reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Wiesz to jest moim zdaniem tak jak z chlebem.... ostatnio zbankrutowala piekarnia produkujaca chleb dla lidla i aldika bo rosna ceny połproduktów a lidl nie zgodził sie na podniesienie ceny chleba.... który kosztuje 0.85 , akurat tak sie sklada ze moja kolezanka pracowała w tej piekarni i mówiła ze chleb za 0,85 jest produkowany z najtanszych produktow , najgorszej mąki etc.... wiec dlaczego mleko z kruidvata mialoby byc polowe tansze niz nutrlion a takiej samej jakosci?? nie wierze w to do konca... mysle ze napewno jest produkowane z gorzej jakoscii skladnikow co nie znaczy ze trujacych czy szkodliwych... tak na logike mnie sie wydaje a jak jest na prawde to my sie nie dowiemy , bo to wiedza tylko ci co produkuja...

reklama
A ja dopiero co wstalam :szok: Umowilam sie z M , zeby mnie dzis w ogole nie budzil, bo chce wstac sama z siebie i co? W pol do pierwszej...
Dzwonilam do brata i do mamy wczoraj i jakos mi lepiej. Ten starszy pan, z ktorym lezy moj brat, podobno bardzo mily, bardzo lubi historie i duzo opowiada mojemu bratu, poza tym przedwczoraj do 12 w nocy oglafali razem transformersy. Pielegniarka pokazala ojczymowi jak oszukac telewizor , zeby dzialal bez monet. Bable miedzy palcami juz schodza, to znaczy, ze wszystkie leki dzialaja, ale nadal nie wiadomo, czy brat wyjdzie we wtorek czy bedzie musial zostac 2 tyg. Najwazniejsze,ze nie jest tak zle jak sobie wyobrazalam. Niestety, ale bez dowozenia jedzenia w polskim szpitalu sie nie obedzie. Nie wiem kto tak ustala jadlospisy, ale nawet na diecie redukcyjnej powinno sie jesc wiecej. :confused:

No ktoś ten skład musi zatwierdzić chyba? :confused: Mam nadzieję, że nie wszędzie kierują się oszczędnościami w produkcji żywności. No a z resztą...jakby tak analizować wszystko, to nic tylko się wynieść w Himalaje, mieć własne poletko, kozę, kurę i krowę i żyć na własnej produkcji :baffled:.

Ja Ci powiem cos Astrid. Nikt, niczego nie sprawdza,nikt niczego nie zatwierdza. Produkuje sie naprawde shit a ludzie , ktorzy nie czytaja co jedza ludza sie , ze "takie zle to nie moze byc, bo by nie produkowali".
No niestety.... Naiwnosci... Skoro sie wprowadza na rynek rakotworcze substancje wyprodukowane z odchodzow genetycznie zmutowanych bakterii e-coli (aspartam) i wszedzie trabia jak niebezpieczna i rakotworcza jest ta substancja, a mimo wszystko sprzedaje sie to legalnie , reklamuje, wpuszcza do sprzedazy do szkol... Ja nie mam watpliwosci w jakim swiecie zyje... W swiecie takim, ze jak sie nie dowiesz, bo bedziesz jesc byle co. Ale za to przynajmniej sen spokojny, latwa sprawa nie trzeba sie interesowac czy zastanawiac.

Co do mleka z kruidvata. Moja mama przywozi czasem kaszki i mleka, sloiczki z Niemiec. Nie pytam jej : "Mamo,czy drogie byly? Czy bralas z najwyzszej polki, czy to najtansze?" Mleko , ktore mi czasem przywozi jest bardziej geste, syte, opakowanie wewnetrze i miarke maja taka sama jak mleko z Kruidvata. Podejrzewam,ze to ten sam producent. I uwaga! Na zewnetrznym opakowaniu widnieje informacja, ze to mleko Bebivita jest najczesciej kupowanym mlekiem w Niemczech!!

Ja nie do konca kupuje teorie , ze ZAWSZE co drozsze to lepsze, mam swoj rozum, potrafie analizowac, nie musze ogladac reklam ,ktore maja mnie przekonac "co jest najlepsze dla mojego dziecka". Wiem, ile kosztuje czas antenowy za reklame i kto za niego placi = KONSUMENT.
Czytalam o tym wiele artykulow. I Cb powiedzialo mi, ze moge dawac mleko jakie tylko chce,ze nie maja zadnych faworytow, wszystko jedno i to samo.. ja sie bardzo denerwuje kiedy widze jak sie probuje manipulowac rodzicami, ktorzy czesto sa zapracowani i probuja "kupic" dziecku "najlepsze" zeby sobie ulzyc i jakos podswiadomie dziecku wynagrodzic. to wlasnie tacy rodzice sa grupa docelowa kampanii reklamowych.

co do oleju palmowego to tez cos juz slyszalam ze nie bardzo... kazdy tluszcz w sumie pozwala wchlaniac witaminy. nie wiem czemu tak :confused: musze poczytac ten artykul u Ciebie.

ide na przytulanko z Adasiem. milej niedzieli damki

no trudno ze jestem czesto zapracowanym rodzicem i kupuje dziecku drozsze mleko zeby sobie ulzyć... i co najwazniejsze jestem grupą docelowa kampanii.... no trudno bede kupowała takie mleko jakie mi sie podoba tak jak inni kupują z kruidvata bo im sie podoba i okej...

