reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Laktator , butelki itp - proszę o poradę :)

Kitka1111

Początkująca w BB
Hej Mamusie! 💕
Szukam dobrego laktatora i butelek – możecie doradzić?

Czy lepiej sprawdza się laktator muszlowy czy zwykły?

Jakie firmy lub modele polecacie – co się u Was najlepiej sprawdziło?

I jakie butelki Wasze maluszki zaakceptowały ?
Będę wdzięczna za Wasze opinie i doświadczenia! 💗 Co polecacie z własnego doświadczenia żeby jeszcze kupić i się sprawdza ?

reklama
Laktator muszlowy najlepiej. A butelkę musisz dobrac do dziecka, metoda prób i błędów, będziesz widziec czy dziecko dobrze łapie, czy szybko je, czy nie za szyko/za wolno itd.

Moja córka ma butelkę Philips Avent antykolkową (miałam jeszcze butelkę Lovi ale tam mleko się leje zbyt szybko), butelka ma szeroką podstawę akurat dla dzieciaczków, które mają problemy z prawidłowym chwytaniem piersi. Pomaga "ćwiczyć" chwytanie. Mleko leci dosyć wolno.

A laktator najlepszy był w szpitalu - Medela symphony. No ale taki to ze 3 tysiące kosztuje 😅

Ostatnia edycja:
Hej Mamusie! 💕
Szukam dobrego laktatora i butelek – możecie doradzić?

Czy lepiej sprawdza się laktator muszlowy czy zwykły?

Jakie firmy lub modele polecacie – co się u Was najlepiej sprawdziło?

I jakie butelki Wasze maluszki zaakceptowały ?
Będę wdzięczna za Wasze opinie i doświadczenia! 💗 Co polecacie z własnego doświadczenia żeby jeszcze kupić i się sprawdza ?
Tak, laktator muszlowy dużo wygodniejszy, a butelka (dokładnie smoeczek) zależy od dziecka. U nas na początku sprawdziły się butelki LOVI, MAM i NUK, Philips odpadł od razu

Ja kupiłam butelki z Lansinoh. Szkoły rodzenia je polecają dla takich maluchów. Mają wolny przepływ i szersza bazę smoka więc są niby wygodniejsze.

Aczkolwiek, czy się przydadzą czy nie to nie wiem.

Laktator miałam Avent, ale używałam sporadycznie. Co do butelek wszystko zależy od dziecka. Dwójka dzieci, jednemu wszystko było bez różnicy czym ktoś podał mleko gdy mnie nie było a drugie dziecko butelki nie chciało w ogóle 😝

Laktator muszlowy najlepiej. A butelkę musisz dobrac do dziecka, metoda prób i błędów, będziesz widziec czy dziecko dobrze łapie, czy szybko je, czy nie za szyko/za wolno itd.
Oj z tą butelka to prawda, my kupiliśmy avente tak bardzo polecana ale ma tak bardzo słaby przepływ że nasz Jaś nie potrafi nią pić i obecnie używamy tommee tippee. Laktatora używam firmy Esperanza, muszle mam Campola ale ich jeszcze nie używałam bo mam bardzo mało mleka w piersiach. Dziś 7 doba po porodzie, może się dopiero zacznie rozkręcać.

reklama
Oj z tą butelka to prawda, my kupiliśmy avente tak bardzo polecana ale ma tak bardzo słaby przepływ że nasz Jaś nie potrafi nią pić i obecnie używamy tommee tippee. Laktatora używam firmy Esperanza, muszle mam Campola ale ich jeszcze nie używałam bo mam bardzo mało mleka w piersiach. Dziś 7 doba po porodzie, może się dopiero zacznie rozkręcać.
Na rozkręcenie pompuj. Nawetna sucho. 10min co 2h.

reklama
Do góry