reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciązy

moj maly wazyl przy porodzie 3160-ja stracilam tylko 4kg:szok: alacznie mialam 10kg na plus- myslalam ze zleci szybko no bo malop przybralam a tu zonk- 6ms po porodzie mialam 2kg na plus nadal- aniby kg macica, lozyska piersi:-) gucio prawda:-)

reklama
To ja ku pocieszeniu serc. W pierwszej ciązy przytyłam bardzo dużo ....24 kg. Zaczęłam od 50 kg i dobiłam do 74 i po porodzie spadło prawie wszytsko, oprócz 4 kg, ale wszyscy wokół mówili, ze moze i lepiej bo taka sucha nie byłam. Teraz jest mniej i liczę na powtórny cud;-)

Ja dzisiaj stanęłam na wagę i się załamałam :( w półtorej tygodnia - półtorej kilo. Dobiłam do magicznych 70kg, czyli 13 kg na plus a miałam plan na początku ciąży, że na 70kg zamknę skalę a tu wygląda, że jednak nie, bo zostało ponad miesiąc do terminu

Ja chyba wolalabym wiecej przytyc niz miec nudnosci, zgage a przez to brak apetytu, a to czesto mi sie oststnio zdarza:dry: dobrze ze od polowy 1 i w 2 trymestrze mialam apetyt i nagromadzilam to teraz Maluch ma z czego pobierac:tak:

U mnie nadal 10 kg na plusie, ale chyba już niedługo :baffled:
Mam taki apetyt od kilku dni, ze non stop coś jem, niedługo naprawdę zacznę się turlać :-D

Ja właśnie ostatnio bardzo mało jem, na dodatek jeszcze mambiegunke to już wogóle. Od wody mi niedobrze więc herbate tylko pije, ale i czekolady z bakaliami sobie nie odmawiam.

W Boże Ciało mi się tak zaczęło - dziś biegam troche mniej, mam nadzieje, że to już koniec, ale w sumie mało co jem, nie mam ochoty na nic - to raczej nie najlepiej dla dzidzia.

reklama
Ehh zazdroszczę Wam Dziewuszki :tak: ja już mam 14kg na+...zaczynałam od 58 teraz 72...a planowałam nie dobić do 70. Można sobie planować hahaha;-) To moja pierwsza ciąża więc nie mam doświadczenia i nie wiem jak to u mnie będzie. Najwięcej przytyłam na samym początku...później to jakoś szło zgodnie z tymi śmiesznymi tabelkami. Ciekawe co będzie dalej???:szok:

O i do tego suwaczka nie mam:-( zaraz sobie zrobie:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry