Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bardzo fajną zabawą jest lepienie z masy solnej, rękodzieła przypominają prawdziwe ciasto. Jeśli chciałabyś przyrządzać potrawy, które można potem zjeść, to zróbcie prawdziwe ciastka lub babeczki, które następnie upieczesz. Dzieci są także bardzo pomocne przy mieszaniu surówek.Witam serdecznie!
Stefan bardzo chętnie garnie się do kuchni kiedy coś przyrządzam, ale często po prostu mi przeszkadza. Chciałabym sprawić mu przyjemność i przygotować wspólnie coś prostego :-). Może znacie jakieś przepisy na potrawy, które można przygotować z 3-letnim dzieckiem. Najlepiej takie przy których nie operuje się z ciepłem...z wiadomych przyczyn :-). Z góry dziękuję.

a Julka pękała z dumy
co do kuchni, to oczywiście musimy razem gotować, pomaga kroić swoim plastikowym nożykiem, smarować masło, mieszać, a najbardziej lubi robić ciasta i kluski śląskie. Zawsze wtedy jestesmy w mące całe, ale za to ile radości :-)fajny temat, u nas też od dawna już Julka pomaga w wielu czynnościach domowych. Kiedyś teściowa gadała, że ja dziecko wykorzystuję, ale teraz sama widzi, że dobrze robiłam.
Nauczyłam ją m.in pralkę wstawiać, któregoś dnia mąż dzwoni do mnie do pracy żeby mu powiedzieć jak ją wstawić bo on nie wie. Mówię weź instrukcję, ale jemu się czytać nie chciało. To się wkurzyłam i mówię, SPYTAJ JULKĘ, ONA NA PEWNO CI WŁĄCZY. Mąż zdziwiony poprosił, a dziecko ochoczo, tatuś tu płyn wlej a tu proszek, teraz tu włóż ten wąż, i nacisnęła guzik, ustawiłą obroty, temperaturę i oszczędność wody, potem start, a mężowi o mało co oczy z orbit nie wyskoczyły. Nie mógł wyjść z podziwua Julka pękała z dumy
co do kuchni, to oczywiście musimy razem gotować, pomaga kroić swoim plastikowym nożykiem, smarować masło, mieszać, a najbardziej lubi robić ciasta i kluski śląskie. Zawsze wtedy jestesmy w mące całe, ale za to ile radości :-)
Trzylatka, która umie wstawiać pranie? Jestem w szoku! Masz bardzo mądrą córeczkę
Za to maż nie może tego ogarnąć wstyd normalnie