reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Dziś poszedł e-mail od dyrekcji do wszystkich pracowników że odchodzę na l4. I ludzie już się domyślili że ciążowe. I teraz mam schize, że nie będzie serduszka i co w wtedy? Żadnego l4 nie będzie. Prosiłam żeby dać znać w przyszłym tygodniu jak będę miała zwolnienie, jak będę po wizycie serduszkowej. No ***** 😭 wszyscy przychodzą i pytają „co, ciąża?” A ja mówię „nieee, psychiatryczne, może wrócę za dwa miesiące” bo tak się to może jeszcze kuźwa skończy.

Dziś poszedł e-mail od dyrekcji do wszystkich pracowników że odchodzę na l4. I ludzie już się domyślili że ciążowe. I teraz mam schize, że nie będzie serduszka i co w wtedy? Żadnego l4 nie będzie. Prosiłam żeby dać znać w przyszłym tygodniu jak będę miała zwolnienie, jak będę po wizycie serduszkowej. No ***** 😭 wszyscy przychodzą i pytają „co, ciąża?” A ja mówię „nieee, psychiatryczne, może wrócę za dwa miesiące” bo tak się to może jeszcze kuźwa skończy.
Myślę, że taki e-mail to dziwna decyzja i nie zaskakuje mnie, że Cię to zestresowało! Zwłaszcza, że L4 jeszcze nie masz. Mam mało doświadczenia, ale zawsze wydawało mi się, że jeśli ktoś daje znać wcześnie to jest to do wiadomości przełożonych żeby mogli zacząć planować, ale że normą jest żeby takich informacji rozpowszechniać współpracownikom. Przykro mi, że tak zrobiono! Trzymam kciuki za wizytę serduszkową, na spokojnie, wszystko pomału 🩷

Strasznie dziwnie to zrobili.
Informują o zwolnieniu kiedy go jeszcze nie ma 🙄
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku <3

Któraś z dziewczyn pisała że ustały jej mdlosci tylko nie mogę znaleźć teraz tego posta , czy u Ciebie powróciły? Strasznie się stresuje naczytalam się teraz o tym i nie daje mi to spokoju że przy poronieniu nie zawsze się krwawi ale też ustępują dolegliwości ciążowe, jak na początku mdliło mnie ciągle przez to też dowiedziałam się o ciąży tak teraz już od wtorku przestało mnie całkowicie mdlić nie przeszkadzają mi już tak zapachy stresuje sie strasznie chyba jajo zniosę do tej poniedziałkowej wizyty 😱
Parę dziewczyn pisało, że ma objawy w kratkę. Sama tak mam że mam gorsze i lepsze dni. W jedne dni czuję się źle i mdłości i zmęczenie mnie męczy, a w inne czuję się super i mogłabym wszystko jeść. Myślę, że tez nie ma co się na zapas stresować, tylko korzystać z lepszych dni, gdy jest lepsze samopoczucie :)

Kompletnie zapomniałam napisać bo dzisiaj wylatujemy na wakacje.
Na wizycie wszystko super, widoczny pęcherzyk ciążowy, we wtorek było dokładnie 4+5 według USG. Kolejna wizyta po powrocie 03.09 - mam nadzieję że do tego czasu będzie już widoczne serduszko i wszystko będzie dobrze. Od wczoraj czuję takie ciut naprawdę delikatne pobolewanie i miałam taki beżowy upławy ale może za bardzo się ryje już albo jestem zestresowana tym pakowaniem i lotem z 20 miesięcznym dzieckiem🤔😂
Wspaniale :) Miłego urlopu i oby maluch dał Ci choć trochę odpocząć

reklama
Niefajnie zrobili z tym mailem, zwłaszcza jeżeli jeszcze nie jesteś na l4. I jeszcze bez konsultacji z Tobą. Uważam, że sama powinnaś przekazać takie informację wtedy kiedy Ty będziesz chciała, nawet jeżeli już się ktoś domyśla. Bardzo nie podoba mi się jak to zrobili i masz słuszne pretensje do nich

Do góry