reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poproszę o poradę dotyczącą ciąży

reklama
Po pierwsze - testy sikanie to tylko plastikowe patyki. Mogą się mylić.
Po drugie - wszystko zależy od tego kiedy miałaś owulację.
Po trzecie - najlepiej udać się na betę, która jednoznacznie powie czy jesteś w ciąży nie

Skoro staracie się latami, to czy była wykonywana jakaś diagnostyka? Czy tak cierpliwie czekacie?
Robiłaś już kiedyś testy ciążowe, czy to pierwszy raz po latach?

Ostatnia edycja:
Test może być z jakiegoś powodu uszkodzony i wtedy wynik jest niewiarygodny. Jednak zdarza się to niesamowicie rzadko. 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki test powinien być wiarygodny. Możesz kupić 2-3 testy i zrobić rano.
Możesz pójść do laboratorium zbadać poziom hormonu beta HCG, który da Ci lepszą odpowiedź.

Jednak skoro staracie się latami, to chyba jesteś pod opieką lekarza? Ginekolog by Ci wyjaśnił, w jaki sposób wiarygodnie sprawdzić, czy jesteś w ciąży. Na tym etapie on nic nie zobaczy, jedynie wynik z laboratorium dałby Ci jakąś wiedzę.

Hej
Tak jak dziewczyny wyżej napisały , poprostu idź i zrób betę wtedy będziesz wiedziała już na stówę jaki jest wynik

reklama
Witam Was. Jestem nowa i nie wiem czy w ogóle w dobrym miejscu piszę jednak dopiero odkryłam to forum i próbuję sama dojść do ładu . Jeśli piszę w złym miejscu proszę o poprawienie mnie i skierowanie gdzie trzeba 😁

Ostatni okres miałam 17.08. Spóźnia mi się teraz miesiączka 3 dni. Wczoraj robiłam test. Co prawda wynik odczytałam po 10 minutach ale był pozytywny. Dziś rano zrobiłam kolejny. Śnieżna biel 🙈 ale że miałam jeszcze kilka w zapasie to popołudniu się skusiłam na jeszcze jeden. Gruba widoczna krecha. Teraz wieczorem zrobiłam już ostatni 🙈( latami się staramy z mężem o dziecko i aby raz się udało ). Na tym ostatnim kreska wyszła mało widoczna ale jednak była. Czy 3 dni po miesiaczce te kreski nie powinny być już wyraźne ? Czy to normalne, że na jednym nic nie ma a na drugim gruba krecha ? Niby są te czułości większe mniejsze no ale chyba chociaż cień powinien być ? Nie wiem czy warto się już zapisać do lekarza czy jeszcze czekać bo nic nie będzie widać ? Dziękuję bardzo za każdą poradę jeśli oczywiście ktoś zechce odczytać :) i proszę nie krytykować jeśli coś źle napisałam. Ostatnio stresu mi nie brakuje i teraz dochodzą nerwy czy to upragniona ciąża czy kolejne rozczarowanie.
Zrób sobie betę. To jest najpewniejszy wynik i ewentualnie potwierdzenie ciąży.

Do góry