Ruda08
Fanka BB :)
Urodziłam 37 + 1. Jedno łożysko powoli odmawiało współpracy więc zdecydowali się wywołać poródGratulacje kochana który to tydzień że już poród szybko ta twoja ciąża zleciaładużo zdrówka dla was
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Urodziłam 37 + 1. Jedno łożysko powoli odmawiało współpracy więc zdecydowali się wywołać poródGratulacje kochana który to tydzień że już poród szybko ta twoja ciąża zleciaładużo zdrówka dla was
Jest i córcia, pięknieA u nas leci, 34 tc, ja już ostatni tydzień chodzę do pracy i wolne przed świętami. Czekamy na córeczkę, termin na połowę stycznia, planuję również rodzić naturalnie, mam nadzieje że się uda![]()
MaluszkiNo cześć(piszę tą wiadomość od rana
)
Wczoraj miałam wywołanie porodu- przebity pęcherz. Urodziłam naturalnie, klasycznie ekspresowo. Pierwszy raz wzięłam epidural i jeszcze gnój nie zdążył zadziałać. Także pierwszy urodził się chłopczyk a po paru minutach dziewczynka. Waga 2380 i 2450 po 46 cm. Czuję się dobrze, mięśnie mnie bolą ale poza tym jest ok. Cieszę się, że już po
![]()
Tak, podobnie jak u syna już od 11Tc było widać na USG i za każdą wizytą u różnych lekarzy ta płeć się potwierdzaJest i córcia, piękniewspominałaś o tym ?
34 tc, jak ten czas leci. Może jeszcze zdążysz w tym roku urodzić
Głowa to połowa sukcesu![]()
Piękny termin na poród bliźniakówUrodziłam 37 + 1. Jedno łożysko powoli odmawiało współpracy więc zdecydowali się wywołać poród![]()
Tak, podobnie jak u syna już od 11Tc było widać na USG i za każdą wizytą u różnych lekarzy ta płeć się potwierdzatakże mam szczęście szybko się dowiadywać o płci dzieci
mam nadzieje dotrzymać do stycznia, choć bardzo bym chciała żeby się samo zaczęło i uniknąć wywoływania- a jak będzie, zobaczymy
No ja się wymęczyłam przez 2 oxy, o 15 przebili pęcherz i od tej pory była jazda bez trzymanki no dokładnie wtedy poczułam pierwsze skurcze, ale o 17.50 syn już był na świecie, w sumie wywołanie przez przebicie pęcherza jeszcze mnie tak nie przerażaCieszę się, że wszystko dobrze się układa. Ja dowiedziałam się w 20 tc o płci. No i tak już zostało, nawet się sprawdziło
Też chciałam uniknąć wywołania ale ostatnie 2-3 tygodnie były bardzo ciężkie i bardzo się cieszyłam na myśl o wywołaniu.
A wywołanie poprzez przebicie wód płodowych jest z tych „naturalnych”, więc żadna strata![]()
Beniamin i AnastazjaMaluszkigratulacje
A jakie imiona wybraliście ?
Na szczęście oksytocyny nie dostałam. Mialam już trochę rozwarcia, więc nie widzieli sensuNo ja się wymęczyłam przez 2 oxy, o 15 przebili pęcherz i od tej pory była jazda bez trzymanki no dokładnie wtedy poczułam pierwsze skurcze, ale o 17.50 syn już był na świecie, w sumie wywołanie przez przebicie pęcherza jeszcze mnie tak nie przerażatrzymajcie się ciepło i trzymaj kciuki za nas
![]()