reklama
olka11135
Fanka BB :)
Czy beta ma szansę jeszcze wystartować? W 26dc beta hcg 3,6 (norma ciąży od 5) progesteron 14,96 ng/ml, 28dc 5, ale progesteron spadł do 4,18 ng/ml.
Według mnie skoro progesteron spadł to nie
U mnie beta 1.4, progesteron ok 8ng
ale po 48h beta 30, progesteron 18ng (mniej więcej nie chce mi się zaglądać w dokładne wyniki)
MariolciaT
Początkująca w BB
Beta w ciazy powyzej 5 i w becie zawsze ważne są przyrosty. Pisząc ogółem powinna się podwajać co 48 h.
Progesteron w ciąży powinien być pow. 10 bo inaczej pojawią się plamienia /krwawienia na początku w okolicy spodziewanej miesiączki i będzie ciężko utrzymać ciążę. Dlatego przy niskim progesteronie zawsze zgłaszamy się od razu do lekarza po luteinę lub inne pochodne.
Jestem właśnie w trakcie poronienia, to moje pierwsze. Także nie poddajemy się
Progesteron w ciąży powinien być pow. 10 bo inaczej pojawią się plamienia /krwawienia na początku w okolicy spodziewanej miesiączki i będzie ciężko utrzymać ciążę. Dlatego przy niskim progesteronie zawsze zgłaszamy się od razu do lekarza po luteinę lub inne pochodne.
olka11135
Beta w ciazy powyzej 5 i w becie zawsze ważne są przyrosty. Pisząc ogółem powinna się podwajać co 48 h.
Żaden zdrowo myślący lekarz przy becie 5 i progesteronie 4ng - nie poda progesteronu
Ice41
wiem, że szukam trochę na siłę "pozytywów" - przyrost bety niby w normie (jeśli przy tych wartościach można mówić o przyroście), a progesteron wydziela się skokowo. Czy nie mógł być uchwycony ten niski poziom? Zrobię jeszcze jutro betę i progesteron dla pewności, ale do jutra jeszcze tyle czasu...Według mnie skoro progesteron spadł to nie
U mnie beta 1.4, progesteron ok 8ng
ale po 48h beta 30, progesteron 18ng (mniej więcej nie chce mi się zaglądać w dokładne wyniki)
olka11135
wiem, że szukam trochę na siłę "pozytywów" - przyrost bety niby w normie (jeśli przy tych wartościach można mówić o przyroście), a progesteron wydziela się skokowo. Czy nie mógł być uchwycony ten niski poziom? Zrobię jeszcze jutro betę i progesteron dla pewności, ale do jutra jeszcze tyle czasu...
Oczywiście każdy z nas ma inne spojrzenie na świat
Więc możesz patrzeć co dalej.
Ja bym nie miała złudzeń, ale no właśnie to ja
loumarie
Moim zdaniem nie wystartuje.
Na takim etapie to w sumie nawet nie ciąża i lekarz nie będzie tu widział ciąży, bo po samym poziomie bety nie kwalifikuje się do takiego stwierdzenia; nawet jeśli wybije Ci beta w co wątpię taki progesteron jej nie utrzyma. Ale czy warto jest ładować progesteron jeśli są takie problemy od początku? Moim zdaniem nie i myślę, że niejeden lekarz by się tu ze mną zgodził.
Niestety, natura.
Na takim etapie to w sumie nawet nie ciąża i lekarz nie będzie tu widział ciąży, bo po samym poziomie bety nie kwalifikuje się do takiego stwierdzenia; nawet jeśli wybije Ci beta w co wątpię taki progesteron jej nie utrzyma. Ale czy warto jest ładować progesteron jeśli są takie problemy od początku? Moim zdaniem nie i myślę, że niejeden lekarz by się tu ze mną zgodził.
Niestety, natura.
Ice41
Rozum mówi mi to samo, ale .... dla swojego spokoju sprawdzę jeszcze jutro, choć tak jak piszesz, nie nastawiam się na cud. Progesteronu nie biorę.Moim zdaniem nie wystartuje.
Niestety, natura.
Eveline.eve
.
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny! 
Jestem tu nowa, bo też jest to nowa sytuacja w moim życiu i jestem zielona…
Tydzień temu w sobotę pozytywne testy
W środę 09.07 beta 622
Dzisiaj ( czyli po 48h) beta 1222
Na ostatniej wizycie u ginekologa ( w środę 09.07 przed badaniem bety) widoczne endometrium 16 mm
Jest dobrze?

Jestem tu nowa, bo też jest to nowa sytuacja w moim życiu i jestem zielona…
Tydzień temu w sobotę pozytywne testy
W środę 09.07 beta 622
Dzisiaj ( czyli po 48h) beta 1222
Na ostatniej wizycie u ginekologa ( w środę 09.07 przed badaniem bety) widoczne endometrium 16 mm
Jest dobrze?