reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

w DE jest duzo polskich gin, najblizej mam chyba do Nettetal, ale co tutaj do położnej a tam kontrolnie do gina? w ogóle nie wiem jak się za to zabrać, nic chyba wpierw muszę wykonać test i potwierdzić przypuszczenia :)

reklama
Necia mysle, ze wystarczy jak pojdziesz do lekarza domowego, powiesz , ze jestes w ciazy (o ile w ogole jestes) i opowiesz o swojej historii medycznej w PL , jesli masz kartoteke z PL to tez sie przyda, i wtedy Cie skieruje do ginekologa. Normalnego, holenderskiego.

Berniak, ooo to widze, ze Alus przystopowal z waga. Ile przybral od ostatniego wazenia? Chyba niewiele... Moj Adas ma kontrole za 2 tygodnie, ale posadzilam go na wadze domowej to mi pokazala 7 kg... Nie wiem czy to jest mozliwe, bo prawie tyle mial ostatnio...
A rowniez mowil juz babababa i mamamama ale juz nie mowi :confused: on tak ma czasem, ze sie czegos nauczy i zapomina, albo juz tego w ogole nie robi... Np. z przewrotami na plecki... Nauczyl sie, robil ze 2 tygodnie, a potem zabral sie za nauke czego innego i od 2,5 mies juz nie widze, zeby sie obracal z brzucha na plecki.

No i gdzie to slonce? :angry:

ide po test, dam znać co tam wyszło. Nasza wymarzona róznica dwa lata, ale jeste smy tu krótko i dlatego panikuję, jeszcze ta nieznajomość języka, na kurs dopiero ide za 3 tyg, ech może bedzie dobrze

Ayni moj w ciagu dwuch miesecy tylko 600 gram przybral :) teraz to juz chyba tak bdzie ze powoli bedzie waga wzrastac :)

Moj tak mial wczesniej ze corobil apotem juz ni, teraz wrocilo i wszytko naraz robi :D

A slonce to do mnie przyszlo :p piekna pogoda :) trzeba korzystac,a dopiero po poludniu :)

Necia czy ty czasem z Venlo jestes?

bedzie, bedzie :-D:-) bedziesz miala przyspieszony tok nauki :-) wiele dziewczyn dalo sobie rade i sie nauczylo, to ty nie dasz? czekam na wiesci i trzymam kciuki

berni dobrze wiedziec bo juz sie zaczelam martwic ze mu sie zdolnosci cofaja.

A ja dzisiaj zostalam pochwalona : wiem ze to glupie bo nie mam sie czy szczycic ale dla mnie to i tak duze osiagniece :) rozmawialm w CB po holendersku :) babka powedziala ze jak na nauke sama w domu idzie mi bardzo dobrze :) wzielam ze soba sasiadke aby mi pomogla gdybym nie rozumiala ale dalam rade sama :)

Iskierka no właśnie ja też sumienia nie mam i tak sobie zwiększam dawki... tyle że mała ulewa niestety.
A co do gwary... u nas się szło na zogródka, też w TG:-D
Ayni - żona mojego wujka jest z opolskiego, z jakieś wiochy i u nich się np topi w piecu, jak dla mnie bomba:-D

Necia a znasz angielski? No i zawsze możesz zabrać tłumacza (;
Kciuki trzymam za wynik testu.

Berni - super że nauka dobrze idzie :) Pochwały zawsze są fajne (;
A ja muszę się zebrać do apteki po te saszetki dla Młodej...

reklama
Berni gratuluje! Jest sie czym chwalic! Jak najbardziej!!! Ty jestes najlepszym przykladem, ze mozna sie szybko nauczyc i byc samodzielnym !
Bardzo sie ciesze!

Mi sie wydaje, ze przez dziecko czlowiek sie szybciej uczy, bo musi sie oswoic z nazwami roznych artykulow dla dzieci, rowniez czeste wizyty z polozna czy lekarzem, rozmowy z kraamzorg itd, no i jeszcze jak przychodza gazetki mozna sobie poczytac i utrwalic.

Do góry