Udało się, właśnie leży koło mnie mój 2 miesięczny synUdało się? W którym CS?![]()
reklama
Ja dostałam okres po 6 tyg od łyżeczkowania, 1 cykl odpuściliśmy i w 2 zaszłam w ciążę i szczęśliwie urodziłam w grudniu. Łyżeczkowanie miałam na koniec stycznia zeszłego roku a w kwietniu zaszłam w ciążęDopytuję, nie dlatego, że jestem nieuprzejma, tylko ja otrzymałam zalecenie 3 miesiące i szukam gdzieś informacji o czasookresie powstrzymywania się przed kolejnymi staraniami. To chyba taki czas "urzędowy", zastanawiam się nad staraniami po 2 @.
Miód na moje serce!Ja dostałam okres po 6 tyg od łyżeczkowania, 1 cykl odpuściliśmy i w 2 zaszłam w ciążę i szczęśliwie urodziłam w grudniu. Łyżeczkowanie miałam na koniec stycznia zeszłego roku a w kwietniu zaszłam w ciążę

Ja dostałam @ 4 tyg. po zabiegu, jak w zegarku przyszła.
Ostatnia edycja:
Lekarz powiedział że w teorii 3 msc ale żeby nie unikać zbliżeń i prób. 1 cykl w sumie pominęliśmy bo termin wychodził na grudzień a woleliśmy styczeń (suma sumarum i tak wyszedł grudzieńMiód na moje serce!A lekarz jaki czas przerwy zalecał?

LiliankaKornelka
Moderator
ja za to 29 sierpnia 2022 miałam łyżeczkowanie, pierwszy okres dostalam na początku października, kolejny w listopadzie i po tym zaszłamMiód na moje serce!A lekarz jaki czas przerwy zalecał?

Dziękuję za podzielenie się Twoją historią, daje mi dużo nadziei na lepsze jutroja za to 29 sierpnia 2022 miałam łyżeczkowanie, pierwszy okres dostalam na początku października, kolejny w listopadzie i po tym zaszłamteż miałam 3 cykle poczekać ale powiedzmy że była to „wpadka” - zaszłam o jeden cykl za wcześnie
stresowałam się czy wszystko będzie dobrze - i bylo, ciąża książkowa. Teraz 29 sierpnia będziemy mieć 2 latka
![]()

Hej , ja też mieszkam w uk luty 2023 7 tydzień ciąża przestała się rozwijać brak akcji serca teraz powtórka 11 tydzień również brak akcji sercaCześć. Jestem tu nowa, szukam rady, wsparcia i jakiegoś pocieszenia. Zacznę od tego że mam 37 lat, mój partner 51, tydzień temu straciłam dziecko w 9 tyg. Serduszko przestało bić, płód przestał się rozwijać w 8t 5d. Mieszkam w uk, podali mi tabletki na wywołanie poronienia, obecnie nadal krwawię, bardziej plamię. Angielska opieka medyczna jest inna niż w PL, podejrzewają że bakteria e coli spowodowała zakończenie ciąży, dostałam antybiotyk i za 2 tyg mam zrobić kontrolny test ciążowy jeśli będzie negatywny dają zielone światło do kolejnych starań. Czytałam że Polskie Stowarzyszenie Ginekologoczne zaleca odczekać 3 miesiące, jestem skołowana. Jak to wynika z Waszego doświadczenia? Szpital nie będzie robił mi żadnych dodatkowych testów, badań czy powinnam coś sprawdzić na własną rękę? Dodam że to była pierwsza ciąża i pierwsze poronienie. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Pozdrawiam, Paulina

Itsme_paula
Początkująca w BB
Bardzo mi przykro…Hej , ja też mieszkam w uk luty 2023 7 tydzień ciąża przestała się rozwijać brak akcji serca teraz powtórka 11 tydzień również brak akcji sercaw niedzielę dali mi pierwszą tabletkę poronna jutro idę do szpitala po kolejną . Stwierdzam że to nie jest przypadek dwa razy ta sama sytuacja poczekam az przestanę krwawić i mam zamiar latać do Polski przebadać się . Dodam że mam 39lat mąż 41 .

A oni nie zamierzają Cię przebadać ani nic? Ja byłam u GP, miałam USG, badania krwi, hormony i teraz wysłali mnie do kliniki niepłodności, żeby pogłębić diagnozę i sprawdzić czemu się nie udaje
reklama
Wiesz co ja chyba straciłam do nich zaufanie . Wierzę że na aborcjach to oni się znają . Ale będę czuła się bezpieczniej pod opieką polskich lekarzy jeśli chodzi o ginekologię i wczesny etap ciąży .Bardzo mi przykro…
A oni nie zamierzają Cię przebadać ani nic? Ja byłam u GP, miałam USG, badania krwi, hormony i teraz wysłali mnie do kliniki niepłodności, żeby pogłębić diagnozę i sprawdzić czemu się nie udaje
reklama
Podziel się: