reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć i czołem kobiety pracy;)))

odebrałam Domisia,zaraz jadę po Zuzę-dziś byli w kinie pewnie bedzie przeżywanie...nie ma jak to jechac autokarem:-D

Gal dzięki za pamięć kochana ;))duże buziaki;)))

Agulek- smutki i wątpliwości precz i won!!!
a na Twojej twarzy usmiech proszę ...

Aneczka ,Beatka ukochać chłopców i dziewczynki ;)))

Pirania ,Agulek,Marzycielka- jak nie,jak tak:tak:uchował się serniczek dla Was kochane-mam jeszcze w lodówce 5 kawałków- było 6 jeszcze 5 minut temu:sorry::laugh2:

Gal co do kremu to na opakowaniu jest napisane ,żeby używać 1/4 dołączonej miarki:)
a Ty kiedy na prog.idziesz??

Agulek no już się wyjazdu doczekać nie mogę ,tylko ta pogoda:confused2:

Kinga cześć i pozdro ;)

Czarodziejkaaaa ale super mikreros;)) pewnie drogie takie cudo co????wiesz -niedługo rocznica ślubu to może wezmę mojego na lewe sanki i poproszę :))

a przepis na sernik jest prosty jak drut:

pół kubka zimnego mleka i rozmieszać 2 budynie śnietankowe lub waniliowe

do garnka wkładamy-1 kg sera(taki w wiaderku np. z Jana)
masło
szklankę cukru
6jajek-------> mieszamy to wszystko cały czas do rozpuszczenia i tam żeby się przegotowało ,aż będą takie bąble buchać:-D

po tym czasie dadajemy ten rozpuszczony w mleku budyń i mieszamy na wolnym ogniu ze 2,3 minuty...wyłączamy gaz...

na blachę rozkładamy ciastka be-be. lub herbatniki----->wylewamy masę----->na górę znowu herbatniki.

do małego rondelka wlewamy odrobinę mleka ,tak na samo dno i łamiemy 2 mleczne najzwyklejsze czekolady-mieszamy do roztopienia i polewamy sernik----->potem można posypać wiórkami kokos.

lodówka i chłodzimy..najlepszy jest na drugi dzień i kolejne dni;))

reklama
Witam Was kochane :-)

U mnie dzisiaj lepiej, jeszcze tylko karar i kaszel mi został ale pogoda mnie dobija, zimno, wieje, zachmurzone niebo. Brrr...

Beatko, Aneczko prześliczne te Wasze Królewny, brak mi słów jakie One są słodkie. Boże jak ja bym chciała taką Ślicznotkę :tak:

Czarodziejko wow jaki sprzęt !! Przede wszystkim ładny a jeśli chodzi o funkcjonalność to pewnie formuła 1.

Mama muszę zrobić taki sernik ale to jak już będę miała nową kuchnię. Czytając przepis wydaję się pyszny :-)

Andziak współczuje samopoczucia, ja czuję się nawet dobrze gdyby nie to przeziębienie.

Dzisiaj dowiedziałam się, że moja koleżanka będzie miała synka. Ma już córeczkę z wpadki a teraz będzie synek też z wpadki, tzn nie zabezpieczali się z mężem ale obydwoje dzieci nie było planowane tak jak my to robimy (testy owu, mierzenie temp, itp). Cieszą się bardzo bo chcieli mieć parkę ale nic w tym kierunku nie zrobili, kompletnie nic! Kurczę jakie to niesprawiedliwe...

Właśnie oglądam "Rozmowy w toku" na TVN, wypowiadają się kobiety, które usunęły ciąże. Coś strasznego !!

Ostatnia edycja:
Martika- Słonko, miałam jeszcze do Ciebie napisać i za szybko skończyłam, trzymam mega kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ciebie, a skoro mąz mówi , że to był złoty strzał, to widocznie wie co mówi, słuchaj męża!:-D Powodzenia !
Tak wiesz jak to z meczyznami, dla nich te cale planowanie, seks z kalendarzem w reku, po roznych mniej lub bardziej dziwacznych rzeczach przed czyt. irygacje, lubrykanty ;-)nie jest latwy, a kazde niepowodzenie, boli nieraz bardziej niz kobiete...
Gal pamietaj ja stoje w tym miesiacu po chloczyka, a Ciebie widze po drugiej stronie w kolejce po dziewczynke ;-) i nie ma innej opcji...

piranha, marzycielka dziekuje za kciuki na pewno sie przydadza :-)

