reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Ewa bardzo fajne te wózki co wybrałaś, nie widziałam ich wcześniej. A jaka jest ich waga? Bo waga i pompowane koła były dla mnie najważniejsze. No i chciałam też zobaczyć wózek na żywo przed zakupem

Ilonka przedstawiam ci moje zdanie na temat twoich pytań:
1. -Wydaje mi się że podgrzewacz warto mieć jeśli będziesz karmiła butelką, bo jest to bardzo wygodne np. w nocy

2. - Co do butelek to zależy od tego czy będziesz karmiła piersią. Jeśli tak to na początek chyba nie są potrzebne? Chociaż nie wiem co z herbatkami bo to się chyba dziecku daje od małego? Ja mam 4 avent bo dostałam od ginekologa.

3. -O materacach to się naczytałam dużo i ogólnie gryczanych nie polecają bo ponoć zalega się w nich grzyb. My zdecydowaliśmy się na lateksowo-kokosowy. Jeśli chodzi o cenę to najtańsze są piankowe i gryczano-kokosowe , lateksowe należą do droższych -niestety.

Rudson jak ci się wózek podoba to bierz-takie jest moje zdanie. Kto powiedział że niebieski wózek jest dla chłopca a różowy dla dziewczynki? Kupuj taki jak ci się podoba i nie patrz na innych. Ważne żeby był funkcjonalny. A dzieci lubią żywe kolory

reklama
Ilonka ja także polecam Ci zaopatrzyć się w podgrzewacz, to jest bardzo przydatna rzecz, u mnie się sprawdzał w sumie do wszystkiego i teraz też mam zamiar kupić...

Co do butelek to jedne i drugie są dobre ale avent bardziej dostępne...

co do materaca to ja używałam gryczano-kokosowy i nie narzekałam ,ale wtedy jeszcze nie było tych lateksowych więc na ten temat się nie wypowiem... ;-)

Rudson jak to mówią kiedyś było na odwrót, dla chłopca kupowało się w różu ,a dla dziewczynki niebieskie ,myślę ,że jak jest okazja to ja bym brała i nie patrzyła na ludzi...;-)

Jezeli sie karmi piersia to sie nic do picia nie daje.
Ja uwazam ze butelke trzeba miec na wszelki wypadek.Nigdy nie masz pewnosci czy bedziesz miala wystarczajaco mleka i czy tobie bedzie to odpowiadac.
Podgrzewacz wcale nie musisz miec od pierwszego dnia.To sie okaze jak w pr.aktyce wychodzi karmienie

ilonka - ja kupiłam go przed pójściem do szpitala i tragedia w ogóle nie ciągnie - coś tam pompka pompuję ale w moim przypadku się nie sprawdził - był droższy od Medeli a korzystałam z niego może tydzień i położne poleciły mi Medela Laktator Ręczny Lactaset - zestaw osobisty | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | MamaBebe.pl kupiłam i jak dla mnie super bez porównania :-D

a mi on właśnie nie służył ..

ilonka ja polecam takie torebeczki na pokarm (sa na allegro) z małej buteleczki od laktatora przelewam do torebeczki pisze datę i pakuję do zamrażarki...potem tylko siup do ciepłej wody w szklance i temp pokojowa gotowa- ready to eat :-D:-D:-D

ja też do takich torebek albo potem nawet kupiłam kilka
pojemników do badania moczu w aptece, wyparzyłam i w nich mroziłam pokarm ...

kasia koła są w nim wszystkie pompowane, ale jest dość ciężki, abo bedzie ze 3-4 kg więcej ważył niż Twój, ale ma większą gondolkę- bo w Twoim to zaledwie 77 cm, i ja myslę nad większą gondolką ogólnie.
Chciałam kupić jakiś hiper ultra lekki ale takie to mają przednie koła piankowe przeważnie, bo jednak pompowane ważą... i wciąz mam dylemat. Z dnia na dzień coraz większy jak widzę jakie wy cuda kupujecie... ;]

aaaa jeszcze pytanie- czy waszym zdaniem istotne jest wykonanie rączki wózka- czy jest z pianki czy ekoskóry? i co polecacie?

Ostatnia edycja:
1.czy warto kupić podgrzewacz do butelek? wydaje się w sumie niepotrzebnym bajerem, ale w sumie jak ma końcówkę do samochodu to wydaje się być dobrą sprawą? co o tym myślicie?

2. Czy opłaca się kupić np. dwóch firm, bo doczytałam, że część z was poleca Tommy T. a część avent.

Podgrzewacz jak najbardziej warto, później przydaje się też do słoiczków, herbatek itp. Można też mleczko odciągnąć na zapas i potem podgrzać :-)

Butelki najlepiej samemu wypróbować i nie kupować na zapas kilku modeli. Dostałam od bratowej mojego M. 2 butelki aventa, bo jak dla niej one są najlepsze. Ale z jakiegoś powodu ciekły i moim zdaniem dużo lepsze są z Nuka. Na szczęście więcej firm nie musiałam wypróbowywać ;-)

Miłka ten laktator Medeli wydaje się fajny, ma nawet 6 trybów podciśnienia, a najlepsze, ze na alle można jak ktoś się uprze kupić do zestawu butelki do przechowywania mleka za 5-8 zł

Właśnie ten ma taką pompkę, na jaką dziewczyny w szpitalu strasznie narzekały, m.in. dlatego, że musiały do odciągania 2 rąk używać. Jak jest pokarm, to ręcznym się bardzo szybko odciąga.

Ja "odgruzowałam" mój laktator...nawet jestem pod wrażeniem bo łądnie go popakowałam i zabezpieczyłam :tak::tak::tak:....wymyję, wysterylizuję i mam gotowy

Ja mój też odgruzowałam, ale był tak intensywnie używany, że stwierdziłam, że wolę zainwestować w nowy ;-)

Ostatnia edycja:
Ewa co do rączki wózka to się nie zastanawiałam
co do wielkości gonoli to wszystko zależy od tego jak długo dziecko chcesz w niej wozić. Ja mam zamiar na wiosnę przejść na spacerówkę a więc jak dziecko będzie miało ok 7 miesięcy i będzie już solidnie siedziało. więc większa gondola nie jest mi potrzebna. moja siostra woziła małego w gondoli jakieś 10-12 miesięcy bo się w maju urodził i chciała go jeszcze przez zimę przewozić to miała gondolę 84 i jej starczyło. Więc to wszystko zależy od twoich planów :)

Ostatnia edycja:
prosze obiecaną fotkę mojego wózka :)

Załączniki

• DSCF8917.jpg
    DSCF8917.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 47
  • DSCF8919.jpg
    DSCF8919.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Ja mam zamiar na wiosnę przejść na spacerówkę a więc jak dziecko będzie miało ok 7 miesięcy i będzie już solidnie siedziało.

A skąd wiesz, że będzie już solidnie siedziało? :-p Mój mały wstawał jak miał 8 m-cy, ale siedział dopiero ok. 10-11 m-ca. Nie sadzałam na siłę, także do tego czasu jeździł w pozycji półleżącej.;-)

Tymi butelkami przypomniałyście mi, że nie byłam zadowolona z aventu :dry: Może jednak zdecyduję się na taki laktator:

http://allegro.pl/laktator-canpol-babies-wyprzedaz-nowe-gratis-i1665597513.html

Ostatnia edycja:
Do góry