobie samemu nie decydowac co i kiedy.

maja ale ja wlasnie o tym mowie! niech najpierw wylecza cierpiacych fizycznie a potem jak jeszcze kasa zostanie niech refunduja in vitro a nie na odwrot... Mi nie trzeba tlumaczyc, ze brak posiadania dziecka jest choroba i boli ale mam tez domownika z ciezka neurologiczna autoimmunologiczna choroba i przez to nie mozemy wrocic do Polski, bo tam sie tego nie leczy. Musielibysmy za wszystko placic i leki+badania to omgloby czasem byc nawet 10tys miesiecznie i ja moge dzieci nie miec ale chcialabym, zeby M. chodzil jak najdluzej, a juz teraz ledwo daje rade, zeby rece mial sprawne, zeby spazmy go nocami nie meczyly. To okrutne co napisze ale przy jego chorobie bezplodnosc to pestka. Walczymy z jednym i drugim i naprawde 100 razy bardziej wolalabym miec go zdrowego niz dziecko. A tak facet zyje od kilku lat z wyrokiem na wozek inwalidzki za kilka lat i nie moze nawet wrocic do swojego kraju, do rodzicow i znajomych, bo go tam w d*pie maja. Nawet za rehabilitacje trzeba samemu placic jesli ma ona miec sens.
Chodzi mi o to, ze in vitro jest jedna z ostatnich rzeczy jakie czekaja w kolejce do refundacji, wczesniej jest wiele duzo bardziej pwoaznych chorob zagrazajacych zyciu, z tego co wiem brak potomstwa zyciu nie zagraza...

Ostatnia edycja:
Do góry