reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nanusia- gratki kochana :)) myślcie nad imieniem :)) my mamy imię ale synka(czy córki) brak ...ale walczymy póki sił starczy :))

pewnie,ze teraz juz z górki :)

myślę często o Sylkabeci ...:( przykro,ze u Niej tak sie stało......
ale wierzę ,ze bedzie jeszcze mamusią!!!

my zmykamy do znajomych :)
miłej reszty niedzieli życzę :)

Imię wybrane już było przed ciążą i cały czas góruje na liście.
Też mi bardzo przykro,że u Sylkabeci tak się stało.

Powodzenia w staraniach! Wkońcu się uda!

reklama
Witam!A powiedzcie mi kochane czy badanie na toxoplasme,progesteron oraz Surowice(czyli FSH,Estradiol,Prolaktyna,TSH,AMH,FT4,ANTI-TPO)czy to wszystko robi się razem czy muszą być do tego jakieś osobne cykle?

Agusiapela - mam wrazenie, ze za szybko decydujesz sie na IUI. Nie znasz wlasnego cyklu, nie wiesz kiedy sie zaczyna, kiedy jest owulacja, to moze na razie zacznij od obserwacji wlasnego ciala i to wystarczy do zaplodnienia. Monitoring u ginekologa, czy rosnie pecherzyk, czy peka. Podstawowe badania krwi i hormonow, droznosc jajowodow i dopiero wtedy mozna myslec o inseminacji. Hormony wykonuje sie w roznych dniach cyklu, najlepiej jest to opisane przez Elżbietkę w temacie: o badaniach hormonalnych dla starajacych sie...

Tak wiem kochana,lekarz mi powiedział o tym:)USG na obecność pęcherzyka już miałam dzisiaj mam kolejną wizytę i będę miała kolejne USG na sprawdzenie czy te pęcherzyki pękły.A zadaje wam te pytania gdyż sama sądzę że ten lekarz trochę za szybko chce mi zrobić tą inseminację bo w przyszłym miesiącu mam już mieć robioną.Przede mną są jeszcze badania krwi,badanie na drożność jajowodów itd.Marwię się:)

A ja dziewczyny jednak musiałam zrezygnować z drugiego podejścia do IUI w tym cyklu bo dni płodne wypadają mi pod koniec maja a wtedy wyjeżdzam na kilka dni do Londynu. Trochę mi przykro że ten miesiąc będę musiała sobie odpuścić ale trudno, takie życie... może tak miało być i w następnym cyklu się uda.

Bombelek trzymam za Ciebie kciuki &&&&
Agusiapela proponuję Ci poczytać na tym forum bądź na innych stronach informacji o inseminacji, jak się przygotować, jakie badanie zrobić i jak je interpretować, każda z nas Ci odpowie jak pytasz, ale wiem z własnego doświadczenia że jak tylko padła jakaś diagnoza w moim przypadku to zaraz wertowałam internet w poszukiwaniu informacji a jak znalazłam info to od razu było mi łatwej bo rozumiałm wiele rzeczy. Teraz może nie jestem specjalistką ale wiele już wiem na temat inseminacji a lekarza pytam o same konkrety. Jak Ci się uda zrobić wszystkie badania to będziemy w tym samym cyklu IUI :)

Gisa jest takie powiedzenie: co się odwlecze to nie uciecze- i wiesz jednak w dużej mierze sie ono sprawdza
wiesz że ja miałam IUI przesunięte o 6 miesięcy i też przeżyłam:)
powodzenia w Londynie:) ... może samo wpadnie :)

reklama
Witam!Dziękuję Gizas za odpowiedź:)Już przeszukałam internet wcześniej na temat IUI i masz rację dużo można się dowiedzieć.Zostały mi tylko badanie hormonów między 25-26dc oraz HSG,bardzo się boję tego badania ale dam radę wszystko przetrwam aby mieć tylko ukochanego dzidziusia:)Z tego co mi lekarz mówił to pęcherzyki miałam jeszcze 11.05 a wczoraj byłam u lekarza i już prawidłowo pękły także moja owulacja następuje między 16 a 21dc:)powiedział że z tym jest wszystko w porządku.A powiedz mi Gizas kiedy będziesz miała IUI i który raz już podchodzisz?Pozdrawiam

Do góry