Ayni nie wiem co chcesz udowodnić piszac ze mleko Bebevita jest najczesniej kupowanym mlekiem... zbadał to ktos ze to prawda..? masz dowod??? bo wg mnie to jest wlasnie przyciagniecie uwagi na produkt nie koniecznie bedacy prawdą...

no nic. temat mleka juz koncze bo wolność słowa na tym forum to pojecie wzgledne..... dowiedziec sie mozna ze jest sie ofiara kampanii reklamowej...

miłej niedzieli życzę...

Nie ma co się obrażać ;-). Naczytałam się, że producenci robią maaasę rzeczy, jak ukryć nazwę np. olej palmowy...chociażby używają skrótu E coś tam albo kwas jakiś tam ;-). Niestety to jest wszędzie i nawet, jak nam się wydaje, że tego nie ma, to jest. Przeraża mnie to, ale co zrobić.

Astrid ależ ja sie wcale nie obraziłam, napisałam tylko co myśle heh

to nie przedszkole hehehhe

chyba zaraz jedziemy do ikei heheh strudziaki jedziecie tez heheh?

Madzia nie oburzaj sie, ze nie podzielam Twoich opinii co do wyzszosci mleka X nad mlekiem Y. Sama reszta o zapracowanych rodzicach i kampaniach reklamowych to sama prawda. Bedac jeszcze uczennica w Polsce dorabialam w weekendy u firm takich jak Nestle , Schwarzkopf itd na promocjach w makro etc. Dostawalam scenariusz, zalozenie kampanii, informacje jaka jest grupa docelowa i tak dalej.. Przykro mi, ze tak jest. Ale potrafilam przekonac prawie kazdego rodzica , ze platki Nestle sa lepsze niz platki innej firmy. za to mi placili. I rodzic placil tez. Nie wyciagnelam tego z artykulu...

Cene zawsze mozna zanizyc lub zawyzyc, przy produktach takich jak chleb mozemy rozrozniac jakos maki : np. maka zytnia jest lepsza niz pszeniczna, i maka z pelnego ziarna ma gore nad maka z pelnego przemialu. Niestety przy mleku ciezko wyciagnac takie kryteria.

Pisze tu wszem i w obec, ze nie zamierzam urazic pracujacych czy nie pracujacych rodzicow,kupujacych drozej czy taniej. Po prostu pisze o swoich doswiadczeniach w tej "branzy".

Astrid ja ostatnio dowiedzialam sie ze jakis numer e wystepujacy w chlebie to wlasnie pochodne z insektow i gryzoni :/ :-D :szok:

Ayni - mięso jest zdrowe, trzeba je jeść...a jak już masz je w chlebie, to zaoszczędzisz sobie na wędlinie hahaha :cool2:.

O tych produktach i reklamach, miałam na studiach, na marketingu. Co racja, to racja. W skład ceny wchodzą takie rzeczy, jak opakowanie, reklama, marka w ogóle itd. Jakbyś wsypała do puszki Nutrilonu mleko z Rossmana i zapieczętowała, potem to zachwalała pod Niebiosa...to na bank sprzedasz wszystko. Ludzie rozpoznają markę i wierzą przekazowi i tyle ;-). No i...sporo osób boi się produktów własnych sieci np. drogerii czy marketów. A mi znajomy powiedział, że np. szynka z biedronki produkowana przez Sokołów, jest o wiele lepsza jakościowo, niż szynka Sokołowa w opakowaniu firmowym. Ciekawa sprawa.

witam.
Czasami podczytuję ale nie mam za dużo czasu na pisanie.

Najbardziej dziwią mnie wypowiedzi Ayni, która strasznie zmieniła front.Niedawno pisała że mleko modyfikowane jest syfem i nigdy nie karmiłaby tym dziecka, tylko mlekiem matki bo jest najlepsze...a teraz już mleko mod. jest cacy... WTF???

reklama
hejka laski
temat mleka:baffled:
no coz ja daje modyfikowane nutrilon bo wlasnego nie mialam w cale, w sklad sie nigdy nie zaglabialam, ale gdyby usunac wsztystkie niedozwolone czy szkodliwe skladniki to nie wiem co by dzieciaczki wcinaly.
Fakt czasmi kupuje drozsze zarelko czasami nie, ale to indiwidualna spr
Kazda z nas ma wybor i to jest fajne.

astrid, berni jak fajnie ze wasze dzieciaczki juz stoja i probuja chodzis, pozazdroscic:-):-)
madziula zdrowka dla malutkiej

A o polskiej sluzbie zdrowie nie che sie wypowiadac bo mnie wk....ia, i tyle

ach jeszcze pochwale sie ze moja w koncu polubila lezenie na brzuchu i turlanie, jak ja poloze na podlodze to fik mik i juz jest gdzie indziej. Normalnie mega, ale to mega sie ciesze, juz myslalam ze jej cos dolega i fizjo jest potrzebny, ale z niej jednak len:-):-)

milej niedzielki

Do góry