reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2013 :):)

Aśka, mam nadzieję że już rodzisz? :] Wg mnie to są bóle porodowe.

A tak w ogóle, to nie zawsze warto patrzeć na ktg. Ja byłam podpięta przez cały poród i nie rysowały się praktycznie żadne skurcze :)

Zapo, jak wygląda ten trądzik niemowlęcy u Was? Mój synu ma kilka takich białych pryszczy na brodzie i się martwię.

My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek. Czekałam na ten moment całą ciążę!!! :)

Mały zaczyna wiszenie na cycu od wczoraj. Albo pociumka pociumka i śpi. Chcę go odłożyć i krzyk. Dostawię i powtórka. Chyba lubi być przy mamusi :) Nie wiem tylko jak ja ogarnę jak np rpzyjdzie położna w poniedziałek, albo jak będziemy musieli jechać do neonatologa?:no:

reklama
Aśka - kciuki!!! :-)

sembo - nie panikuj! dwupaków tu nie brakuje :p A sama widzisz, że jednego dnia nie ma żadnego objawu porodu a drugiego dnia już tulisz maluszka. Ba! Rano nie ma objawów a po kilku godzinach zmiana :)
Ale przyznaję, że irytujące jest to, że jesteśmy w tych ostatnich do rozpakowania :baffled:

Kasieńka - &&&&&&&&&&&&&&
No to potem marciosz, Aśka, sembo, flądra i julka a potem ja ;) Ja myślę, że ostatnia z nas wszystkich urodzę, więc nie robić zastojów!!! ;-):-D:-D:-D

Jeszcze ja jestem! :D A jestem 4 dni za Tobą :p Ja termin wg. OM mam na 29 maja więc jak ktoś tu ma zostać czerwcówką to najprędzej JA :-) także SEMBO nie panikuj :-)

​Aśka KCIUKIII &&&&&&&

uff w końcu Was doczytałam, piszecie jak szalone ;-)

oczywiście &&&&&&&& za te rodzące i cierpliwości tym nierozpakowanym, doczekacie się w końcu ;-)

ja dzisiaj już po zdjęciu szwów i prawie normalnie zaczynam już siadać :) i produkcja pokarmu się rozkręciła, aż tak że wytrzymać nie mogę, a Młoda nie przeje tego wszystkiego. Polecacie może jakieś dobre laktatory??

mysiak oby nie, bo mi się czerwiec nie podoba, chcę dziecko urodzone w maju :-D:-D:-D

a pytanie z innej paki: jeżeli rodzice nie są małżeństwem, to dziecko w szpitalu dostaje nazwisko matki? a potem w USC zmienia się na nazwisko ojca? jestem zupełnie zielona w tym temacie, nie ogarniam tych wszystkich załatwień poporodowych... :crazy:

reklama
Kolorowa, tak, w szpitalu wpisują maluszkowi Twoje nazwisko, chociaż u mnie było tak, że na tej tasiemce na ręce Mateusza napisali moje imię i nazwisko i "syn". Moje nazwisko wpisali mu też na karcie wypisowej i na książeczce zdrowia, no ale później można sobie skreślić i wpisać właściwe :-p

O, Mysiak lepiej to wytłumaczyła :-)

Do góry