Marzycielka nie wiem czy to wiara czy dobra mina do zlej gry ;-)bo z poprzednimi ciazami to sie udalo w 1 cyklach kiedy tylko nam sie zachcialo miec potomka ;-) a teraz to juz troszke dluzej trwa... oby nasze marzenie sie spelnilo wtedy to bedzie najpiekniejszy prezent... Za twoja owulke i starania rownie mocno trzymam kciuki :-)

mama musze sobie gdzies przepisac ten przepis i sprobowac po przywiezieniu sera z PL ;) u nas w weekend byl na tapecie tort schwarzwaldzki bo za mna chodzil ;) i pol zjadlam sama a co ;) heh

i przypominam jak ktoras chetna by przygarnac testy ph 4-10, to prosze priv ;) bo ja zepsuta, paski mi zbedne, a po co maja zostac wyrzucone ;)

Ostatnia edycja:
jestem..
Zuza lekcje koło mnie odrabia to ja jednym okiem na bb:tak:

Bella,Martika-przepis jest na prawdę prosty i zawsze wychodzi..tylko budyń musi być bez cukru ,jak kupicie z cukrem to nie dawać szkalnki tylko mniej..
czasem dodawałam do masy w garnku rodzynki ,ale dzieci wydłubują więc przestałam:-p

hej kobiety!!! ależ dziś ponuro, zimno, siąpi, kapie i wieje...
obiadłam się naleśnikami z dżemem malinowym i teraz mnie trochę brzuch pobolewa...
Mama - z przepisu sernik wydaje się prosty jak czajnik i pyyyszny!!! myślę, że zrobię go w tym tygodniu
Patrysiak - dziękuję!!! chciałabym, żeby mój synuś był opiekuńczy w stosunku do malutkiej, ale poczekamy, zobaczymy...
Martika, Marzycielka - trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wasze staranki i złote strzały!!!
Gal - za Ciebie też nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Aneczka - przesłodka ta twoja niunia!!!

heloł dziewczynki:-)

dziś ja częstuję-upiekłam ciasteczka potrójnie czekoladowe-komu, komu, bo idę do domu?:-D

wypłodziłam mega posta i mi go skasowało:wściekła/y:

pirania pięknezdjęcia wkleiłaś, samo patrzenie na nie powoduje, że człowiek się uspokaja;-) kochana, czym się tak bardzo stresujesz? pamiętaj, że zawsze zza chmur wychodzi słońce..

czarodziejka ale Cię mąż rozpieścił tym mikserem, no no:-D

patrysiak jak Twoje samopoczucie? macie już imię dla córci?

marzycielka jak Wasze staranka?

gal syn spał do 11?:szok:u mojego rekord to 8:-D

aneczka Ninka jest boska, i to ubranko-szałowe:tak:

martika jak złoty strzał, to i złoty chłopak będzie:-D

truskafka jesteś ? czy znowu szalejesz ze swoim D:-D

mama jak widzę, Twój sernik robi furorę:-D

Andziak u mnie tez tak bylo, nawet nie brali pod uwage chlopca, od poczatku byla Hania nawet jak jeszcze w ciazy nie bylam ,a jak pytalam tego mlodszego ze skad wie ze bedzie Hania a on mi na to ze to czuje i ze zobacze ze mial racje, no i jest

czarodziejka mikser pierwsza klasa

Aneczka pare stron wczesniej dodalam Hanke
ale nie z usmiechem, wiec teraz ci pokaze
i powiem ci ze wlasnie drobinka jest bo jak na 10 tygodni to wazy ledwo 5100g
ale ja lubie takie drobne dzieciaczki, chlopcy tez tacy byli i sa do dzis

Ostatnia edycja:
:szok::szok::szok::szok:
:szok::szok::szok:
:szok::szok:
:eek:

a co tu tak pustooooo???

ja po m jak miłosć:sorry:

Ewcik kochana ja poproszę ciasteczka-jutro do herbatki w pracy będą w sam raz:tak:

Beatka śliczna usmiechnięta Hanutka:tak::-)

Pirania spokojnej nocki..

Gal &&&&&&&&&&&& za badanie prog!!

Truskaffka co tam u Ciebie-ziemia sie trzęsie ??

Czarodziejka co tam miksujesz ,że nie wlatujesz??:-D

wszystkim życzę dobrej nocy i zmykam..
poczytałam książkę ,obejrzałam film-oczy zmęczone.

wlecę jutro po pracy..

reklama
test owulacyjny zrobiony i nadal bez zmian :-( dziewczyny ja chyba tej owulacji to wogole nie mialam:-(
nie mam juz tych boli podbrzusza ktore byly pare dni temu. ale ja glupia ze nie mierzylam tej temp.!!!:wściekła/y:
dziewczyny doradzcie czy w takiej sytuacji smarowac sie juz tych kremem na progesteron, bo juz nie wiem co mam robic? :confused:
Ewcik staranka byly ale czy cos z tego bedzie...

Do góry