Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hej! Mam pytanie odnośnie l4, a ślubem i weselem, które mamy w październiku 2020. W prawdzie jestem jeszcze przed testowaniem czekam na termin @, ale wiem, ze jeżeli bedzie taka możliwość to chce pójść na l4. Sytuacja w pracy jest bardzo stresująca to bedzie nasz pierwszy dzidziuś, dlatego chce odpocząć i skupić się na dziecku, ale co w sytuacji jeżeli będę miała l4, a ślub mamy w październiku? Czytałam gdzieś na iternecie, ze ZUS może się do tego przyczepić.
Bardzo proszę zejść z tonu:-) w żaden spoko nie chce kombinować, bede tyle w pracy ile będę w stanie. Nie mówię, ze od razu pojde na l4, ale jeżeli będzie taka konieczność, a ślubu już nie chcemy przenosić.Nie ma czegoś takiego jak L4 na ciąże, jest L4 z powodu chorób i tak, ZUS jak najbardziej ma podstawę do odebrania wtedy zasiłku i nakazu zwrotu pobranego.
A dowiedzieć mogą się łatwo, przecież jeśli zmieniasz nazwisko to wiedzą o tym jako urząd
L4 chodzone motywuje wyjście do sklepu po potrzebne rzeczy (możesz mieć wtedy kontrole i tak i musisz przedstawić paragon) a nie urządzanie ślubu i weseliska.
Plus nie rozumiem tego migania się od pracy i decyzji o L4 jeszcze nawet bez ciąży i jej objawów - typowe polskie kombinatorstwo, czyli jak dostać coś za darmo a się nie narobić... ciąża nie jest podstawą do kilkumiesięcznych wakacji zwanych l4.
Bardzo proszę zejść z tonu:-) w żaden spoko nie chce kombinować, bede tyle w pracy ile będę w stanie. Nie mówię, ze od razu pojde na l4, ale jeżeli będzie taka konieczność, a ślubu już nie chcemy przenosić.![]()