reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

madzik ja też wszędzie czytałam, ze norma do 2,5 a gdzieniegdzie do 3,0 nie ma od ilu..
ellancz przestań, przecież na kazdym zdjeciu nie widać kość nosową, tym bardziej teraz u takiego malucha..zależy jak uchwycone zdjecie..wiec skoro na jednym jest, to znaczy że jest..nie panikuj..

reklama
Dobrze, dobrze, już nie oglądam niepotrzebnych rzeczy i przestaję panikować :tak:. Wygrzebałam zdjęcie z usg mojej Nelki robione w 13 tygodniu i jest podobnie z tą kością, a teraz nosek ma jak najbardziej prawidłowy i zdrowa jak ryba :-) , także już spokojniejsza jestem, ale wiadomo, myśleć o tym będę....eeehhhh. A tu mój maluszek:

P3030227.jpg

ogladam te wasze maluszki i podziwiam ze sama postanowilam pochwalic sie swoim skarbkiem
bylismy wczoraj u dr i wkoncu wszystko jest ok to dla nas wspaniala wiadomosc bo tak daleko jeszcze nie zabrnelismy

oto nasz ludz
2n6akk8.jpg

caly cza wychodzi mi ze to 10tc tj na suwaczku a wczoraj niespodziewajka bo lekarz mowi ze 11tc i 2d
noi juz nam sie termin z 26 na 19 przesunał ciekawe jak bedzie naprawde
chyba trzeba suwaczek wymienic na nowszy model :-)

Ach, ach śliczne te Wasze szkrabiki:) Niech rosną dalej tak pięknie:)

Ja czekam na USG genetyczne i już się doczekać nie mogę... został tydzień. Jeszcze nie widziałam, ani nie słyszałam serduszka dzidziusia, bo pierwsze USG miałam wcześnie w 5 tygodniu, a na drugiej wizycie nie gin nie robił mi USG... Trupem padnę zanim się doczekam do tego czwartku.

Co do NT, to czytałam, że dopiero od 3mm rośnie ryzyko wad... i że owszem górna norma to mniej więcej 2,5mm, ale jeśli CLR jest w wyższych granicach, to i NT może nieznacznie przekraczać te 2,5.
Niestety to wszystko to tylko teoria, znam z forum medycznego dziewczynę 24letnią, która przy NT 2,2 miała po amniopunkcji stwierdzoną wadę serca i Zespół Downa u dzieciaczka... Bywa różnie... nie możemy sie jednak zamartwiać. Musimy pamiętać, że nasze dobre samopoczucie, to dobre samopoczucie małej istotki w naszym brzuszku:) Tak więc głowa do góry dziewczyny!

Cudne maluszki a mamy coniektóre to dostaną kopa za stresowanie siebie i dziecka:wściekła/y:.Wiecie mi lekarz i położna powtarzają żeby nie czytac za dużo netu i nie słuchac za bardzo co ludzie gadają bo można zawał pasc:sorry2:.I Wam to doradzam pamietajcie Wasz stres to też stres dla dziecka:tak: wiec jeżeli nie ma powodu to prosze tu nie stresowac mi dzieci:angry::-).

Ślicznie dzidzie rosną i na pewno będą wszystkie zdrowe:-D Nie ma co się nakręcać, że coś może być nie tak. Ja jak ostatnio byłam na wizycie to pierwsze co to pytam gina czy dzidzia rośnie i jest ok, a babka "co to za pytanie, dlaczego ma nie rosnąć?". A ja, że naczytałam się wiele niepotrzebnych rzeczy i ona mówi, żebym lepiej poczytała o rozwoju dziecka i jak to będzie po porodzie, a nie myślę tylko że coś nie tak może być.

Także życzę wszystkim dużo spokoju (sobie też:-p).

reklama
Rosną Wszystkie nasze wrześniowe Maleństwa jak na drożdżach - zdrowiutkie i piękne :-)
Jak na te zdjęcia patrzę - aż wierzyć się nie chce - że już takie bąbelki fajne :)
Nie ma co się zamartwiać - tymbardziej kiedy lekarze nie widzą nic niepokojącego :):):)

Do góry