reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ewelina dziekowac :* *::*:*:*:*:*:*: :D juz nie taka mloda, z roku na rok coraz to starsza :/

Justynka, no jakbede miala ta latac to moze wkoncu rsztki zbednych kilogramow i tluszczu spadnie :D narazie to w chodziku go wszedzie pelno nie nadazam :D w ciagu 10-15 minut tak potrafi wymeczyc :D
A twoja Hania to zasuwa ostro :D

Nana teraz czas a odpocznek :)

KOBITY!! :D

Te ktore wyrabialy paszporty dla swich maluszkw 5-cio letnie, ile se na taki czeka?

Ostatnia edycja:
reklama
witam się wieczornie

musiałam oczyścić umysł i odetchnać :) w sumie dobrze taka przerwa mi zrobiła bo nie przesiadywałam pół dnia przy komputerze ale czytałam Was cały czas :)

Berni wszystkiego dobrego :)

karola 82 ah u nas też znowu katarek sie przypałetał , na szczescie mam krople z ostatniego razu.... i tym razem nie dopuszcze do rozwiniecia sie zadnej choroby

jeju nie pamietam z tych wszystkich stron co i komu miałam napisać....

ewelina jeju co ta Twoja mała robi :) u nas na poczatku czesto rysowała sobie buzie bo paznokcie rosły tak szybko ze nie nadazalam obcinac , miala az strupki hihi no ale juz jej przeszło pytlanie sie raczkami po buzi :) teraz drapie mame i tate....

widze ze ostanio jakos moda na chodziki sie zrobiła.... nawet miałam propozycje odkupienia... ale nie skorzystałam... jakoś obejdziemy sie bez tego gadżetu :) wole sie przyśpieszać rozwoju dzieckaa..

a w ogóle to załatwiamy chrzest tutaj w nl... ale niewiem czy nie bedzie problemu z zaswiadczeniami dla chrzestnych... czy w Pl wydadza bez problemu... okaze sie w tym tygodniu.... eh chciałabym to mieć z głowy a wiecznie pod podgórke... w tych kościołach czasem gorzej jak w urzedach hehehe

Heeej!
Ewelina dobra niech bedzie sroda. Nawet lepiej ,bo jutro maja przywiesc pierogi to wezme Ci odrazu w srode a tak bym musiala jezdzic dwa razy :-D
Berni ale Ci synus zrobil prezent urodzinowy!!! Szybki z niego chlopak!
Justyna oj tam oj tam nie narzekaj ;-)Ciesz sie ,ze mala robi takie postepy.:tak: I pomysl sobie,ze ja musze biegac za dwoma,chociaz Zuzia jeszcze chwiejnie ale za to Marta to juz chodzi jak stary :cool2:Teraz najgorzej jak cos duzego albo ciezkiego wezmie,chce z tym isc i wtedy sie przewala a nie ma jak raczkami amortyzowac upadku:baffled:
Nana milego odpoczynku!
Madziula dobrze Cie widziec...i zdrowka dla malej!
Tez jestem przeciwniczka chodzikow,nasza rehab skutecznie mi z glowy wybila.Chociaz w ciezkich momentach,kiedy jeszcze nie chodzily tylko czworaczkowaly i non stop stawaly i przy nogach i szarpaly to sie wkurw*** i mowilam ,ze kupie im chodziki:-D Ale obylo sie bez nich.Szkoda miejsca w domu na tyle gratow.

Ja tak samo do chodzika Tomka nie chcialam wkladac, bo chodzik uczy nieprawidlowej postawy, pozatym potem dzieci na palcach chca chodzic itd.. no i nie ucza sie jak upadac ;) co jest jednym z najwazniejszych elementow. chodzik wedlug mnie to glupota. duzo lekarzy ortopedow i fizjoterapeutow sie na ten temat negatywnie wypowiada, po co dziecku robic krzywde dla 10 minut wlasnego spokoju i odpoczynku lol :-D:nerd: niech sie same ucza chodzic, wstawac, upadac, itd :-)
wszystko to instynkt i natura. tak samo jest ze wszystkimi skoczkami, no ale to temat rzeka, i kazdy rodzic robi jak chce. choc potem placza, ze dzieci platfusy maja i pozniej majatek na dobre obuwie trzeba wydawac :sorry2:

