reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Owulacja

Cześć dziewczyny,

mam zagwostke... moje cykle trwają z reguły 28-30 dni. Od jakiegoś czasu robię testy owu, ponieważ staramy się o drugie dziecko. Zwykle owulację miałam między 14 a 17 dc ( tak wskazywały testy i ból jajnika, więc obstawiam że wtedy była). Dziś mam 8 DC. Dwa dni temu zaczęłam robić testy owu - kreska była wyraźna ale słabsza od testowej. Dziś wieczorem zrobiłam test i wyszła bardzo wyraźna kreska. Zastanawiam się czy przy takich cyklach możliwe żeby owu była tak wcześnie?

Załączniki

• IMG_20250923_222852767_MP.jpg
    IMG_20250923_222852767_MP.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 241
reklama
Dzięki za wasze odpowiedzi, utwierdziłyście mnie w przekonaniu że taka wczesna ( ewentualna owulacja) przy takich cyklach jest realna. I chyba rzeczywiście tym razem była znacznie wcześniej bo jeszcze wczoraj obie kreski były ciemne a dzisiejszy test pokazał słaba druga kreskę. Pozostaje więc czekać :)

Ja przy cyklach 30-dniowych zaszłam w ciążę w 7 lub 8dc :D
Więc odpowiadając na Twoje pytanie - może zdarzyć się wcześniejsza owulacja, ale zapewne i długość tego cyklu będzie krótsza.

Ja przy cyklach 30-dniowych zaszłam w ciążę w 7 lub 8dc :D
Więc odpowiadając na Twoje pytanie - może zdarzyć się wcześniejsza owulacja, ale zapewne i długość tego cyklu będzie krótsza.
U mnie rzeczywiście tym razem też tak chyba
było chyba. Bo dziś już kreska wyszła słaba

No to ja też jestem przykładem tego. Obecnie jestem w ciąży i zamiast test robić między 10 a 14 września, zrobiłam 5 i beta wynosiła już 68 także ten 😅 .
Gratulacje! :) mam nadzieję że u mnie ta wczesniejsza owu ( o ile rzeczywiście była bo jednak to tylko testy) też przyniesie taki efekt :)

reklama
Hej dziewczyny,

dodałam nowy post, bo nie mogłam odnaleźć tego wcześniej wstawionego ( nie umiem jeszcze sprawnie poruszać się po tym forum 🙈). Dziś mam 17 DC, zaczął pobolewać mnie brzuch jak na okres, a podczas powrotu z pracy poczułam taki silniejszy skurcz w brzuchu. Jak wróciłam do domu, przy podcieraniu zauważyłam krew na papierze ( załączam zdjęcie). Czy uważacie, że jeżeli owulacja w tym cyklu była wyjątkowo wcześnie ( ok 8 DC - tak przynajmniej przypuszczam na podstawie pozytywnych testów owu), to jest to możliwe żeby okres też przyszedł aż tak wcześnie?? Przyznam że jestem strasznie zdezorientowana tym cyklem, ponieważ do tej pory najwcześniej zdarzał mi się okres w 24 DC a nie 17. Co prawda do tej pory jeszcze się nie rozkręcił, ale obstawiam że skoro już pojawilo się takie plamienie, to pewnie będzie maksymalnie jutro. I teraz nie wiem czy powinnam nic z tym nie robić czy umówić się do lekarza , sprawdzić ewentualnie hormony?

Załączniki

• IMG_20251002_145034631_MP.jpg
    IMG_20251002_145034631_MP.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 9
reklama
Do góry