najlepiej to chyba kupic chodzik - pchacz. upada sie, wstaje sie, pcha sie, upada sie, wstaje... i tak w kolko :-):-):-)

kasia ok to czekam na ciebie i nie zapomnij o pierozkach:-)
berni czeka sie ok miesiaca, ale jesli zalatwiasz paszport w mniej ruchliwym miesiacu (nie przed samymi wakacjami i swietami) to mozesz miec go nawet po tygodniu. Ja Lence wyrabialam i tymczasowy i 5letni i po tygodniu pojechalam po tymczasowy a okazalo sie ze jest juz ten drugi, i tymczasowy poszedl pod dziurkacz:baffled:, kasa wyrzucona w bloto:no:
madziula zdolne mam dziecko, co:-)

A ja sie pochwale ze moja dzis zjadla budyn i smakowal jej (sama go robilam na jej mleczku), polecam dla innych maluszko:tak::-)

milego :-)

Edyta my mamy dwa pchacze a co najlepiej im sie pcha??? KRZESLO :-D:-D:-D

Moje ostatnio niechca jesc,juz niewiem co wymyslac...drugi dzien juz poszly spac na glodniaka:wściekła/y:

ja tez dostałam od sasiadki pchacza i czeka sobie na odpowiedni moment.... a co do niejedzenia... to moja je ale pić nic innego jak mleko nie chce... próbowałam soczki herbatki wode no nicccc, nie raz łyk pociagnie i koniec... no zmuszać jej nie bede ale mam nadzieje ze nie dlugo cos ruszy...

madziula moje tez nic procz mleczka nie chce pic, czasmi jak widzi ze ja pije to tez chce, wtedy bierze kilka lyczkow ze szklanki:-), ale to jest bardzo zadko. ja nawet kupilam juz kubek niekapek i jak jej wsadzam do buzi to ona dmucha:-), a o piciu nie ma mowy

Ewelina hehe moja tez dmucha w kubek niekapek albo traktuje go jak gryzak gdy ja dziasla swedza, no muru glowa nie przebijemy hehe

reklama
Wiecie co, to ja w takim razie jestem wyrodna matka:tak:
O ZGROZO!!!! Mam chodzik dla malej, skoczka, sadzalam ja wczesnie, do tego dawalam gluten no i jeszcze wychowuje sie z psem.
Dziewczyny nie popadajcie w skrajnosci! Kiedys dzieci sie wychowywaly na dworzu w piachu, w brudzie, chodzily w chodzikach i bylo mniej chorob i problemow.
Zgadzam sie z tym, ze nie nalezy ukladac dziecka w nienaturalnych pozycjach, ale jesli pochodzi sobie pol godz dziennie, z banankiem na buzce bo moze sie samo poruszac, to nic mu sie nie stanie.
Ja nie kupuje tego wszystkiego zeby SOBIE ulzyc tylko dla Emki, jest szczesliwa i rozhahana jak sobie skacze albo ponaciska przyciski na chodziku.
Tak sobie czasami mysle jak wyglada zycie dziecka bez zabawek tego typu. Moja np nie chce ciagle lezec, ja jej na rekach nie bede nosic bez przerwy no i przeciez siedziec tez nie moze.
Nie wiem. Moze i nie robie tak, jak kaza specjalisci wszelkiego rodzaju itd, ale wiem, ze moje dziecko sie rozwija prawidlowo i jeszcze do tej pory na nic nie chorowalo. Wrecz przeciwnie. Cieszy sie ciagle.
Dopier.... tego typu, ze glupota itd bardzo mnie boli. Po wczorajszym poscie TheHague sie poplakalam choc probuje nie brac niczego do siebie mam dosyc. Juz sie dopwiedzialam, ze jestem glupia bo nie mowie po nl i rozne takie.
Zastanawiam sie czy jest sens jeszcze udzielac sie na tym forum . Wiem, ze to nie zaden obowiazek, ale chcialam miec kogos, kto moglby mi pomoc, doradzic, a nie osadzac.
Tyle na ten temat........

Do góry